Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiazdecza34

Pomocy, pigulki!!

Polecane posty

Gość Gwiazdecza34

Wzielam pigulke 2 godziny temu, teraz niestety dostalam biegunki... To jest moja 4 pigulka po 7 dniowej przerwie, co teraz?

Gość Gwiazdecza34
pomocy :(

Gość Gwiazdecza34
halo? pomoze ktos?

Gość Gwiazdecza34
W ulotce jest ,ze do konca cyklu trzeba sie dodatkowo zabezpieczac... ale to 4 tabletka i przez caly miesiac teraz mam sie dodatkowo zabezpieczac? :/

no kurde jeśli tak jest napisane to chyba... Przecież masz wszystko jasno napisane, a my lekarzami nie jesteśmy. Ale chyb nie zbezpieczać się do końca miesiąca tylko przez tydzień jak już.

Gość Kobieta2345
Piszesz mi o ulotce, wiec Ci odpowiadam,ze jest napisane,ze do konca cyklu sie zabezpieczac wtedy trzeba... Dlatego pytam na forum bo dziwne...

Gość dfhdh
Odświeżam! Może o tej porze bedzie ktos kto doradzi !

Gość alicjass
witam chciałam napisac ze nie wszystko jest w ulotkach o tych tabletkach!!!

Biorę te pigułki i potwierdzam... Na dużo pytań w ulotce nie ma odpowiedzi... Potem pytamy przykładowo na forum, gdzie zostajemy traktowane od razu zdaniami typu 'nie masz ulotki' ?

Gość alicjass
no właśnie ja też wiele razy pytałam coś o tabletkach to mi napisano że ulotkę czytaj albo po co są ulotki dołączone do leków a tam nie ma naprawdę niektórych informacji

Gość alicjass
nawet ostatnio kupiłam tabl anty i chciałam przeczytać o tym jak się "bierze pierwszą tabletkę ale nie w pierwszym dniu @ tylko w 3" i tam nic nie ma o tym czy mozna tak i czy poźniej trzeba przez jakis czas nie wiem 7 dni używac jeszcze zabezpieczenia ?

Tak... Jeśli bierzesz 3 dnia to 7 dni się dodatkowo trzeba zabezpieczać... A jak weźmiesz pierwszego dnia okresu to jestes zabezpieczona już po tej jednej tabletce.

Gość alicjass
i nadal nie wiem czy trzeba uzywać zabezpieczenia przez te 7 dni czy nie i czy wogóle można brać w 3 lub 4 dniu @ no i tego nie ma w ulotce a na forum mi nikt nie odpowie no chyba że ktoś co się jakoś wypowie kto tak brał to niech napisze

No, ale co się dziwicie,że ludzie tak podchodzą do takich pytań? Skoro w ulotce jest napisane, że masz do końca cyklu dodatkowo się zabezpieczać, a Ty pytasz czy trzeba i to z niedowierzaniem. No jak jest tak napisane w ulotce dołączonej do tabletek które stosujesz to chyba jest najlepsze wyjaśnienie i nie trzeba się nikogo pytać. A co w tym takiego dziwnego, żeby stosować dodatkowe zabezpieczenie?

Gość alicjass
dzięki za odpowiedz

Gość alicjass
nie ma tego napisane : ze jeżeli ja wezmę w 3 bądź 4 dzień @ to trzeba się zabezpieczać ja wiem o tym ale chcę tu przytoczyc że te ulotki nie są dobrze informacyjne!

Ja tutaj przywrócę pewien temat. Otóż korzystanie z solarium w trakcie brania pigułek, podobno jest niedozwolone , to czemu nic o tym nie ma w ulotce? Hmm?

Gość alicjass
a co to znaczy nmzc ?

Tak samo jak nie ma o tym,że jak się zwymiotuje czy dostanie biegunki to trzeba się pozniej zabezpieczac do konca cyklu, bynajmniej w mojej ulotce dolaczonej do pigulek! Dopiero to przeczytalam w ulotce ,ktora lezala w poczekalni , gdy bylam u ginekologa ;) Tak wiec, zamiast od razu kobietom odpisywac zeby czytaly ulotke, warto podejsc do tego spokojnie,albo w ogole sie nie odzywac.

Gość alicjass
polcia20 źle informacyjne ulotki i wpadki ! a lekarze oj wiem o tym tez nie zabarzdo cie poinformują bo nawet ostatnio moja koleżanka poszła do gin i miał jej przepisac Yasminelle tak powiedział ze takie jej prezpise a okazuje sie ze jej przepisał yasmin

No bo pierwszą tabletkę się bierze w pierwszym dniu okresu, a nie w 3,5,10 itd. gdyby tak było to by każdy chciał opis tak do 30 dnia. W ulotce jest wszystko napisane, ale jak ktoś kombinuje coś z tabletkami, a potem oczekuje odpowiedzi na jakieś dziwne sytuacje związane z tabletkami to wielkie pretensje. Jeżeli ktoś np. zapomina o 3 lub 4 tabletkach to niech po prostu zrezygnuje z tabletek bo w ulotce jest zazwyczaj wyraźnie napisane, że nie jest to dobry sposób dla osób zapominalskich, ale jak ktoś na siłę chce taką metodę antykoncepcji to nich sam sobie odpowiada na pytanie.

Gość alicjass
polcia20 "nmzc" heh nie wiedziałam

Klara, otóż dopuszczalne jest wziecie tabletki w w 3 , ale wtedy trzeba dodatkowo sie zabezpieczac przez 7 dni. ;)

Jak juz tak rozwijamy temat ulotek... To powiedz mi co wiesz o solarium z ulotki?

Gość alicjass
klara01 ale posłuchaj np mi chodzi o to że nie np nie mam pieniędzy akurat na te tabletki abym brała je w 1@ tylko dopiero za dwa dni albo jest jakaś sytuacja w której poprostu nie mogę wziąść tych tabletek w 1,2, czy 3 dniu @ . i co mam zrezygnować z tabletek czy zabezpieczac się przez miesiąc bo niewiadomo!

Gość alicjass
a solarium niby trzeba unikać , pytając się lekarza powie ci tak: nie jest to zabronione przy braniu pigułek ale ja nie polecam. a ulotka też nie powie nic ciekawego na ten temat