Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy!!! :(

Co zrobić?

Polecane posty

Mam problem. W styczniu 2009r zapisałam się na roczne studium płatne 80zł miesięcznie. Jednak nie przystąpiłam do nauki bo zaszłam w ciąże. Teraz byłam w tej szkole odebrać swoje świadectwo ze szkoły średniej jednak ona każą mi najpierw zapłacić 800zł (za cały rok szkolny mimo że nie chodziłam) i dopiero wydadzą mi moje świadectwo. Decyzję swoją argumentowali tym że nie złożyłam oświadczenia że rezygnuję z nauki. Czy mają rację??

Doradźcie :(

sprawdź jakie dokumenty z nimi podpisalas jezeli zadnych i zadnej umowy to w tym wypadku nie maja prawa

Podpisywałam tylko kwestionariusz osobowy i tyle. żadnej umowy czy regulaminu

w takim razie idz do nich jeszcze raz powiedz ze nie podpisywalas zadnych umow z nimi i jesli to nie pomoze wybierz sie do radcy prawnego teraz niektorzy udzielaja porad za darmo i zapytaj co masz zorbic z ta sprawa

Gość o jejkuuuu
ok dzięki za pomoc :)

Gość www.odlotek.pl
mają prawo...

Gość nie spiąca już królewna
Daj spokój ze świadectwem i im go zostaw. Zrób sobie duplikat świadectwa maturalnego w siedzibie swojej okręgowej komisji egzaminacyjnej. Wpisz w wyszukiwarkę oke i nazwę najbliższego dużego miasta np. Kraków, Warszawa, Poznań. Duplikat kosztuje 25 zł. Na stronie komisji będzie formularz do wypełnienia. Musisz tylko zaznaczyć opcje, że zgubiłaś oryginał. Ja wyrabiałam duplikat na miejscu w Krakowie. Super babka, a duplikat miałam zrobiony w 15 minut. Na moim poprzednim Uniwersytecie,a co tam zareklamuje go tutaj, UMCS w Lublinie też nie chcieli mi wydać dokumenty i robili straszni problemy. Stwierdziłam, że niech je sobie zeżrą. Zrobiłam duplikat i ciesze się teraz studiowaniem na UJocie. Zaznaczam, ze studiowałam i studiuję dziennie, a takie nieprzyjemności mnie spotykały.

a duplikat świadectwa z liceum wyrobisz zgłaszając zaginięcie świadectwa w macierzystym liceum.

Gość o jejkuuuu
Chodziłam do technikum. Czyli mogę się zgłosić również do mojej dawnej szkoły tak? Powiedzieć że zagubiłam oryginał i wydadzą mi nowy? ile zapłace za to w szkole?

nie wiem ile, ale wydaje mi się, że też koło 25 złotych. Najlepiej zadzwoń tam i się zapytaj.