Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia234243

Rozwarcie 3-4 cm

Polecane posty

Gość Kamcia234243

Witam mam rozwarcie na 3-4 cm wypuścili mnie do domu wody mi odeszły o 7 rano czy to normalne ? kiedy mozna spodziewac sie porodu ? ja niewiedząca jestem :(

Gość ej powiedz
no raczej nie jest to normalne... jaja sobie robisz???

Gość SanSanSan
wody odeszly Ci jak bylas juz odeslana do domu czy w szpitalu? ja rozwarcie na 3 cm mialam w 35 tyg i tez do domu mnie wyslali, urodzilam 2 tyg pozniej

Gość Kamcia234243
dlaczego miałabym sobie jaja robisz ? jak nie umiesz odpowiedziec to sie nie odzywaj

Gość Kamcia234243
sansansan wody mi odeszły jeszcze przed szpitalem, w sumie jeszcze troche leci ... ;/

Gość SanSanSan
hmm no to bardzo dziwne ze odeslali Cie do domu, a kiedy masz stawic sie w szpitalu ponownie? pewnie nie masz skurczy a tam miejsca nie maja, mam nadzieje ze kazali przyjezdzac co chwila na badanie

Gość Kamcia234243
powiedzieli ze mam czekac na skórcze i dopiero pojechać do szpitala

Gość ej powiedz
Bo wedlug mnie to nie jest normalne, gdy po odejsciu wod i z 4cm rozwarciem odsylaja cie do domu. Dlatego napisalam o tych jajach :P Kobieto, troche dystansu...

Gość SanSanSan
czasami tak robia, zwlaszcza kiedy nie maja miejsca ale powinnas byc pod okiem poloznej co jakis czas, zeby sprawdzic tetno dziecka i postepujace rozwarcie jezeli wody juz odchodza to pewnie niedlugo pojawia sie i skurcze zycze lekkiego porodu :) fajnie w dzien dziecka :)

Gość ej powiedz
Na skÓrcze to mozesz sie nie doczekac... Ale skoro ci tak powiedzieli to czekaj, tylko zebys zdazyla pozniej dojechac.

Gość chyba skurcze
z tego co ja wiem pisze sie skurcze a nie skÓrcze....

ja tam nie rozumiem.. przecież jak będziesz miała za mało wód todziecko może się udusic,to jego jedyny pokarm co to za szpital w ogóle?

Gość chyba skurcze
wody nie sa pokarmem jedynym dla dziecka :-/ i zara sie nie udusi, ja urodzilam 20 godz po odejsciu wod ale dlatego ze w polowie siadla mi akcja

Mało, że to jest nienormalne. To jest sytuacja niebezpieczna dla dziecka. Jeśli to co piszesz jest prawdą to radziłabym Ci jednak wrócić do szpitala i uprzeć się, żeby Cię tam zostawili. Albo skontaktować się ze swoim lekarzem jak najszybciej. Nie ryzykuj życia swojego dziecka. Czasem kilka godzin może spowodować nieodwracalne szkody w zdrowiu. Lekarze nie są nieomylni. Wiem co mówię niestety.

ja jak miałam 3 cm to zaraz mnie na porodówke braliu bo byłam juz po terminie

nie mówię,że to jest jedyny pokarm ale chyba nie siedziałaś w domu i za 20 godzin urodziłaś,a to jest różnica po odejściu wód bezbiecznie jest byc pod opieką

Gość Mamiiii
ja mam podobnie rozwarcie na 3-4 cm skurcze nieregularne bylam wczoraj caly dzien w szpitalu ale skurczy nie bylo wyslali mnie do domu wody jeszcze nie odeszly jestem w 39 tyg i chcialabym juz urodzic nie wiem ile moze to jeszcze trwac? dzis bylismy na ktg skurcze nieregularne i rozwarcie to samo z wczoraj wrrrr

Gość mamachichi
nie chce straszyc ale ja z 4cm chodzilam jeszcze 2 tyg, i urodzilam w 42tyg

Gość mama z irlandii
U MNIE BYŁO PODOBNIE ODESZŁY MNIE WODY ALE NIE ODESŁALI MNIE DO DOMU TYLKO TRZYMALI 49 GODZ ZANIM URODZIŁ SIE SYNEK JEDNAK BYŁ BARDZO ZMĘCZONY BEZ WÓD TYLE CZASU ŻE SKOŃCZYŁO SIĘ VACCUM

Gość mama z irlandii
I WYWOŁANIEM PORODU

mojej mamie odeszly wody i urodzila siostre 24 h pozniej. siostra niestety zmarla bo byla niedotleniona