Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaa sue..

Mam pytanie odnosnie interesu?

Polecane posty

Gość małaa sue..

Chcialam zalozyc dzialalnosc gospodarcza. Nie mam gotowki i chce ubiegac sie o bezzwrotne dofinansowanie z Unii Europejskiej. Mam pytanie- czy w razie gdyby mi interes splajtował to musze te pieniadze ktore dostane z Unii zwrocic, czy jak to jest?

Gość małaa sue..
?

wszystko zależy skąd dostaniesz pieniądze, z jakiego funduszu i na jaki cel, każdy fundusz ma swoje wymogi i rządzi się swoimi prawami. Najtrudniejsze jest dostać dofinansowanie....a dlaczego zakładasz że Ci się nie uda? I z jakiego źródła chcesz te pieniądze?

Gość tak was czytam
echhhh..po uja chces zakładac coś co z góry jest na przegranej?-0 Jezeli z up to musisz rok utrzymać stanowisko pracy dla siebie..i ...nie wiem co kombinujesz:-0

Gość zależy jak masz w umowie
np korzystając z dofinansowania na rozpoczęcie działalności z PUP (19400zł) - musisz działalność prowadzić przez rok - czyli płacić zus - podobnie jest w przypadku działania 6.2 kapitał ludziki tyle że tam mozna ubiegac sie o 40tys i jeszcze wsparcie pomostowe....natomiast jesli wybierzesz program np 1.2 - dofinansowanie dla mikroprzedsiebiorstw to tam projekt prowadzi sie 3 lata.

Gość małaa sue..
Nigdy nie wiadomo czy sie uda. Nic nie kombinuje:) Wszystko jak najbardziej zgodne z prawem, tylko nikt nie przewidzi czy sie bedzie krecic.

Gość ...........................k
jeżeli chodzi o up to trzeba mieć dwóch poręczycieli