Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała sue....

INTERES! INTERES! wejdzcie, robaczki:)

Polecane posty

Gość mała sue....

Chcialam zalozyc dzialalnosc gospodarcza. Nie mam gotowki i chce ubiegac sie o bezzwrotne dofinansowanie z Unii Europejskiej. Mam pytanie- czy w razie gdyby mi interes splajtował to musze te pieniadze ktore dostane z Unii zwrocic, czy jak to jest?

Gość
wujek google nie pomógł?

Gość nfjhfjnjfhkdfn
i po co zakładasz ten sam topik?

Gość michał-poznań
Musisz się rok przynajmiej utrzymać, wtedy mozesz plajtować i nic nie musisz zwracać ... Przynajmniej kiedys tak bylo :)

Gość trzeba prowadzic dzialanosc
gosp przez rok albo dwa lata - nie pamietam dokladni, zeby nie musiec zwracac kasy

przez rok czy dwa trzeba działalność prowadzić a jak by splajtowała w tym czasie to kasę trzeba oddać..

Gość mała sue....
A jak mi powiedzmy splajtuje w ciagu pol roku ale skladki na ZUS bede placic ze swoich pieniedzy tak jakby dzialalnosc sie kreciła, to tez kaza oddawac?

Gość po co 10 x o tym samym
to chyba oczywiste że jak dostajesz kase to za JAKIEŚ ZOBOWIĄZANIE! czyli masz obowiązek działać przez 1rok a nawet i 3 - w zaleznosci od projektu - jak nie dasz rady to musisz zwrócić kasę z odsetkami! ps najprostsza i najbardziej realną formą wsparcia - na rozpoczecie działalności jest kasa z funduszu pracy a nie ta unijna - o która mozna starac się w PUP... niemniej jednak to jest kasa na sprzet! na lokal reklamę i pierwsze miesiące rozkrecania biznesu musisz sfinansować sama!

Gość po co 10 x o tym samym
jesli chodzi o PUP to ich tam nie interesuje czy zarabiasz czy nie masz tylko zus regularnie płacic i zanosić potwierdzenia no i nie możesz w tym czasi umowy o prace na etat podpisać..... więc zostaje ci tylko praca na czarno w razie czego. Jesli chodzi o fundusze unijne to bywa inaczej sa projekty w których raportuje się % wzrost zysku który zaplanowało się dzieki realizacji projektu i moga zaberac kasę jesli są rażąco rozbiezne wyniki. Ale oczywiscie wszystki ustalenia beda w umowie która się podpisuje.