Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka88h22

Przyjęcie na oficjalne zaręczyny?

Polecane posty

Gość stokrotka88h22

Witam serdecznie. Mój K. oświadczył mi się pół roku temu gdy byliśmy sam na sam. Rodzicom powiedzieliśmy nastepnego dnia ale nie było jeszcze oficjalnego przyjęcia wspólnie z rodzicami ani ustalania daty ślubu. Między sobą datę ustaliliśmy na czerwiec 2012r i chcemy teraz porozmawiać o tym z rodzicami ale nie wiemy w ogóle jak się za to zabrać. Myślimy, żeby zaprosić jego wraz z rodzicami do domu mojego i moich rodziców tylko teraz - powiedzcie mi jak to spotkanie powinno wygladac? Napewno jakiś posiłek, szampan... jak w ogóle zacząć rozmowę na ten temat? Nasi rodzice trochę się znają, ponieważ mieszkamy niedaleko, wiec bedzie chyba trochę łatwiej. Czy któraś z Was miała już podobną sytuacje? podzielcie sie proszę doświadczeniem... pozdrawiam :*

Gość tak trzezwo myslac
po jakiego chuja w ogole brać slub :o

Gość stokrotka88h22
Tobie nikt nie każe a my oboje chcemy jak większość normalnych ludzi. ale nie o tym ten wątek...

Gość stokrotka88h22
:)

nie rozumiem idei robienia z tej okazji jakiejkolwiek imprezy a sprawa terminu i calego slubu - to chyba decyzja pary mlodej - no chyba, ze rodzice sponsoruja. ja niczego takiego nie robilam i nie zaluje

Gość stokrotka88h22
właśnie rodzice sponsorują więc musimy to ustalić wspólnie w 6cioro.

Gość evelayn
No to ustalić mozna, ale zaraz robić z tego jakieś przyjęcia ?? zaproś, kawa ciacho i moim zdaniem styknie :)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
bardzo lekkomyślna decyzja, brać ślub za pieniądze rodziców. Chyba bym się ze wstydu spaliła ;/ a dalsze życie jak? po kase na chleb też do rodziców? wkład na mieszkanie - do rodziców? samochód - do rodziców ?:) jeszcze tylko dziecka do kompletu wam brakuje, oczywiście wychowanie za pieniądze rodziców.

Gość odpowiem.......
u mnie wyglądało to tak mąż najpierw oświadczył mi się sam na sam ...oczywiście oboje powiedzieliśmy rodzicom że się zaręczyliśmy i w sumie to moja mama wyszła z propozycją że warto by było zaprosić rodziców męża na obiad ( nasi się nie znali wcześniej ) kiedyś będąc u narzeczonego zaprosiłam jego rodziców przyszli mąż miał kwiaty dla mnie i dla mojej mamy był obiad podczas którego mój mąż jeszcze raz poprosił moich rodziców o moją rękę :) ...później kawa szampan i wspólnie omawialiśmy dalsze plany odnośnie ślubu było fajnie bo rodzice od razu się dogadali więc nie było żadnych zgrzytów :)

Gość stokrotka88h22
DZIĘKUJĘ, ŻE CHOCIAŻ 1 OSOBA ODPISAŁA NORMALNIE. o DALSZE ŻYCIE NIE MAMY SIĘ CO MARTWIĆ, ON MA MIESZKANIE, JA MAM MIESZKANIE PRZEPISANE TYLKO DO WYKONCZENIA. oN MA DOBRA PRACE, JA TEZ - A SLUB FUNDUJĄ RODZICE BO TAK Z TYM WYSZLI. w NASZYCH RODZINACH TO TRADYCJA - RODZICE URZADZAJĄ WESELE DLA SWOICH DZIECI - OSTATNIA SPRAWA JAKĄ IM FINANSUJĄ, TAK BYLO ZAWSZE W RODZINIE JEGO, MOJEJ I MOICH ZNAJOMYCH TEŻ. MOZE POPROSTU W NASZYM MIESCIE TAK JEST - NIE WIESZ - NIE CZEPIAJ SIĘ.

Gość klementysia
no to zrób spotkanko na luzie. zaproś ich do domu, jakiś ciepły posiłek, coś na słodko, moze jakaś sałatka. Twój niech przyniesie jakieś %% wkupnego :D i jak sobie już siadziecie to on niech powie, że jak już wiedzą - chcecie się pobrać i chcielibyściewspólnie z rodzicami ustalić datę... potem już poleci z górki :) powodzenia!

Gość rvgwvgbERTN
j.w :)