Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sesesesese111

Czy to objawy ciąży???

Polecane posty

Gość sesesesese111

Witam. Zastanawiamy sie z moja dziewczyna czy jest w ciązy. Chodzi o to ze ma objawy tj. wzdęty brzuch, krwawienia, jest drażliwa, ma zgagę, jej sutki są sine, jest zmęczona i drażliwa. Jednak nie ma takich objawów jak: niechęć do palenia i alkoholu, zachcianek na różne pokarmy, metalicznego smaku w ustach ani podwyższonej temperatury. Do ginekologa me termin dopiero za 2 tygodnie a ja juz nie wiem co o tym myslec. Czy to ciąża?

Gość Tektonika
Od kiedy krwawienie to objaw ciąży ? Ma miesiączke ? Jeżeli tak to nie jest. Może to chęć lub wręcz przeciwnie - strach - przed zajściem w ciąże ?

Gość sesesesese111
Tak to strach. Krwawienie ma od 2 miesięcy;/ Dodam że bardzo ja od tygodnia boli głowa, a od kilku miesięcy boli mocno brzuch i kłuje lewy jajnik

Gość Tektonika
Skoro to już trwa 2 miesiąc to kupcie test ciążowy . Przed chwilą dowiedziałam się ,że najlepszy to quick Vieu . Czy jakoś tak . A co do jajnika ... niech powie o tym swojemu lekarzowi .

Gość sesesesese111
Robilismy 2 testy i wyszła 1 kreska...

Gość Tektonika
Więc nie jest

Gość sesesesese111
A jak myślisz czy może to być objaw poronienia?

Gość Tektonika
Miesiączka, bądź krwawienia mogą byc objawem poronień . A zazwyczaj to jest oznaka poronienia. Są przypadki , ze kobieta nie wie,ze jest w ciazy i dostaje miesiaczki lub krwawi , co uznaje za po prostu wczesniejsza miesiaczke .

Gość sesesesese111
Dziękuje Ci za pomoc. Przynajmniej wiem coś więcej, chociaż i tak bede musiał czekac az zbada ją lekarz by sie dowiedziec ostatecznie

Gość Tektonika
Nie ma za co . Głowa do góry. Niech o wszystkim opowie lekarzowi . Trzymam za was kciuki :* !

Gość juhasakikirikama
krwawienie moze byc oznaka poronienia, ale również zaburzeń hortmonalnych, infekcji pochwy, zapalenia przydatków.No jak kłuje ja jajnik, to może być jakies zapalenie

Gość Tektonika
Tak, ale normalna miesiączka nie może wystąpić podczas ciąży :)

Wg mnie to wiekszosc objawow ktore sa to strach przed wpadka je powoduje zwlaszcza ze dwa testy wyszly negatywne. Co do krwawien to skoro trwaja przez dwa miesiace to raczej sa to zmiany hormonalne przy poronieniu krwawienie nie trwa przez dwa miesiace. Chodzil Ci o calomiesieczne krwawienie czy takie jak w @?

Gość juhasakikirikama
Tektoniko, a co oznacza normalna miesiaczka? Bo z tego co wiem, mogą wystapić krwawienia nawet do 3 miesiąca ciązy. Moja kumpela miala przez 7 miesiecy!!!!!

Krwawienia to nie miesiaczka :) Miesiaczka jest to zluszczenie blony sluzowej macicy jezeli w cyklu nie dojdzie do zaplodnienia. W czasie ciazy nie ma miesiaczki bo logicznie myslac zarodek ktory zagniezdza sie w blonie sluzowej macicy zostalby wydalony razem ze zluszczajaca sie blona:) Krwawiena lub plamienia sa spowodowane innymi rzeczami tj np. zbyt niski progesteron czy naczynka krwionosne w macicy ktore pekaja przez jej rozciaganie sie. Kazde krwawienie czy plamienie musi byc skonsultowane z ginem bo moze byc nie grozne ale moze swiadczyc o zblizajacym sie poronieniu itp. Krwawienia wystepujace w czsie ciazy czesto sa mylone z @ poniewaz wystepuja w dniach kiedy powinna byc , i sa skape trwaja ok2-3 dni. Kobieta majaca obfite miesiaczki zauwazy ze krwawienie jest mniej obfite natomiast ta co ma skape moze uznac je za zwykly okres nawet nie podejzewajac ze jest w ciazy:)

Gość sesesesese111
A od kiedy jest widoczny brzuch w ciąży?

Gość sesesesese111
Pytam bo moja dziewczyna ma od jakiegos czasu wiekszy brzuch, tak jakby wzdęty. Dodatkowo dzis stwierdziła ze poczuła tak jakby kopnięcie;/ Czy to możliwe ze moze byc dziecko?

Gość kopniecia
kopniecia?!!hahahahahhahahah to sie odczuwa dopiero ok 20 tyg ciazy!!!!!! masakra ludzie blagam uczcie sie

Gość sesesesese111
I z czego sie smiejesz?? Jak mam to nazwać jak nie wiem co to jest? Poczuła cos w stylu kopnięcia w brzuchu!

kuźwa jakie kopnięcia :D dzieko jak jest to nawet jeszcze serduszka nie ma, a wy byscie chcieli kopnięcia :D

Gość sesesesese111
Czy to moze byc cos od układu pokarmowego albo od nerek?