Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie proszeeeee;(

MAM 17 LAT I HEMORIODY????? :(

Polecane posty

Powiedzcie proszę czy to są żylaki odbytu?? Mam dopiero 17 lat:( Przy wydalaniu jest mniej wiecej cos takiego..(jeśli ktoś się brzydzi nie wchdzić!!) http://www.voila.pl/093/g0xt1/index.php?get=1&f=1 wiem, że to ohydne, ale pomóżcie proszę:( Normalnie nie ma tego co wystaje:O wstydzę się iść do lekarza..:(

nie wstydź się,nie Ty pierwszy/a nie ostani/a masz tą chorobę. Tylko lekarz jest w stani Ci pomóc, a jeśli to zaniedbasz konsekwencją będzie operacja. A jest to najgorsze wyjście z mozliwych bo rekonwalescencja trwa bardzo długo i jest bardzo bolesna.

a skąd się to świństwo bierze?:(

Gość siezący tryb życia
Problemy z krążeniem, kruche naczyńka. Uprawiasz sex analny?

właśnie jeszcze chciałam dodać, że nie zauważyłam krwi na papierze.. strasznie się krępuję, jestem nieśmiała:O

Gość siedzący tryb życia
Zjadło mi się d :P

jestem dziewicą.. nie uprawiałam jeszcze nigdy żadnego seksu..

Gość siedzący tryb życia
Nie wstydź się. Proktolog to lekarz, który wybrał świadomie taką specjalizację i widział już miliony odbytów i hemoroidów, oraz gorsze rzeczy. Dla niego to jak ząb dla dentysty czy oko dla okulisty ;)

Gość maturks4
http://www.choroby.senior.pl/158,0,Hemoroidy,2557.html Może masz uwarunkowania genetyczne. Jeżeli stadium nie jest zaawansowane, pomagają czopki lub maść Rectosol Ale do lekarza warto się wybrać

Gość siedzący tryb życia
Czopki glicerynowe ułatwiają wypróżnianie. jest wiele preparatów na hemoroidy, ale idź do lekarza lepiej, poważnie. To nic strasznego aż tak. Dużo ruchu, częste przerwy w siedzeniu, dieta bogata w błonnik to podstawa :)

ale właśnie nic mnie nie boli.. nie krwawie.. tylko to tak mi przeszkadza np. w wypróżnianiu:O ostatnio miałam biegunki..

Gość siedzący tryb życia
Podobno biegunka jeszcze gorsza niż zatwardzenie. Nie boli, bo nie masz stanu zapalnego, ale lekarz powie Ci jak mu zapobiegać i pomoże wyregulować ilość i konsystencję wypróżnień, zalecając odpowiednią dietę. Idź najpierw do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie. Spokojnie, będzie dobrze :)

ja się naprawdę wstydzę:( z mamą nie mam aż takiego kontaktu dobrego i nawet jej sie wstydze:( jak czytam to wszedzie przypadki po 30 roku życia:( a ja..:O 17latka z hhemoroidami..:(

Gość tymoteja
Ja mam 20 lat i cierpię na hemoroidy od 5 lat. Raz jest gorzej a raz lepiej. Miałam mieć wymrażane, ale kasy nie mam na to więc na razie leczę się maściami i dietą.

Gość a ile masz wzrostu i jaki masz
rozmiar buta? Słyszałam że bardzo wysokie laski z bardzo dużymi stopami mają hemoroidy !!

Gość siedzący tryb życia
Nie ma reguły, geny no i siedzący tryb życia. Mnie dopadło też przed 30 ką ;) Nie masz się czego wstydzić, naprawdę. Wiadomo, miłe badanie to nie jest, ale zdrowie ważniejsze i warto ten wstyd przełamać, naprawdę. Zdrowia życzę i nie stresuj się, bo stres jest nie wskazany przy tej chorobie.

Gość gryczka
Pewnie, że częsciej się zdarzają wśród starszych osób, ale nastolatki tez mogą na to cierpieć. Jak już wiele osób Ci napisało, winne mogą być nieregularne wypróżnienia, złe krążenie krwi, uwarunkowania genetyczne. To bardzo powszechna dolegliwość wbrew pozorom. Myślę, że warto się udać do specjalisty, żeby zaradzić im we wczesnym stadium, ponieważ nieleczone mogą z czasem bardzo się rozwinąć, a nawet być związane z wystąpieniem w późniejszym wieku nowotworu odbytnicy. Nie warto ryzykować, a teraz masz duże szanse na zwalczenie tego "w zarodku", zwłaszcza, że - jak piszesz - nie masz innych objawów. Nie krępuj się, wstyd to się nie leczyć, a nie pokazać "wstydliwą" dolegliwość lekarzowi. On mnóstwo tego widział:-)

mam 160cm wzrostu a rozmiar buta 37-38..

Gość ghhhhhh
nie wstydź się .. hemoroidy to epidemia i prawie co druga osoba je ma, lekarz proktolog widział setki gołych tyłków i na nim nie zrobisz żadnego wrażenia.

Gość tymoteja
ja byłam badana przez kilku proktologów, miałam badania pod narkozą (np kolonoskopia), więc przeszłam sporo. U mnie jest to genetyczne, po babci która miała mieć operowane dawno temu hemoroidy, ale jej przeszło.Wierzę że może i w moim przypadku tak się stanie.

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi!!:) szczerze mówiąc liczyłam się na początku z tym, że zostanę zbluzgana, albo będą jacyś podszywacze.. Dziękuję jeszcze raz:) spróbuję jakoś się przełamać.. i poczytam więcej na ten temat.. pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia:)

Gość odpowiem.......
powinnaś iść do lekarza chociażby po to żeby być pewną że to na pewno hemoroidy...jeśli nie masz zaawansowanego stadium to na pewno wystarczą czopiki i maść no a jeśli na prawdę się wstydzisz to idź do apteki i kup sobie maść na hemoroidy ( kupisz bez recepty ) i smaruj przez jakiś czas i zobaczysz czy pomoże czy nie

Gość giyogiyogfoigpopo
kup sobie maść posterisan! ja tez wstydzilam sie isc do lekarza, stosowalam najpierw jakas tam masc i nie pomogla, pozniej robilam podmoczki (czy jak to sie tam nazywa) z balsamu szostakowskiego i bylo juz ciut lepiej a pozniej znajoma farmaceutka poradzila mi posterisan i hemoroid zniknął :) bedzie ok, nie martw sie to przypadlosc wielu mlodych ludzi

Gość w glowie sie nie moesci jak mo
dokladnie jak wyzej ktos naopisal- kup ta masc i czopki tez posterisan, po ok 2 tyg powinny sie zmiejszyc lub zniknac, tez tak mialam i juz nie mam, wlasne po tej masci i czopkach, razem stosowane, zalecenie lekarza. Staraj sie jesc pelnoziarniste pieczywo i sporo musli bedzie ok :) Nie musisz isc do lek, i tak wiecej nie poradzxi :) tak jak mi :)