Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orka luna

Problem z baba

Polecane posty

Gość orka luna

Pracowalam 1 dzien u takiej baby pilnujac dziecko.Praca 2x w tyg.Ale niespodziewanie dostalam oferte na 3 dni do sprzatania mieszkan po remontach.W te 3 dni to zarobilam tyle co u tej baby bym przez 4 mies musiala dziecka pilnowac.No i postanowilam ze zrezygnuje z tej baby.Napisalam dzien przed przyjsciem smsa ze rezygnuje itd. Niestety wyslalam tam gdzie nie trzeba.Na drugi dzien pod wieczor przyszlam z pracy i kaplam sie ze pod zly nr ten sms poslalam ;/ Dzwonie do tej baby a ta na mnie z pyskiem ze malo by przeze mnie dniowki nie stracila,ze ma na utrzymaniu rodzine (tylko ze ona ma meza ktory tez pracuje a ja sama wychowuje swoje dziecko bez niczyjej pomocy ale mniejsza o to),ze nie dziwi sie ze tak dlugo bez pracy bylam jak jestem nieodpowiedzialna itp.Na nic moje tlumaczenia o tym ze pomylilam nr wysylajac smsa.W dodatku wtedy pozyczylam pare ksiazek od niej zeby poczytac mojej corce.Po tej rozmowie kazala stawic sie o 8:00 rano u niej z ksiazkami,tylko ze nie przyszlam bo pracowalam.I tak jakos nie mialam odwagi tam pojsc,a dni lecialy.Dzisiaj mi napisala ze jak nie oddam ksiazek to zglasza kradziez na policje oO To jej pisze ze po ostatniej rozmowie nie bylo mi w humorze do niej isc i nie mam zamiaru przywlaszczac jej ksiazek,ze jej jutro przyniose.A ta dalej z ta policja mi pisze,ale napisala ze bedzie czekac ;/ Troche mam stresa do niej isc,ze bedzie mnie wyzywac,bog wie co,bo to jakas histeryczka z tej baby.Gdybyscie byli na jej miejscu to jakbyscie zareagowali gdybym sie pojawila u drzwi z tymi ksiazkami? ;/ Ta baba mnie wtedy zdolowala przez tel,az sie potem poplakalam i nie moglam spac.Ciagle mi w uszach dudnily jej slowa ze sie nie dziwi ze tyle czasu bez pracy bylam ;/

Jak mozna sms'em z pracy rezygnowac??? Niegrzeczne to a pozatym nie zalezalo ci zeby wiadomosc naprawde trafila do adresata??? Dla mnie to jest po prostu beee

wyslij jej poczta te ksiazki. i nie martw sie o policje, bo przeciez tych ksiazek tak naprawde nie ukradlas i masz na to dowody

ciekawe hee ciesz sie ze cos sie w twym zyciu dzieje badz twarda wygarnij jej cokolwiek poczujesz sie lepiej hee

Gość orka luna
Bylo pozno w nocy jak przyszlam,nie chcialam jej dziecka budzic dzwonieniem bo wiem jak to jest uzerac sie potem do rana.Niestety ze zmeczenia po 14 h pracy musialam pomylic nr.

Gość orka luna
Boje sie ze zacznie mnie wyzywac itp. Nie chce jej atakowac tzw. pyskowka bo czuje sie winna tej sytuacji,mogla przeze mnie stracic przeciez dniowke.Pewnie znowu mi cos powie i bede przez kolejne dni roztrzasac.

Gość króko i rzeczowooooooo
badz głucha na jej krzyki i powiedz spokojnie: nie chciałam, przepraszam i już, jak zaczniesz pyskować, wkrecisz sie bardziej, jak bedziesz chłodna, ale rzeczowa i stanowcza to szybko jej sie zrobi głupio że na Ciebie nakrzyczała. A jak nie to jej sprawa.. Jednego tylko nie rozumiem- pisałaś że wysłałaś smsa tam gdzie mniej zarabiasz, czyli do tej baby? A teraz masz problem że ta baba dostała smsa? Co ze sprzątaniem?

Gość orka luna
Napisalam smsa do tej baby.Zamiast do niej,przez pomylke wyslalam do kogos innego.W czwartki i piatki mialam sie tym dzieckiem zajmowac.A w srode,czw i pt poszlam do tej lepiej platnej pracy na mieszkaniu.I w srode wieczorem jej napisalam smsa ale dotarl do kogos innego.Mam nadzieje ze mnie nie zbeszta ;/