Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga.......25......

TORBIEL JAJNIK

Polecane posty

Gość Aga.......25......

Moja mama miała dzisiaj wykryty torbiel jajnika. Ma on około 3 cm. Dostała leki, baby w przychodni nie zrobiły jej markerów, bo dzisiaj niedziela i tego ponoć dziś nie robią. Boję się strasznie o mamę i panikuję. Błagam napiszcie coś kobiety, które były w podobnej sytuacji, tzn też miały wykryty taki torbiel. Dodam, że mama ma brać leki przez miesiąc a później iśc na kontrolę.

Gość .alice in chains.
ja mam 23 lata i ch chwile mam torbiele na jajnikach. to nic strasznego, nie panikuj

Gość Aga.......25......
poważnie? ech nie mogę nie panikować taki już mam charakter powalony:O czytałam gdzieś że jeśli byłby to rak, to większe prawdopodobieństwo byłoby wtedy że te torbiele byłyby po obu stronach (a mama ma tylko jeden na jednym jajniku) ....czy ktoś coś jeszcze wie na ten temat? alice in chains - a Ty miałaś robione te markery?

Gość .alice in chains.
nie mialam nigdy robionych markerow. bylam u 3 lekarzy i wszyscy mowia ze "taka moja natura". raz torbiel mam w jednym jajniku, potem w drugim innym razem na obu jajnikach itp

Gość uspokój się... to nic straszne
go, Młode dziewczyny to też mają, nawet często na początku ciąży. Moja mama miała torbiel w wieku chyba 40lat, wycięto jej i wszystko jest ok, tylko musi regularnie robić cytologię

Gość ...CCC
Torbiele potrafią się same wchłonić lub pęknąc. Słonko nie panikuj ,że to rak. Ostateczność __________operacja.

Gość Aga.......25......
No ja miałam rok temu jakąś małą cystę, ale wchłonęła mi się po duphastonie....ten torbiel nie nadaje się do operacyjnego usunięcia bo jest mały....tylko przeraziłam się dzisiaj jak mi powiedziała że te markery chcieli zrobić, no i lek dostała ...orgicośtam nie pamiętam nazwy

Gość hej nie martw się
teraz ciągle się słyszy o raku ale nic nie oznacza od razu raka, a toribiele są bardzo bardzo częste, szczególnie w wieku w jakim jest Twoja mama

Gość gerihgrhgeiothg
ten lek to pewnie orgametril, ja też go miałam na torbiele. Brałam chyba po 10 tabletek na miesiąc czy jakoś tak, w każdym razie pomogło, ale przytyłam , bo to cholerstwo to hormony w każdym razie nie ma powodu do paniki aha, mój torbiel miał około 5 cm

Gość Aga.......25......
dzięki za opinie....tak ta nazwa to orgamentil