Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bronkaa83

jabłuszka ze słoiczka

Polecane posty

Gość bronkaa83

Witam ! Mam takie pytanko ? Mój synek ma trzy miesiące. Gdy byłam na szczepieniu połozna powiedziała że moge powoli wprowadzać jabłuszko ze słoiczka. Wydaje mi sie że to jeszcze za wcześnie zwłaszcza że Małego karmię piersią a nie mlekiem modyfikowanym. Czy któraś z Was dawała tak wcześnie jabłuszka. Dodam też że małemu nic nie jest po tym deserku. Nie wiem czy dalej Mu go podawać czy czekac jak skończy 4 miesiące

Gość michaaaa
poczekaj.

Gość Anna Aleksandra
Również nie czekałam do skończenia 4 miesiąca. Córka miała 3 miesiące i kilka dni kiedy zaczęłam wprowadzać nowe pokarmy... Po prostu przestało wystarczać jej mleko :) Zaczęłam od soku marchwiowego :) Pozdrawiam

Gość bronkaa83
chyba tak zrobię Tylko nie rozumiem dlaczego ta połozna powiedziała że już można

Ja dawalam malej jabluszko jak skonczyla 3msc ale nie ze sloiczka tylko takie startre

Gość bronkaa83
czyli wychodzi na to że mozna dawać :)

Gość bronkaa83
zastanawiam się tylko czy od tego jabłuszka mały nie ma lekkiego zatwardzenia :( bo dzisiaj zrobił kupkę i była taka lekko gęsta

Gość michaaaa
można ale po co? mleko nie wystarcza tym bardziej że jest na piersi. ja też nie trzymam się rygorystycznie tych wskazań ale z nowymi daniami poczekałam do skończenia 4 miesięcy. mięsa też nie dawałam jak tylko skończyła 5, poczekałam jeszcze 4 tygodnie. jabłko podaję sie trochę wcześniej jak dziecko ma zaparcia. ja nie dawałam nic wcześniej mimo że nie chciała pić mleka. może sie okazać ze jest za mały aby jeść łyżeczką. zresztą zrobisz co będziesz chciała. twoje dziecko.

Gość Anna Aleksandra
Z pewnością od jabłuszka nie będzie zatwardzeń :) A propos konsystencji kupki ;) moja córcia zawsze robiła twardą, nigdy o konsystencji musztardy ;) :D

Gość ale nikt tutaj...
hej bronka , moj synek chyba tez ma zatwardzenie po jabluszku...myslalam ze tak moze byc po marchewce....a dajesz tylko jabluszko, czy juz cos noego wprowadzilas do diety malca?/

Gość bronkaa83
:) co do jedzenia łyżeczką to je bardzo ładnie :) Sama jestem zdziwiona bo mój siostrzeniec jak miał pół roku to tak ładnie nie jadł łyżeczką

Gość ale nikt tutaj...
anna aleksandra...a miala problem jak chciala zrobic kupke?? bo moj synek nie ma problemu akupka tez nie jest w konsystencji musztardy ...tylko plasteliny:O:O

Gość bronkaa83
nie jak narazie daję tylko samo jabłuszko. Mam też w słoiczku jabłuszko z marchewką ale jeszcze czekam. Niech narazie przyzwyczai się do jabłuszka :)

Gość bronkaa83
A propo kupki :) To mój synek robi kupkę raz na tydzień. Na poczatku mnie to bardzo martwiło ale moja Pani doktor zapewniła mnie że to nic poważnego. Poprostu mały przerabia cały pokarm na energie :)

Gość ej powiedz
dziecko karmione piersia moze robic kupy raz na 5 dni. ja karmie do dzisiaj(16mies). jablko wprowadzilam jakos w polowie 4mies.

Gość bronkaa83
wierzę tylko swojej intuicji i mojej Pani doktor :)

Gość Anna Aleksandra
ale nikt tutaj... - nie ma problemu :) Powiem Ci tak... problemu nie miała ale strasznie płakała, darła się w niebogłosy. Kupa szła bez problemu a ona krzyczała :/ Wpadłam na pomysł aby robiła kupę w pozycji kucznej, bo może nie pasowało jej na leżąco. Kiedy widzę, że chce kupkę, rozbieram jej pampersa, natrzymuję i ona śmiejąc się robi :) No i kiedy zobaczyłam, że taka pionowa pozycja jej pasuje to kupiłam nocnik bo tak to waliła na gazetę ;) Śmiesznie to wygląda, ale małej pasuje :) Ma 5 miesięcy.

Gatki w kwiatki dwa tygodnie bez kupy to troche za dlugo moja nie robila kupy przez 1.5tyg lekarz kazal mi zrobic badania okazalo sie ze mala ma anemie

Gość ifg
"wierzę tylko swojej intuicji i mojej Pani doktor " To nie rozumiem po co zakładasz topik i pytasz się forumowiczów? Ja bym nie dała tak wcześnie, po co? Na tym etapie życia mleko wystarcza, zwłaszcza jeśli karmisz piersią.