Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tektonika

Oddawanie moczu

Polecane posty

Gość Tektonika

Witam . Zgłaszam się do was z malym problemem . Oddaję mocz ok.6,7 razy dziennie. W nocy nie wstaje ani razu . Przynajmniej raz dziennie jadam jabłka . Dosyc duzo pije ,ale cyz to normalne,ze tak czesto oddaję mocz ?

Gość Tektonika
Proszę o odpowiedz bo zaczynam sie martwic. Czy to jest normalne?

Gość Tektonika
Proszę o odpowiedz

Gość Tektonika
Nie umiem okreslic w litrach. Ale moze tak powiem : rano wstaje z lozka ide siku po czym na sniadanie pije duzy kubek herbaty . gdzies ok 11 znowu robie siku i pozniej ok o 14 . W tym czasie nic nie pije . O ok.16 jem zupe a jezeli nie to biore sok litrowy i go wypijam od 16 do 22 . W tym czasie robie ze dwa razy siku . W nocy nie wstaje .

Gość Tektonika
Dzisiaj np . wypilam duza mrozona kawe i zjadlam loda . po czym po ok godzinie chcialo mi sie siku .

moim zdaniem jest ok. przynjamnie napisze tak: pije prawie 2 litry dziennie i chodze tez tak oklo 7 razy choc nigdy nie liczylem wydaje mi sie ze tyle :P a jaki kolor ma mocz?

Gość Tektonika
pomarańczowo-żółty . Rano zawsze normalnie pomarańczowy . Nie widze w nim nic dziwnego .

jak kolor jest ok to wszystko powinno byc ok :D ale ja lekarzem NIE JESTEM, wiec sie nie sugeruj ale chyba panikujesz ;)

Gość Tektonika
Nie nie panikuje, po prostu zastanawialam sie czy to cos normalnego .

Gość Tektonika
nie nic mnie nie boli ........

Gość Tektonika
Tzn , że nie mam powodow do strachu :) ? Tak ma po prostu byc ?

mozesz zrobic badania moczu. w moczu wystepuje kreatynina ktora okresla jak bardzo zniszcone sa nerki ;) barwa moczu ma byc slomkowa ani nie przezroczysta ani nie pomaranczowa

Gość Tektonika
Ok :) dzieki za pomoc . Mimo wszystko uwazam,ze moje nerki są w dobrym stanie :) dodam,ze czesto chodze na boso ...... ok.2 miesiace temu bolalo mnie " cos " podczas robienia siku . Wtedy mocz oddawalam bardzo czesto i w bardzo malych ilosciach . Piekło szczypalo i po prostu dalej nie moglam oddac moczu . ( Mocz byl bardzo pomarańczowy) Wstawalam raz w nocy . Po czym po dlugim męczeństwie zglosilam sie do mamy , ktora zawsze wie co najlepsze dla mnie - dala mi 5 tabletek. Nie pamietam nazwy. Po jednej juz czulam ulge. Tak wiec po 5 dniach mi przeszlo. Ale tym razem mocz wyglada normalnie . Nic mnie nie boli .

Gość Tektonika
dziekuje slicznie i wzajemnie :* !