Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca BPH

karta kredytowa BPH pomózcie

Polecane posty

Gość Pytająca BPH

Witajcie, Bardzo proszę o pomoc w poniższej sprawie. Wzięłam na raty w Media Markt telewizor i oczywiscie dostałam kartę kredytową w BPH. Za telewizor płace co miesiąc 129 zł, natomiast uruchomiłam kartę wypłaciłam z niej 500 zł, dokładnie 19tego maja. 54 dni jest bez oprocentowania. Powiedzcie proszę czy to 500 zł mam wpłacić na konto, na które spłacam raty w okresie krótszym niż 54 dni? I czy jak wpłącę te 500 zł na to samo konto, to bedzie widać, ze to spłaciłam kartę? Boję się, zeby się nie okazało, że spłaciłam kartę a oni pomyślą, że wpłaciłam wiecej niz te 129 zł za telewizor i mi naliczą odsetki za nieterminowa spłatę karty? Dziekuję z góry za pomoc

Gość jak nie chcesz miec
odsetek to wplac te 500 zł do 54 dni. na to samo konto.

Gość Zapytaj w BPH
ale jeśli wypłaciłaś gotówkę (500 zł) z KK, to % już Ci lecą :P

Gość nie masz opoznien w splacie?
Dostaniesz do odmu wyciąg ad. tej karty. Te 54 dni to jest na operacje bezgotówkoe. Pilnuj terminu bo zapwne nie wyjdzie 54 dni - to dotyczy okresnoego terminu kiedy dokonalas transakcji. Będziesz mogla splacic kwote minimalna lub cale 500 zł. Te 500 dotyczy karty. pozostale 129 to inna sprawa ktora dotyczy kredytu. Sprawdź czy masz jedną czy dwie umowy. Jesli dwie to pilnuj numerów rachunków - jeden to nuemr karty, drugi to kredytu.

Gość Pytająca BPH
Gotówkę wypłaciłam z bankomatu oznaczone Mastercard , tak było zalecane. A gdzie mogę sprawdzić czy lecą odsetki? :) I jak wpłacę te 500zł przed okresem 500 zł to oni bedą wiedzieć, ze to za kartę?

Jesli wypłaciłaś gotówkę z bankoamtu to transkacja traktowa jest od dnia księgowania jako odsetkowa i naliczają się odsetki od razu. Jesli chcesz mieć naliczoną ich najmniejszą ilość wpłać 500 zł od razu oczywiście z odsetkami. Poczekaj na wyciąg, przyjdzie do Ciebie do domu. Na przyszlosc jesli chcesz uniknąć odsetek to plac za zakupy w sklepie. Dziala to tak że potem na wyicągu masz inf. jaką kwotę musisz wpłacić by nie naliczylo Ci żadnych odsetek a jaką musisz wpłacić minimum - wtedy liczą Ci odsetki. Sprawdż czy masz umowę o kredyt ratalny i drugą o limit kredytowy. Na umowach masz numery rach. na ktore musisz wplacac. Jesli są rozne to uwazaj być się nie pogubila. 500 to dot. karty, te 129 kredytu ratalnego. Szkoda że laska Ci w Media tego nie wytlumaczyla.

Gość Pytająca BPH
Mam na pewno jedna umowę? To znaczy, ze moze termin krótszy niz 54 dni? Wypłacałm te pieniądze w bankomacie 19tego maja. Skad bedę wiedzieć w takim razie kiedy mam spłacić? Dostałam jeden wyciąg, ale na nim jest tylko kolejna rata za telewizor te 129, że mam wpłącić. Czy dostanę jeszcze drugi??

Czyli masz kredyt w karcie. Sprawdź datę wyciągu. Na odwrocie masz informację o wszystkich transakcjach - sprawdź z jakiego okresu. Potem sobie porównaj czy ta kwota 500 zł którą wypłacŁaś z bankomatu jest przed czy po terminie na kiedy masz datowany wyciąg? Jeśli po - dostanie inf o tych 500 zł na kolejnym wyciągu.

Gość Pytająca BPH
500 zł wypłacałam 19tego maja, natomiast na tym wyciagu jest okres rozliczeniowy 19.04- 18.05. Wyglada na to że to 500 zł zostanie uwzglenione na następnym wyciągu. Czy jak dostanę następny wyciag za miesiąc i bedzie to 500 zł uwzglenione to wystarczy jak wpłace czy lepiej wpłacić od razu i zamknąć tę kartę . Kurde robię remonty w chacie i potrzebowałam na szybko kasę i mnie pokusiło :( no cóż nowe doświadczenie

Karta jest dobrym rozwiazaniem jesli się niej umiejętnie korzysta. Nie musisz jej zamykać - możesz nią placić w sklepie - i je sli byś zrobila jak z tymi 500 zł - czyli zapłaciłabyś za zakupy moglabyś oddac dopiero za miesiąc bez odsetek. Jesli oddasz wszystko będziesz miała mniejsze koszty - ok2% odsetek miesięcznie, do 5% za wyplatę. Czyli przy tej kwocie to nie są straszne środki le jednak są.

Gość Pytająca BPH
bardzo dziekuję za zainteresowanie mną i moim problemem. czyli lecą mi odsetki i proponujesz mi spłacić te 500 zł już? Czy moze zadzwonić jutro do jakiegoś konsultanta i zapytać co zrobić Czy czekać miesiac za wyciągiem?

Gość Pytająca BPH
mam te umowy przed nosem, mają ten sam numer i ten sam numer konta. Zalogowałam sie również na gem24 i tam też widać 500zł do spłacenia i 129 do 11tego czerwca mam wpłacić

Pomoglabym Ci na 100% jeśli widziałabym umowę, Ponieważ jej nie widzę nie mam pewności, że mam rację poniważ klienci bardzo często mylą pojęcia- to nie ich wina, ja pracuje w banku więc na tym się znam. Najlepiej zadzwoń do konsultanta on udzieli Ci pewniejszej informacji. Na odwrocie karty zapewne masz numer tel. pod który możesz zadzwonić. A ad. terminu spłaty to tak - im szybciej spłacisz całość tym mniejsze będziesz mieć koszty. Pozdrawiam i powodzenia !

Gość Pytająca BPH
dziękuję bardzo za pomoc, zadzwonię jutro Pozdrawiam

Gość magda.g
Czy może ktoś udzielić mi odpowiedzi jak wygląda procedura zamykania karty kredytowej w BPH. Chcę spłacić wcześniej moje zadłużenie i zamknąć kartę, załatwiam sobie kredyt rodzina na swoim i ta karta niestety przeszkadza mi w zdolności kredytowej... Czy nie ponoszę żądnych dodatkowych kosztów za wcześniejsze spłacenie zadłużenia???

Ja tez mam raty w media markt i też dostałam kartę BPH. Jeszcze jej nie używalam, no chyba że za użycie uważa się to że gdy kupowałam kamerę i laptopa za 3418,00 zl (rata 113,94) na raty to przy umowie dostalam tą kartę. W umowie jest napisane że limit z tej karty na zakupy w media markt to 8900zł, i że mój limit dostępny to 5595,94 zł, czyli odliczyli mi od razu laptop i kamerę za 3418,00. Czyli ta karta jest aktywowana czy nie? A drugie pytanie - o co chodzi z zapisem z umowy z punktu o koszcie kredytu - "Odsetki należne Bankowi za cały okres kredytowania w wysokości 949,64 z". Czy ja to będe miala zapalcić? Przecież to raty 0%. Gdy wcześniej kupowałam aparat na raty w media markt przez Lukas bank to rzeczywiście spłacałam sam kapital, 0 odsetek. Ewentualnie (jesli karta nie zostala jeszcze użyta) - co musiałabym zrobić żeby bank chciał ode mnie 949,64".

Gość Elliot
Hmm. już tłumaczę.. jest to kredyt w karcie.. kredyt ratalny, a karta kredytowa, to 2 różne sprawy.. kredyt ratalny bierze się na dane artykuły i po splaceniu umowa wygasa.. Natomiast na karcie kredytowej jest przyznany limit kredytowy w obrebie którego mozna dokonywac zakupów, bądź też wypacić gotówkę.. Z karty mozna korzystać na różne sposoby... 1. zakupy w media markt - (prawdopodobnie) za każdym razem kiedy tylko będzie dostępna oferta kredyt 0% można z niej korzystać w obrębie dostępnego limitu; 2. zakupy w innych sklepach albo w media markt, jeśli nie ma promocji 0% - oprocentowane wynosi ok. 20% w skali roku; 3. wypłata gotówki - prowizja (podejrzewqam, że ok. 5%) + oprocentowanie ok. 20% w skali roku Jeżeli zakupy oprocentowane bądź wypłata gotówki zostaną spłacone do ok. 52 dni od momentu zaksięgowania przez system bankowy- oprocentowanie nie naliczy się.

Gość Elliot
A drugie pytanie - o co chodzi z zapisem z umowy z punktu o koszcie kredytu - "Odsetki należne Bankowi za cały okres kredytowania w wysokości 949,64 z".

Gość Elliot
A drugie pytanie - o co chodzi z zapisem z umowy z punktu o koszcie kredytu - "Odsetki należne Bankowi za cały okres kredytowania w wysokości 949,64 z".

Gość Elliot
Coś mi się zawiesza i nie wysyła calej wiadomości... Z wycinka tekstu nic nie powiem..

Gość Elliot
Proszę o zacytowanie całego punktu.. Chętnie pomogę i odp na pytania..

Gość anka8889
Witam , mam karte kredytowa BPH , chciałabym ja użyć w ramach zakupy tv za 2000 zl . Orientujecie sie jakie moge miec raty ?

Gość anka8889
??????? miał ktos ta karte ?

Gość mam tą kartę, pomocy!!!
kupiłam rok temu kamerę, nie pamiętam kiedy dostałam tą kartę, czy przy kupowaniu kamery czy potem listownie, a jeśli listownie to czy przysłali to listem zwykłym czy poleconym, nie pamiętam tego już, ale przysłali mi dzisiaj pismo, że mam wpłacić minimalna kwotę 4 zł. plus 2zł za ten list bo termin spłaty minął 17 lipca, ale ja nie wiem co mam spłacić!!!!! na infolini nikt nie odbiera, nie wiem ile mam tam spłacić i za co!!!!! możecie mi coś poradzić?