Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

urodziły byscie dziecko innej kobiecie? za kase oczywiscie - bo surogatki takie maja zasady

Gość ggolju
surogatki nie biora kasy!!!chyba ze robisz to nielegalnie!!!ja nie widze nic w tym zlego!

Gość ggolju
co jest niby w tym zlego????wytlumacz

to, że nie każa baba musi być matką - dziecko to nie tlen niezbędny do życia. jak nie może to trudno a surogatki nie robią tego za dziękuję tylko za kase. Sa sieroty do przygarniecia

,,Urodzę dziecko rodzinie niemogącej mieć dzieci, bez zbędnych formalności (z legalną adopcją i umową cywilno-prawną).Jestem w trudnej sytuacji i potrzebuje pieniędzy. W sprawach finansowych możemy sie dogadać. Proszę nie traktować mnie z góry jak wyrodnej matki, dopóki nie znajdą się państwo w bardzo trudnej sytuacji, którą mam. Jeśli jest ktoś zainteresowany moją ofertą proszę o kontak na meila" .

Gość ggolju
ale jesli ktos chce pomoc to co jest w tym zlego???np.siostra siostrze!jajeczko moze byc Twoje a nasienie meza!wiec dziecko jest Twoje tylk urodzone przez druga osobe.Kazdy mysli inaczej!pozdro

surogatki robią to dla kasy i dlatego nazywają się surogatki a nie matki zastępcze pozdro

Gość ggolju
to akurat jest zle!ale jesli ktos chce pomoc innej parze i legalnie to ja jestem za.

Gość hhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmm
a co motylku szukasz surogatki???? ja tam nie widze w tym nic zlego, a i zarobic mozna:)

a ja jestem lekarz ginekolog i chcę pomóc kobiecie usuwając jej ciążę. ona nie chce plodu a ja jej tylko pomagam - przecież trzeba sobie pomagać bóg tak uczy. . .

Gość hdfh
sory ale Polska jest zacofana na maksa!!!!! ostatnio sluchalam na tvn ze dzieci po in vitro nie beda mogly przystapic do komuni sw.!!super ksiadz sie wypowiadal:Phehe!poracha jakas! co do surogatek to nie widze nic zlego jesli jnie jest robione za kase.Wiadoma ze musisz pozniej ta kobiete utrzymywac w jakis sposob!

Gość hdfh
aborcja tez powinna byc legalna!ogolem za nia nie jestem....

moim zdaniem trzeba sobie pomagać ale co do tego to bym miała wątpliwości czy przez te 9miesięcy bym się do tego dziecka nie przywiązała i po porodzie czy bym nie miała takich odczuć jakbym oddawała swoje dziecko

Gość hdfh
ale to jest oczywiste ze musisz dbac o ta kobiete,np kupujac jej zdrowe jedzonko:)w koncu bedzie to Twoje dziecko!

Gość hdfh
to jest wlasnie problem bo kobieta noszaca Twoje dziecko moze sie rozmyslic a Ty nic jej nie zrobisz:oNo ale kobiety nie mogace miec dzieci decyduja sie na to.

no właśnie!!! i potem takiej kobietce trzeba opłacić powrót do zdrowia: jakieś wczasy w tropikach żeby doszła do siebie i powiedzmy 50000zł za rozstrój nerwowy i psychiczny. NAZYWAJ JAK CHCESZ I UBIERAJ W TAKIE SLOWA JAKIE CI PASUJĄ ALE ZAWSZE JEST TO ZA KASE - ZAWSZE

no to jest problem bo jak taka kobieta się rozmyśli to potem ludzie patrzą jak obca kobieta wychowuje ich dziecko i nic z tym nie zrobią bo z tego co wiem prawnie matką jest ta która urodziła

z drugiej strony ten jest rodzicem co wychował a nie ten co zrobił i ta co urodzila więc może adopcja?

Gość hdfh
inside the fire dokladnie!!!

Gość hdfh
adopcja jak najbardziej!dobranoc

ale nie ta ze wskazaniem bo to też za kase czyli temat rzeka dobranoc

Gość bukaa
Kpiarz, zanim zaczniesz sie produkowac zastanów się czy zdecydowałbyś się chodzić przez 9 miesięcy w ciązy za "dziękuję". na pewno nie jest to łatwa sprawa i kobiety, które się na to decydują często są zdesperowane i w trudnej sytuacji. Ty możesz sobie spokojnie siedzieć przed komputerem i produkować pseudomoralno-filozoficzne wynurzenia, więc nigdy nie zrozumiesz takich kobiet.

Gość Obiektywna1234
Ktoś kto nie znalazł sie w takiej sytuacji nie ma pojęcia co taka kobieta, która chce byc matką, a nie może czuje! I bardzo dobrze, że są kobiety które chcą pomóc! A co z tego, że za taki trud wezmą kase! zapłodnienie in-vitro czy inen sposoby leczenia tez kosztują....

Gość yydethdtrh
Ja tam nie mam nic do tego... Jesli komuś odpowiada taki styl, taki sposób na życie to już jego sprawa.

nie szukam surogatki, ani nie zamierzam nia byc. To troche dziwne w taki sposob pogac innym rodzinom. Nie slyszalam o kobiecie ktora by nie wziela za to kasy.a pieniadze jakie biora kilkakrotnie przewyzszaja normalne utrzymanie kobiet w ciazy. Wykorzystuja po prostu fakt, ze bedac kobieta moga w ten sposob zarobic. ale rozumiem kobiety ktore te surogatki oplacaja..pragnienie dziecka jest tak silne ze rozum przestaje działac i czlowiek mysli sercem.