Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellloooooooookoooo

Kleszcz

Polecane posty

Gość ellloooooooookoooo

dzisiaj zauważyłem u swojego psa koło ucha coś takiego odstającego podłużnego o kolorze pomarańczowym i nie wiem czy to kleszcz czy jakaś gulka, wiecie może jak to sprawdzić ?

Gość qaswqaswq
odgryź zębami :P

Gość ellloooooooookoooo
żebym Ciebie nie odgryzł

Gość qaswqaswq
spróbuj szczęścia:P

kleszcz, weź piensetę i wykręć w prawą stronę...i obserwuj psa , jeśli będzie sie chwiał na łapkach, to porada u weterynarza

Gość ellloooooooookoooo
a jak to nie kleszcz a ja mu wyrwę, chodzi mi o to czy da się jakość specyficznie odróżnić, a czemu miałby się chwiać na łapach ?

ja mam opracowaną metodę, bo ten mój wielorasowiec, zawsze coś tam przywlecze, a potem łasi się i szczeka bez powodu. Łapię specjalną do tego pinsetą ,blisko skóry, i obrotem w prawą stronę, żeby nie urwać głowy kleszcza i pozostawić w skórze...

Gość ...CCC
Prawdopodobnie to kleszcz.Powinnaś się zgłosić szybciutko do weterynarza.Wiem,wiem- niedziela.W ubiegłym tygodniu przy pyszczku mój szpic miał wrednego kleszcza.Weterynarz go wyciągnął.Podał zastrzyk ,do domu dał antybiotyk.kazał obserwować Dropsa czy nie robi siku z krwią ,dlatego ,że to paskudztwo mogło go zarazic.Okazałosię ,że wszystko jest OK.

Gość ellloooooooookoooo
...CCC - chyba tak zrobię i zgłoszę się jutro do weterynarza, a powiedz mi ile taka wizyta kosztuje ?

Gość ...CCC
Zapłaciłam za wszystko 90 zł.

Gość aha i ach
Kleszcze nie sa pomarańczowe, tylko jak sie krwi nachlają są brunatne, beżowe takie.

Gość ellloooooooookoooo
jednak są, przyjrzałem się dokładnie przy dobrym oświetleniu i zauważyłem czarne nóżki przy głowie, teraz jak lepiej samemu wyciągnąć dzisiaj ( chodz nigdy tego nie robiłem ) czy poczekać do jutra i iść do weterynarza ?

Gość Dewu
Chroń swojego psa jakimś dobrym preparat na kleszcze. Ja Stosuje frontline combo. Pies ma spokój na spacerach. Pozdrawiam

Gość gość
Zgodze się z dewu to prawda spot-ony są najlepsze jeśli chodzi o profilaktykę p-ko kleszczową. Ja używam fiprexa

Gość florek55
Potwierdzam jesli chodzi o fiprexa jest mega skuteczny, ja cisne go juz 2 rok. Nie wyobrażam sobie znowu wydawać miliona monet na inne preparaty, które nic nie dają

Gość gość
fiprex to najlepszy spot-on

Gość gość
to prawda ja miałam porównanie bo zaaplikowałam jednemu yorkowi, a potem kupiłam drugiego bo rodzice sie zgodzili i ten pierwszy nie łapał nic, a ten drugi co chwila coś przynosił

Gość arla88
Mam na wypadek kleszcza urządzenie KleszczOUT do zasysania owada ze skóry, polecam.

Gość gość
Fajnym bo prostym urządzeniem będzie KleszczOUT, mam to od tego sezonu i już nieraz się przydał.

Gość Antykleszcz
Najlepszy zestaw do wyciągania kleszczy to kickthetick, szybko sprawnie i bez bólu :)

Gość gość
najlepiej iść do weta z tym, to powie ci co to. Ja tak na zapas psikam psiaka fiprexem żeby ne łapał mi kleszczy ani żadnych innych insektów, bo kiedyś mieliśmy w pobliskim lasku plagę

Gość gość
Polecam ze swojej strony środek Kleszcz Expert, fajny sposób, bezpieczny, wygodny i szybki, żeby kleszcza spacyfikować ;P

Gość gość
sprawdzić to u weta tylko, on ci najwyżej wyciągnie tzn psu tego kleszcza. ja tak miałam ciągle z wyjmowaniem, ale w końcu kupiłam fiprex żeby pozakrapiać mojego yorka bo biedaka ciągle łapały te paskudztwa

Gość gość
Polecam Kleszcz Stop żeby się zabezpieczyć przed pasożytami...z kleszczami nie ma żartow, jak już się wbije to kaplica może być, szybko przekazuja trucizne do ciala.