Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość borderline_

mam osobowosc borderline...

Polecane posty

Gość borderline_
jestes cudowna, wyjatkowa dziewczyna :D jak milo z kims takim jak ty rozmawiac :D szkoda ze nie mam takich osob u siebie w okolicy :( ja sie boje psow do tego stopnia ze jak chodze po miescie i widze jakiegos na horyzoncie to szybko skrecam uliczke w bok :D z tego co piszesz o stresowym wychowaniu to wychodzi ze jestes ten drugi typ bordera, ja mam troche latwiej w zyciu bo jestem pierwszy typ, w sumie to nawet jakbym poszedl do psychiatry to by mnie okreslili bardziej jako narcyza niz bordera... ale moim zdaniem podzial na narcystyczne i pograniczne zaburzenia jest sztuczny gdyz obydwa zaburzenia sa niemal identyczne, stosuja te same mechanizmy obronne i maja rozwoj libido na tym samym poziomie (faza separacji-indywiduacji) a roznia sie jedynie tym ze border nienawidzi siebie a narcyz nienawidzi innych (to tak ogolnie, oczywiscie ciebie lubie bo jestes fajna dziewczyna ale wiekszosci ludzi nie)... generalnie te dwa typy/zaburzenia sa tak podobne ze ja ciebie w 100% rozumiem i w gruncie rzeczy jestem prawie taki sam jak ty :D

hee ja jakos przelamalam lek przed psami w pewnym stopniu heh jak cos by mi robily to je skopie ale na szczescie one sie mnie boja bardziej niz ja. ale to tak chyba 2 czy 3 lata temu mi sie tak odwidzialo bo tak to jak widzialam psa na horyzoncie to uciekalam, ostatnio jak jechalam na rolkach jakis pies za mna biegl i kurwa wiesz ja jade patrze na droge bo szybko jechalam z gorki a on za mna lecial i kurwa prawie bym sie wyjebala bo go chaialm kopnac hahahah ale w koncu przestal biec. ale ogolnie zwierzat sie boje jak nie wiem... a powiedz mi jakie zalety maja tacy ludzie hahahah bo ja w sobie widze jedynie wady heh a zalet albo nie mam albo nie zauwazam... eh cos czuje ze bede miec dzis dola bo juz ise doluje mym zyciem ehhh:(

poszlabym sobie do psychiatry kurde heheh ciekawe co by powiedzial... heh

Gość borderline_
ja jak widze psa to wpadam w histerie, jak kiedys jechalem z kumplem po miescie na rowerze i widzialem duzego psa bezpanskiego na horyzoncie to spanikowalem i kazalem zawracac a kumpel i wszyscy ludzie patrzyli na mnie jak na wariata :D jakie zalety maja tacy ludzie jak ty? duuuuzo by wymieniac, juz sama zaleta jest odmiennosc, moge powiedziec tak ze jak przebywam z bpd to nigdy sie nie nudze :D zawsze cos ciekawego sie dzieje a jak przebywam z tymi stabilnymi emocjonalnie lamusami to rzygam z nudow :D kurcze ja to jestem bardziej narcyz niz border ale narcystyczne zaburzenie jest tak malo popularne i malo kto o nim pisze i wie o co w nim chodzi a borderline to prawie kazdy zna dzis.... a to jest prawie to samo bo jedno od drugiego sie rozni tylko poczuciem wlasnej wartosci (narcyzm - wysokie, border - niskie) a wszystko inne tj. mechanizmy, sposob widzenia swiata itd itp jest takie samo wiec w sumie jak mowie ze mam bpd to niewiele przeklamuje :D a widze ze lans jest wiekszy jak sie powie ze sie ma bpd bo dzis kazdy tym sie lansuje :D a narcyzm to znaja tylko ci co sie zawodowo zajmuja psychologia :( szkoda ze tak jest ale coz...

u mnie nikt o tym nawet nie slyszal heh u mnie wogole to ludzie sa jacys dziwnie spokojni jakby bezproblemowi same kujonice i dewoty a kolesie przydupasy albo chuje zwykle ahhh...

Gość borderline_
o no to dokladnie tak jak u mnie... wiesz ja mam dylemat w koncu ktorym zaburzeniem sie poslugiwac do charakterystyki siebie: narcyzm w pelni oddaje moj charakter ale prawie nikt go nie zna = maly lans wsrod kumpli, z kolei borderline - nie do konca oddaje moj charakter ale za to ciagle sie o tym pisze i slyszy w telewizji, radiu itd ogolnie modnie dzis jest miec bpd wiec jak o tym mowie to lans duzy wsrod kumpli :D no i teraz dylemat ktore wybrac heh :D

ja o tym sie doweidzialam przypadkiem ze cos takiego jest lol jakos cos wpisalam w googlach i mi wyskoczylo to i sie zaciekawilam i jak to przeczytalam to szok heh siebie w tym widzialam... ale w tv ani razu o tym nie slyszalam.. heh czyli ze to modne jest ?:D lol heheh nie wiem czy jest sie czym chwalic w sumie...

Gość borderline_
no ja uwazam ze jest, kazda odmiennosc jest wartoscia, najgorzej to jest byc szarym baranem konformista co robi wszystko tak jak regulki tego swiata nakazuja... to jest moim zdaniem najgorsze zaburzenie osobowosci, ja bym je nazwal konformistycznym zaburzeniem osobowosci, na to cierpi 99% ludzi, pozostale 1% to ci wyjatkowi jak ja czy ty ktorzy maja nieco lepsze od konformistycznego zaburzenia :D

heheh no mozna tez to tak tlumaczyc:) no ale wiesz to nie jest latwe tak zyc w sumie.. czasem bym chciala byc taka zwykla szara...

Gość borderline_
a masz czasem takie chwile ze czujesz bardzo silny wewnetrzny bol, cos na zasadzie ze czujesz jakby cie glowa bolala od napiecia emocjonalnego? to jest wlasnie cecha charakterystyczna osobowosci glebiej zaburzonych jak narcyz czy tez borderline

tak mam tak czesto... ale zaraz potem jest ok znaczy nie ze co minute ale potem jakos tak jest lepiej jakis pozytyw zauwaze i juz mi lepiej heh nawet dowcip mnie rozsmieszy i juz jest lepiej ale z drugiej strony tak szybko moege sie zdolowac jak sie rozweselilam ehh wlasnie weim ze tak maja tacy ludzie bo czytalam o tym i miedzy innymi dlatego stwierdzilam ze to mam

Gość borderline_
ok tylko stworze sobie nowy numer gg bo na starym mialem paru znajomych z ktorymi nie chce miec juz nic do czynienia :D

ok to czekam heh to jest moj stary numer jak napiszesz dam ci aktualny bo ten wlaczylam na chwile heh zeby mi ktos inny nie napisal hehe alez jestem ostrozna:D hahahah

hejze pisz na to gg hehehe bo mi sie nie chce tu pisac bo mnie to kafe wkurwia juz heh

Gość borderline_
cos mi sie najebalo w gg jak wlaczam to mi resetuje kompa kurwa ale ok dzieki za numer jak naprawie to do ciebie napisze tyko nie wiem ile to potrwa ;/

Gość borderline_
ale chujnia wyglada na duzy problem bede musial chyba znajomego informatyka zawolac :P

Gość borderline_
wyskakuje mi niebieski ekran z komunikatem po angielsku ze komputer musi zawiesic dzialanosc i jakies cyferki :P

ahh wlasnei mialam krotkie zalamanie nerwowe i mnie glowa teraz cisnie jakby miala wybuchnac:(

Gość dziewczyno masz piękny język
łacine to ty masz opanowana do perfekcji.. twoje wypowiedzi sa infaltylne..

cos jeszcze chcesz dodac do twej wypowiedzi ktora mi lata kolo chuj a ktorego nie mam?

a moze ktos jeszcze chce mi powiedziec ze jestem dziecinna albo cos? no wiecie co juz wole byc dziecinna niz miec 3 dychy na karku albo i wiecej jak wiekszosc ludzi ktorzy tu przesiaduja i cisnac innym jacy to sa dziecinni.. chuj was obchodzi moj jezyk, taki mam i juz chuj wam do tego zachowujecie sie jak stare zgredy ktore przezyly cale zycie a teraz tylko prawia moraly i probuja pokazac jacy to nie sa oni dorosli...

Gość niedojrzałe dzieciuchy
z was i tyle, nie tam żadne borderline dostaliby od zycia kopa w tyłek zeby sie trzeba bylo czyms konkretnym zajac a nie mizdrzyć sie do siebie w necie, to by im sie w glowach poustawiało jak trza spowrotem :D borderline, srelelele :D

a znasz mnie? przezylas/les ze mna moje zycie ze tak wszystko o mnie wiesz co? gowno wiesz i tyle nie wiesz jaka jestem co czuje jak zyje i co przezylam wiec sie nie odzywaj. mowisz jakbys byla/byl panem swiata i wszystko o wszystkich wiedziala/wiedzial.

spoko, zapomnialam, jesteś WYJĄTKOWA :D :D :D :D :D:D

bo jestem borderline i nie lubie ludzi :D