Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rocznik 77

są mamusie z rocznika 1977?ile macie dzieci?w jakim wieku?

Polecane posty

Gość rocznik 77

Gość mumbay
ja wlasnie w 1. ciazy jestem :-)

Gość ike1976
ja jestem 1976 i mam dwójkę w wieku 9 i 13 lat

Gość mumbay
on no to widze ze moj rocznik wczesnie zaczal "zachodzic" w ciaze!!!

Gość kachakrakow31
ja tez rocznik 78 - syn 14 lat oraz córeczka skonczyla 8 tygodni

Gość mumbay
matko boska co wy tak wczesnie dzieci zrobilyscie?????

Gość kachakrakow31
no to co z tego ze wczesniej

kocharkow to właśnie fajnie masz syna 14 letniego a on ma młodą mamusię ja też jestem za tym a miec pierwsze dziecko w wieku 32 lat to jak bedzie miło 14 lat to ile wtedy mama? no już niczemu sobie

Gość mumbay
ja spelnilam sie najpierw zawodowo, osignelam sukces, zarabiam zmezem teraz dobre pieniadze i wlasnie przyszedl czas na dziecko. Przezylam wspaniale lata nie majac dzieci w wieku 20 lat, duzo podruzowalismy, zobaczylismy pol swiata,bylismy niezalezni. Teraz mozemy juz osiasc i zajmiemy sie nasza mala rodzinka. No z reszta w polsce to czesto dziewczyny w wieku 19-20 lat pakuja sie w pieluchy i malzenstwa, a po kilku latach sa znudzonymi mezatkami z gromadka dzieci- nie nie wyobrazam sobie takiego zycia. Cale szczescie nie mieszkamy w pOlsce.

Gość Malunia88
Mam 22 lata i jak to jest ujęte " pakuje się w pieluchy" ale z własnej nie przymuszonej woli. Pragnę tego dziecka :) i nie zgadzam sie z opinią ze marnujemy sobie życie będąc "znudzonymi mężatkami" z gromadką dzieci.... Pieniądze,podróże i cala idiotyczna reszta nie jest nam do szczęścia potrzebna. Wolę być młoda mamą niż w wieku 40 lat przychodzić po dziecko do przedszkola i słyszeć że babcia przyszła.. :D

Gość mumbay
no tak jest wlasnie w polsce moja droga. Tam gdzie ja mieszkam jest to normalne, ze dzieci ma sie po trzydziestce i w wieku 40 lat nie wygladaja te mamy jak babcie, wrecz przeciwnie, przez to, ze maja male dzieci mlodnieja te kobiety w oczach. Uwazam, ze macierzynstwo po trzydziestce jest najodpowiedniejsze, wtedy juz jest doswadczona kobieta, ktora wie czego w zyciu chce.

Gość eckhart1
Mumbay, racja, ale jak ktos nie spedza czasu na "idiotycznych podrozach" ani na kontaktach z ludzmi, ktorzy zyja inaczej , to nie wie, ze w wieku 40 lat nie kupuje sie kwatery na cmentarzu. A wlasnie, ja rocznik 78 , jedno dziecko 7 miesiecy, a planuje jeszcze dwoje, ale nie teraz, za kilka lat. Nikomu nie wmawiam, ze jestem sliczna, albo, ze mam super kariere. Jestem przecietnej urody i mam normalna prace, srednie pieniadze, ale za to mnostwo ciekawych przezyc, i sporo "niepotrzebnej" wiedzy. Nikogo nie krytykuje: jesli kogos nie interesuje swiat, ludzie czy jakies malo istotne wiadomosci, to faktycznie nie ma co na sile sie ciagac , po to, zeby powiedziec, ze "podrozowal" . Nie kazdy tez chce miec zaraz kupe kasy, i nie kazdy ma talent do dobrze platnych zawodow. Po prostu w moim srodowisku, ludzi z wyzu demograficznego, ktorzy ukonczyli darmowe studia dzienne na dobrych jednak uczelniach (NIE BYLI BOGACI!!! za moich czasow byly akademiki i stypendia socjalne oraz naukowe), WIEKSZOSC ma dzieci w okolicach 30-tki. Polowa moich kolezanek nawet sie jeszcze nie "stara". Te co sie "staraly" nie mialy najmniejszych problemow.

Gość tyle podróżowalaś
a nie wiesz jak się pisze "podróże"?

Gość tyle podróżowalaś
a ja uważam że doświadczona kobieta, która wie czego chce w życiu nie zagląda innym do sypialni. Tak robią niespełnione kobiety. Wyobraź sobie, ze ktoś mając 14 letnie dziecko w wieku 30 kilku lat może czuć się spełnionym. Jeśli nie potrafisz sobie tego wyobrazić to znaczy ze masz bardzo wąskie horyzonty i mimo twoich podróży nic nie wyniosłaś- zero tolerancji dla odmiennego zdania, a podobno tego uczą podróże.

Gość rocznik '77, jedno dziecko-
11-letnie. Więcej nie planuję. Jestem spełnioną, szczęśliwą matką, żoną, pracownicą :) Nie wyobrażam sobie dopiero teraz babrania się w pieluchach. Teraz właśnie mam czas na wszystko, bo dziecko już duże:) Dobrze ktoś kiedyś powiedział, że życie zaczyna się po 30-ce :)

Gość to i jaaaaaaaaaaaaaaaaaa
rocznik 1978-i córcia 2 miesiące ;-)

Gość Soniqa
77-jedno dzieco, 3 latek ;)-wiecej nie chce :-P

Gość ike1976
Ja nie załuje ze tak wczesnie urodziłam dzieci Po to wyszłam za mąz To było moje marzenie Nie musiałam ale chciałam Dużo mnie to kosztowało zdrowia ale dzis jestem szczesliwa Mam 2 zdrowych i odhowanych dzieci Mam 34 lata dobrze wygladam i nie musze sie martwic ze nie moge gdzies wyjsc bo co z dziecmi Same zostana i zadbaja o siebie Sa bardzo samodzielne i niezalezne a ja moge sie spełniac w pracy i towarzysko :)

Gość jestem 78 rocznik
mam 3 dzieci córka 15,syn13 i syn 2 :)

witam jestem z rocznika 76 mam 14 miesięczną córcie , więcej dzieci nie planuję chociaż chciałabym mieć parkę ponieważ dwie poprzednie ciaże poroniłam i trochę się boję , droga mumbay nie kazdy chce się realizować zawodowo, kazdy ma inne priorytety w zyciu wcale nie uwazam ze młode mamy po 20 pakują sie w pieluchy i nieudane małzeństwa , i nie kazdy musi mieszkać za granicą zeby dopełnić szczescia, pozdrawiam wszystkie mamy

Gość asdasdasdas
Ja też dopiero jestem w ciąży, pierwszej. Mam świetną pracę i nie muszę się bać, ze jak pójdę na macierzyński to nasz budżet domowy siądzie. Widziałam sporo świata, zdążyłam poszaleć, dokształcić się porządnie, urządzić i teraz jest OK. Za stara nie jestem, zresztą czasy gdzie trzeba było mieć dziecko, czy wypadałoby mieć dziecko w wieku 20-25 lat minęły i teraz nikt się nie dziwi zarówno jak rodzą 30 czy jak rodzą 18.... Jedno licho. Moje dziecko będzie miało dobre warunki, zadbaną i zadowoloną mamę, a przede wszystkim będzie mnie stać na realizację jego marzeń i tyle. I wcale nie uważam, że jest za późno. Nie zdecydowałabym się na dziecko w wieku 20 lat, ale nie przekreślam mam które tak zrobiły. Po prostu - jedni mają takie cele, inni-inne i tyle.

😘 Witam, jakby ktos mial ochote popisac to serdecznie zapraszam do siebie. Z gory dziekuje za odzew🌻 p.s. prosze pisac na pierwszym temacie z mojej stopki ❤️