Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka 2009

Chodzenie ...

Polecane posty

Gość mama synka 2009

Witam :-) Moj smyk 15.05 skonczyl roczek ....Mam dla was takie pytanie i w sumie watpliwosci czy mam sie czyms marwtic :-( wiec ze dzieci sa rozne jedne chodza wczesniej inne pozniej :-( Ale moj smyk spaceruje z nami za raczki ,jedna raczke ,spaceruje sam wokol stolu ...wogole spaceruje ale musi sie czegos trzymac ...jeszcze nie zrobil sam kroczku bo sie boi czy mam sie czyms marwtic :-( Czekam na wasze opinie :-( Po za tym raczkuje i wszytsko ma prawidlowe lekarz niczego nie zauwazyl

Nie masz sie czym martwic sa dzieci ktore zaczynaja chodzic samodzielnie dopiero wieku 13-14msc

Gość nanananna
ma czas do 18 mc jesli nie zacznie chodzic to w tedy należy sie martwic

Gość mama synka 2009
Dziekuje za wasze odpowiedzi .... A jak zacheci takiego maluszka do samocdzielnego chodzenia ....wiem wiem nic na sile ....

Ja wyrzucilam malej klocki na srodek pokoju akurat stala kolo lozka w pewnym momencie sama sobie poszla miala wttedy niecale 11msc

mój synek od 10 do 14 miesiąca chodził za rączkę :) 2 dni po tym jak skończył roczek przeszedł sam kilka kroczków, ale na tym się skończyło, nie spodobało mu sie i wrócił do chodzenia za rękę. sam poszedł dopiero jak 14 mies skończył, a teraz biega jak szalony! oj ile ja bym dała za to zeby choć troszke za rękę poszedł :P nie masz się czym martwić, do 18 miesiąca ma czas :) ja jakoś specjalnie nie zachęcałam, jak był gotowy to się puścił i poszedł w świat :)

ja swojej corce tez dawalam na srodek pokoju zabawki i dzieki temu nauczyla sie raczkowac a zaczela chodzic jak miala 11 miesiecy. Nie martw sie bedzie chodzil sam jak bedzie gotowy ciesz sie ze chodzi za raczke bo moja juz nie chce

Gość Reknia
moja corka tez nie chodzila sama majac roczek. przy meblach owszem, ale sama nie. dostawalamkupe rad, zeby jej rzucac za bawki to po nie pojdzie, albo stawac w odleglosci i ja wolac, zeby przyszla - nie robilam tego, bo stwierdzilam, ze jak sama poczuje sie gotowa to sama pojdzie, no i majac jakies 13 - 14 miesiecy poszla :-) nie masz sie czym martwic.