Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubuśpuchatek:)

Schudnąć i być szczęśliwa. Od 31.05.10 r. Zapraszam zmotywowane kobietki !

Polecane posty

Gość atramka
a może by tak biegać? Noszę się z tym zamiarem już od kilku tygodni, tylko pogoda nie sprzyja:( a poza tym wieczorami już mi się nie chce a wcześniej nie mogę bo mam dzieciątka... Ale pół godzinki biegania na pewno by pomogło ;) a póki co muszę zainwestować w skakankę, jutro kupię i do dzieła :)

Gość veroni8884
troszkę mnie pocieszyłyście :) jestem zadbaną kobietą, charakter "mieszany, ale chyba nikt nie jest idealny...) ;) mieszkam w Polsce oczywiście, myślisz że ma to jakieś znaczenie?

Gość veroni8884
pomyliłam forum, sorki nie zwracajcie na mnie uwagi! Trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia!

Gość kubuspuchatek:)
Już prawie posprzątałam. Teraz mam chwilkę wolnego, maleństwo zasnęło (wcale nie takie maleństwo 10 kg waży), mąż w pracy, może dzisiaj przyjedzie, mama poszła na pogrzeb koleżanki z pracy męża, który się zabił. Facet miał dorosłych synów, zostawił żonę, wyprowadził się do kochanki, ta go zostawiła i się powiesił. Masakra. Mam chwilę, żeby poćwiczyć. Poszukam w necie jakiś fajnych ćwiczeń z ciężarkiem, albo sama coś wymyślę. Na stepperze niebardzo lubię ćwiczyć. Nie mam możliwości regulacji oporu i przez pierwsze 200 kroków jest baaardzo ciężko, ale potem już spoko. Tylko, że stepper nie ma zbyt dobrych opinii. Ale zawsze lepsze to niż siedzenie na kanapie. Nie mam pomysłu na te ćwiczenia, gdyby było ciepło, poszłabym na rower, a tak to....... Wieczorem napiszcie co zjadłyście przez cały dzień. Ja też napiszę. Jak jem wolno, to najem się połówką bułki, a jak szybko jadłam, to ciągle było mało. ??? Właśnie piję zieloną herbatę. Lecę ćwiczyć.

Gość atramka
właśnie każdy mówi o tej zielonej herbacie, sama też ją piję ale tak w sumie to nie wiem po kiego czorta to robię :P

Wiem, że ta bułka to nie był dobry pomysł. jakos tak mnie naszlo.. teraz zjadlam 2 kotlety mielone z kromką ciemnego chleba i plastrem sera, tez nie za zdrowe.. musze zaopatrzyc lodowke w zdrowe rzeczy. Zaraz lece na uczelnie, a potem do pracy, biore ze soba jogurt pitny i po drodze w warzywniaku kupie moze jakis owoc. jak wroce z pracy to walne sobie warzywa na patelnie z ryzem ;) Dzisiaj kiepski dzien na rozpoczecie diety u mnie bo jest taki rozwalony.. od jutra bedzie spokojniej bo na 10 ide do pracy, wracam o 18 wiec sobie zaplanuje regularne jedzenie. No ale przynajmniej dzis postanawiam nie zjesc slodysia i nie otwierac lodowki po kolacji warzywno - ryżowej :) lece ;) pa pa

Gość Aska0902
Dzisiaj już całe 2 kg mniej :) :D Jeszcze jakieś 6 kg ;) Ogólnie dziewczyny. Trzeba jeść mniej, chociaż o połowe, a przede wszystkim warzywa, owoce, i bez chleba !

Gość kubuspuchatek:)
Nie ćwiczyłam długo, jakieś pół godziny. Robiłam to, co przyszło mi na myśl, przede wszystkim były to ćwiczenia na brzuch, brzuszki, rowerek itd. Myślę, że będę musiała poszukać w necie jakieś ćwiczenia i zapisać sobie te ćwiczenia. Myślę, że pół godziny intensywnych ćwiczeń plus skakanka i długie spacery lub rower wystarczą. Za godzinę idę z niunią na spacer. Jak myślicie, ile spala się kcal przez godzinny spacer z wózkiem ciężkim w którym jest ciężkie dziecko :P ? 200? ? ? ? ? ?

Gość atramka
na pewno więcej niż siedząc w domku :) a ja idę szorować okna, to w końcu też spalone kalorię z pożytkiem dla ogółu :)

a ja zaraz sobie zrobię pierś z indyka z warzywami :D juz 1,5 litra wody za mna a dopiero południe;) co do ćwiczeń na brzuch to ja bardziej polecam 8min abs niz a6w,bo jak sie dojdzie do polowy cyklu to trzeba lezez godzine na podlodze i to strasznie nudne, a abs to tylko 8 min dziennie:)

Gość atramka
patrycja ja też lubię te 8min ale dla mnie one są taaakie ciężkie, powiedz czy od razu robiłaś całość??

Gość atramka
niby 8min ale takie tempo że ja wysiadam, szczególnie na pośladki :(

faktycznie 8min legs jest najlciezsze ale po tygodniu juz bedzie lekko i przyjemnie ja od razu zaczelam calosci, troche zakwasow ale potem juz bez problemow

Gość atramka
patrycja a robisz te 8min cały zestaw czy tylko na poszczególne partie? Bo ja myślę coś takiego: Codziennie na inną partię sobie robić + codziennie pół godz rowerek i skakanka jakieś 15 min (jak wytrzymam). Co Wy na to?

Gość Nie chcę być już "klusią"
Witam Panie. Dzisiaj mój czwarty dzień na diecie kapuścianej. Miałam dosyć nazywania Mnie "klusią" ;) Mam 167 cm i ważę ok. 66 kilo. Teraz już chyba trochę mniej, ale na wagę wejdę dopiero po zakończeniu diety. Po co się denerwować? ;] Pierwszego dnia, przyznam szczerze, że zupa wydawała mi się okropna. Jestem z grupy krwi 0, więc moim marzeniem jest w tej chwili wsunięcie jakiegoś soczystego kawałka mięcha ;D Ale przejdę do rzeczy. Pierwszy dzień tylko zupa i owoce ( unikać bananów) - jakoś dałam radę. Drugiego dnia - niestety miałam odruchy wymiotne, ale to mój organizm nie był przyzwyczajony do tak dużej ilości warzyw ( 3/4 nie lubię). Mogłam już dodać warzywa ;) Trzeci dzień - było już dużo lepiej ;) Warzywa, owoce, zielona herbata i oczywiście dużo wody ;) Muszę przyznać, że czuję się znacznie lepiej. Zauważyłam zmiany na swojej skórze, a zupa wydała mi się wyjątkowo smaczna, może dlatego, że zaprogramowałam swój umysł na " zupa zdrowa - zupa dobra " ;] Dzisiaj czwarty dzień - wstałam, zjadłam miskę zupy i wypiłam zieloną herbatę. Mam w sobie dużo energii i motywację do dalszego odchudzania. ;] Naprawdę polecam ;] P.S. Codziennie rano ćwiczę 15 min na skakance i robię 3 serie po 20 brzuszków. Pobudzam swój metabolizm i naprawdę czuję się świetnie

8 minutowki maja to do siebie,ze najlepiej dzialaja jak sie je robic codziennie /oprocz jednego dnia w tyg.odpoczynku/ moze zacznij od 8 min abs, jak juz bedzie Ci szlo dobrze to doloz sobie legs albo arms 16 minut dziennie to chyba nie bedzie az taki problem:)

Gość atramka
mam nadzieję :) a robisz w takim tempie jak na filmikach czy troszkę wolniej?

Nie chcę być już "klusią" kapuscianka to raczej zabijasz swoj metabolizm a nie pobudzasz poza tym na spalanie tluszczu najlepszy jest trening silowy przeplatany z aerobowym, dla tych z lepsza kondycja hiit ale do rzeczy, jednego dnia aeroby (powinny trwać ok 60 minut)- rower,stepper,bieganie drugiego dnia silowy na silowni to wiadomo,ze trzeba pomachac zelastwem a w domu mozna zrobic trening silowy w warunkach domowych no i obowiazkowo jeden dzien w tyg bez cwiczen taki uklad treningowy najefektywniej spala tluszcz i podkrec metabolizm tak,ze organizm spala kalorie nawet po tym jak juz skonczymy trening.

atramka jak bedziesz prawidlowo robic cwiczenie to nie bedziesz miec problemow z ich tempem, a kiedy bedziesz wiedziala,ze robisz prawidlowo? przy zle wykonywanych cwiczeniach boli szyja i kark ( w przypadku abs), wiec jesli nie boli to robisz tak jak powinnas:) ja teraz juz z 8 min abs zrobilam sobie 16 minut abs, wszystko robie 2 razy dluzej i juz bez filmikow tylko z glowy przedluzam wszystko:)

Gość atramka
patrycja a jakie ćwiczenia siłowe w domu? co proponujesz bo widzę że znasz się trochę na tym ;)

Gość atramka
robię źle i boli-wiem o tym :( i wiem, ze mam patrzeć w sufit i patrze i nadal boli :(

Gość Nie chcę być już
paaatrycjaaa Ja chodzę od miesiąca na siłownię i basen. Wykupiłam sobie karnet. Teraz przerwałam ze względu na dietę, która mnie trochę oczyści. W końcu to kapusta ;]

Gość przepraszam że się wtrącę
Dokładnie!!! Uciekaj od kapuścianej to dieta na przytycie!!!! Posłuchaj Patrycji, bardzo dobrze i mądrze radzi:)

Jak na razie polecam wszystkim Panią bo ja jestem zadowolona. Właśnie wróciłam z łazienki i czuję się oczyszczona ;D Za godzinkę banan i szklanka chudego mleka ;]

Nie przytyje się jeśli potem zacznie się inną zbilansowaną dietę. Oczywiście pojawi się efekt jojo jakbym wróciła do swoich starych nawyków żywieniowych ;] A na to nie mam najmniejszej ochoty ;]

opróżnienie jelit można zrobić lewatywą jak już ktoś chce tak bardzo sie oczyścić i przynajmniej nie zwali sobie tym metabolizmu. podstawą dobrej diety redukcyjnej jest a)białko b)węglowodany złożone c)nnkt d)owoce i warzywa jak widać Tobie brakuje 3 najważniejszych składników pokarmowych ćwiczenie bez białka jest bez sensu palisz mięsnie a nie spalasz tłuszczu. można zacząć zdrową redukcje od początku bez szkody dla metabolizmu jaką jest kapuścianka,ale rób jak chcesz i tak Cię nie przekonam:) atramka tutaj masz przykladowy trening i dosc dobrze opisany zebys wiedziala o co chodzi: http://www.artelis.pl/artykuly/6990/trening-silowy-w-domu a co do absow to patrz przed siebie a nie w sufit;) i musisz pracowac brzuchem a nie szyja, jak zaczniesz podnosic sie miesniami brzucha to nic nie bedzie bolalo, no ew. brzuch:P

Gość atramka
dzięki patrycja :) w takim razie mięśnie szyjne (o ile takie istnieją) mam wyćwiczone... :) teraz pora na brzuszek

Jak pozwolicie to tez sie przylacze. Ja postawilam na takie cudo jak colon slim wlasnie dzwonil kurier , ze jedzie do mnie :) Zamowilam to na allegro za parwie polowe ceny niz w aptece. Mam cicha nadzieje ze CS mi pomoze ograniczyc apetyt i wreszcie schudne. Planuje zrzucic jakies 10kg minimum, zeby wygladac wzglednie. Jestem strasznym podjadaczem a zwlaszcza jak jestem na necie . Wlasnie teraz pije sobie herbatke zielona. :) Tez mam juz prawie roczne dziecko ale straszny z niego urwis wiec ruchu przy nim mam duzo + spacery ale jakos sie to nie przeklada na wage. :(

jagoda witaj:) przy colonie pamietaj zeby pic duzo wody,bo inaczej bedziesz miala zaparcia i nic nie da;)