Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciolka przyjaciolki

Ile na wesele przyjaciolki???

Polecane posty

myslicie ze jak dam 200zl to starczy? tylko nie piszcie ze tyle na ile mnie stac bo stac to mnie moze byc na nic badz na wiele ale to nie znaczy ze tyle dam.

Gość ladaco
mało

skoro 200 to malo to ile wypada dac?

Gość jest to danse macabre
co najmniej 500

500??? no chyba troche przesadzasz. Dodam ze ide sama.

Gość jest to danse macabre
w dzisiejszych czasach to standard. jak dasz tylko 200 to bedzie wstyd :O

Po co się pytasz ile dać na prezent, skoro jak ktoś CI proponuje kwote, to marudzisz, ze za duzo? :O Chcesz dać 200 zł, to daj. Ja dałabym 500.

to jakbym szla z moim facetem to bym 1000zl musiala dac? Standard standardem ale ja nie bede komus tyle kasy podarowywala:O Uwazam ze 500 od osoby to troche za duzo tym bardziej ze nie jestem swiadkowa.

Chwilowa irytacja chcesz mi powiedziec ze 500zl od osoby to norma i ze jak ty bys szla to bys z facetem 1000zl dala? jesli tak to fajnie ze masz taki gest ale ja np. nie mam. Myslalam ze maks to 400zl ale wydawalo mi sie ze 200zl ode mnie tylko to bedzie ok. To sie zapytalam czy tyle wystarczy i podkreslam ze ide sama wiec to nie jest kwota od pary

A co za róznica czy idzie sie z facetem czy bez? Prezent daje sie jeden, a nie od każdego z osobna :O Dałabym 500 bez różnicy czy ide z kimś, czy sama. Widzę, ze chcesz zaoszczędzić na prezencie, wiec daj jej 120 zł i tyle.

Gość Ja nie widze tu ciazy
Autorko daj tyle na ile Cię stać. Nie patrz na innych czy wypada czy nie. Nie ma żadnej normy od ilu do ilu. Ja od swojej przyjaciółki dostałam piękną pościel i 100zł. Cieszyłam się, że mogła być ze mną w tym dniu, być moją swiadkową. Prezenty dla mnie był sprawą mało ważną.

nie chce oszczedzac ale nie chce tez przesadzic w druga strone. Nie dam tyle na ile mnie stac bo stac mnie nawet by dac 2000zl ale to ma byc prezent a nie sponsoring. Chcialam po prostu rozsadnie wywazyc kwote bo na moje wydatki sklada sie tez dojazd (600km w jedna strone) i dwie nocki w hotelu. Dawno tez nie bylam na weselu i nie wiem jakie kwoty teraz sie daje. Jesli 200zl to tak malo to moge dac wiecej jednak wydaje mi sie ze przy kosztach jakie poniose 500zl to ciut za duzo

Gość daj 300

ja zawsze idąc na wesele daję właśnie 200 zł i to z osobą towarzyszącą razem :P (nie pracujemy uczymy się- to za przeproszeniem skąd mamy te pieniądze wziąć?) i jest dobrze nikt jeszcze nie marudził, że mało itd :P

Gość ike1976
ja z mężem który był świadkiem dalismy 400 zł rok temu Bylismy we 3 z kilkuletnią córka liczona do stołu

nie chcialabym wyjsc tez sknere wiec skoro 200zl to tak srednio to moze 300 bedzie ok? Mysle ze tak ze 3 stowki dam bo w koncu ide sama wiec chyba powinno byc dobrze

Gość sdasfsdfsdfsdfsdfsdfsdfs
Jak idziesz sama to daj 300zl jezeli jednak z kims to proponuje 500zl