Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tekstowa

tekst na zaproszenia ślubne-prośba do dziewczyn z fantazją

Polecane posty

Gość tekstowa

Hej,potrzebuję Waszej pomocy.Chodzi o tekst na zaproszenie,znalazłam taki: Osiem lat temu rzecz się ta działa: dziewczyna piękna .......... chłopca poznała. Chłopak przystojniak w nią zapatrzony .......... powiedział sobie: "Chcę takiej żony!" Chodził, przytulał, kwiatki kupował, kochał namiętnie, w rękę całował. Dziewczyna dłużną nie zostawała, miłość do chłopca odwzajemniała. Jak zwyczaj każe, się zaręczyli, ślub i wesele w mig ustalili. Teraz przed Bogiem ślubować będą miłość, wierność i uczciwość małżeńską!!! Zaznaczam że oboje lubimy rzeczy niebabalne :) wiec i tekst zaproszenia też taki musi być Rzecz w tym że bierzemy ślub cywilny i nie pasuje nam fragment :"Teraz przed Bogiem ślubować będą miłość, wierność i uczciwość małżeńską"chcę to zmienić ale jednocześnie zachować rym. Macie może jakieś pomysły? :)

Gość ....pp...
"Teraz przed Urzędnikiem ślubować będą miłość, wierność i uczciwość małżeńską"

Gość tekstowa
tylko że przed urzędnikiem przyrzeka się że uczyni wszystko aby małżeństwo było zgodne,szczęśliwe i trwałe

Gość lokatka
Teraz przed SOBĄ ...

Jak dla mnie: "Teraz przed sobą ślubować będą" i sprawa załatwiona - rym zachowany, prawda w tekście ;)

Gość tekstowa
fakt,wystarczyło zmienić jedno słowo,ze też na to nie wpadłam.DZIĘKI 👄

Gość jak Ty nie wiesz co
od kiedy to się przed urzędnikiem cokolwiek przyrzeka? Myślałam, ze to swojej żonie/mężowi się przyrzeka a nie obcej osobie...echh

Gość anielkamanielka
Przyrzeka sie parterowi i Przyszeka sie PRZED kims czyli przed swiadkiem przysiegi, czyl urzednikiem, rodzina, bogiem etc. Co sie dzieje ze zrozumieniem podstawowych wyrazen w jezyku ojczystym? ;/

Gość anielkamanielka
przyrzeka*

Gość jak Ty nie wiesz co
urzędnik udziela tylko ślubu. Myslisz, ze jemu Twoje przysiegi są na coś potrzebne?

Gość jak Ty nie wiesz co
a przyrzekamy SOBIE w obecności innych świadków- rodziny, urzędnika, znajomych, itp. ja tez o to zapytam "Co sie dzieje ze zrozumieniem podstawowych wyrazen w jezyku ojczystym? ;/"

Gość tekstowa
przeciez nie napisałm że będziemy przysięgać urzędnikowi,tylko że PRZED urzędnikiem.Dziękuję za pomoc.Spokojnej nocy życzę