Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balerina z wielkopolski

jak zwrócic uwagę rodzica żeby zaczeli się dokładać?

Polecane posty

Mam problem z moją rodziną i nie wim zabardzo jak go rozwiązać. Chodzi o to że mieszkamy z mężem wraz z rodzicami i dziadkami, za niedługo przeprowadzamy się na swoje ale to troche potrwa bo dom trzeba wykończyc. Chodzi o to że moi rodzice prawie wogóle się nie dokladaja. Dziadkowie płacą rachunki, my kupujemy z mężem jedzenie , proszek do prania, mydełka, szampony itd. Rodzice prowadzą gospodarstwo, wiem że jest im cieżko, ale ja teraz chciałabym oszczędzic troche kasy bo wiadomo że jest potrzebna, a w takiej sytuacji jest to niemożliwe. Jak delikatnie zwrócic im uwagę, oni wiedzą przeciez jaka jest sytuacja ale jak mówie mamie że czegoś brakuje to zawsze mówi że nie ma kasy, a jak ja nie kupie to ona też nie. Wkurza mnie to.

Gość klikklikklik
kurcze zacznij kupowac jedzenie tylko dla siebie i dla siebie tylko gotuj a ona niech sie zajmie zarciem dla nich

Gość pytanie zadane niegramatycznie
jak zwrócic uwagę rodzica żeby zaczeli się dokładać?

Gość nie robcie problemow z niczego
a moze naprawde nie ma, pomyslalas o niej troche? myslisz ze w tajemnicy szlaja sie po kosmetyczkacj i fryzjerach? pustakiem jesteś. Jak ciebie rodzice tyle lat utrzymywali to bylo ok ale jak ty im masz pomoc przez jakis czas to wielka krzywda sie dzieje. Egoizm jest straszny!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość narzeczony zalamany
powiedz wprost i daj znac ze jak nie to niech spierdalaja

Gość idiotkoooooooooo
co to jest "rodzica"??????????????????????????????

Gość fasfaqfaqqqqqqqqqqqq
dokładnie egoistka jak Ciebie utrzymywali było ok, w druga strone juz nie jest ok rozejrzyj sie za dodatkowa pracą

Gość spytaj czy maja jakies niespod
ziewane wydatki, czasem w zyciu sie zdarza, ze trzeba jednorazowo wydac wiekszosc kwote np. pogrzeb kogos w rodzinie czy zabieg medyczny, najlepiej spokojnie pogadac albo zaczac od glosnego zamartwiania sie, ze sie nie da rady finansowo, bo to czy tamto, rodzice na pewno to uslysza i pomysla nad tym zanim dojdzie do rozmowy, powodzenia!

To nie jest egoizm, oni mnie nie utrzymywali bo ja nie mieszkałam w domu rodzinnym wczesniej, tylko u babci. Pozatym sami sa winni sobie że nie mają kasy. Mama wzieła pokryjomu przed ojcem duża pożyczkę na co niewiem , ale miesięcznie spłacaja tylko odsetki bo jest to podobno duża suma. Co ja jestem temu winna że sa nieodpowiedzialni? Tez mam swoja rodzine i to o niej muszę myśleć przedewszystkim.

Jesteście bardzo niesprawiedliwi, oceniając mnie. Liczyłam że znajdę tutaj pomoc...

Gość narzeczony zallamany
?

Gość nINOCZKA Z bIALEGOSTOKU
zAMKNIJ PYSKA GLUPIA SZMATO. Mieszkasz ZA FREE u rodzicow a dawno cie powinny wypierdolic z domu- mieszkacie tam w 3 rodziny- ty, dziadkowie i rodzice. Jezeli to ich dom to masz placic za wszystko i morda szmato

ty tez zalozylas rodzine nie myslac najpierw o finansach...najpierw sie szuka miejsca,gdzie zamieszkac,a potem chajta... mieszkacie tam przeciez za darmo,kupujecie tylko zarcie i srodki czystosci...

Pozatym mi moi rodzice nigdy nie pomogli tak bezinteresownie. Jak stawialismy dom, wiadomo każda para rak byla potrzebna. A wiecie co mi powiedział ojciec? Że my mamy pieniądze a jemu szkoda dniówki na pomaganie nam zadarmo.

to dlaczego mojego dorosłego brata utrzymują za darmo a on nie pracuje? Gdzie sprawiedliwośc, przeciez ja tez jestem ich dzieckiem. Przeciez oni nie są obcy taki jest porządek rzeczy że rodzice pomagaja dziecią a dzieci rodzicą. Pozatym ja mamie tez daje pieniadze co miesiąc nie dużą sumę ale tyle ile moge to nie mowcie że mieszkam za free

Gość o;llllllllllllllllka
a ja rozumiem nieco autorkę,patrzac na moich teściów tam tez kredyt goni kredyt,kredyty na głupoty,interesy życia itd..dzieci pomagały bardzo ale chyba wszyscy maja juz dosć,nie wydają na jedzenie a na głupoty,totalne głupoty.kasy niekiedy mają znacznie wiecej od nas a nie potrafią odłozyć na nic,a potem nastaje dół i nie mają za co życ.ja tez chcialabym tak rozpieprzać pieniądze.Potem dzieci spłacaja ich kredyty bo oni nie mają za co,masakra.teraz nastąpił bunt bo ileż można.

Gość ogólnie jest ok
to przestan dawac jej te pieniądze i po kłopocie

Gość ogólnie jest ok
a ten brat też z wami mieszka ?

Gość pytanie zadane niegramatycznie
masz racje mumi!niektore zachowuja sie tak jakby sie w Kenii polskiego uczyly!!!mumi błagam dzieCIOM rodziCOM

Gość dobrze ze jeszcze nie pisze na
przyklad NARZYCZONY!!!

Gość bełagam
mieszkasz u rodziców i jeszcze chcesz żeby ci się dokładali? juz nie przesadzaj, że nie masz kasy skoro zaraz sie wyprowadzasz na swoje..

aUTORKO, JAK NAJBARDZIEJ MASZ Racje nie wyobrazam sobie zebym musiala rodzicow i doroslego brata utrzymywac. :O Powiedz im wprost. Nie ma innej rady. A Twoi rodzice i dziadkowie nie maja rent emerytur ???

Gość a ja roie w ten sposob
jejkku taki temat był juz tu jakies 2 tyg temu, prowokacja,