Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ahj00

czym smarowac po kapieli swoje tygodniowe malenstwo?

Polecane posty

Gość ahj00

Moj synek ma tydyien polozna powiedziala by niczym narazie nie smarowac niemowlecia jednak zauwazylam ze mam juy lekko przesuszona skore:(co jest najlepsze do pielegnacji po skory po kapieli dla takiego malenstwa?i cyz juz teraz moge wlewac mu do kapieli jakis olejek?

Gość welrfkwejfkwert
Niczym dziecka nie smaruj :-/ SKóra nie oddycha wogóle. Dolewaj do wody Oilatum soft emulasja do kąpieli. Rewelacja. Skóra gładziutka. Ja używam i super. Wcześniej dolewałam oliwy z oliwek. POlecam Oilatum. A skóry nie natłuszczaj, bo nie potrzeba.

Gość ahjoo
czyli wystarczy uzyc do kapieli oliatum soft slyszalam wlaasnie o tych kosmetykach nie sa tanie ale ponoc skuteczne poprosze mame by mi jutro kupila

Gość lolipuj
Oliatum jest oki, mojego małego nie uczulała ta emulsja - mieliśmy próbki, ale ostatecznie zdecydowaliśmy sie na inny emolient - firmy A-Derma.

Gość dyiujoa000
My też stosowaliśmy Oilatum, zalecił nam to pediatra, bo mała przez pierwszy miesiąc po narodzinach miała strasznie suchą skórę, która bardzo się łuszczyła. Po Oilatum problem szybko zniknął, tak więc mogę z czystym sumieniem polecić. Nie wywołał żadnego uczulenia, a przecież skóra noworodka jest szalenie delikatna i łatwo jej zaszkodzić.

Gość welrfkwejfkwert
Super jest ta emulsja z Oilatum. Po co masz smarować skórę i tłuścić dodatkowo ubranka jak od oliwek dziecko prędzej uczulenia dostanie. Bleee. Ja nigdy nie smarowałam po kąpieli mojego dziecka. Nie jest zbyt tani, ale już po pierwszej kąpieli skórka będzie super gładziutka i mięciutka. Nie trzeba codziennie w tym kąpać dziecka.

Gość dyiujoa000
a w takim razie co z buzka?wtedz juz tez nie smarowac?

Gość welrfkwejfkwert
buzię przemywaj gotowaną wodą i ja polecam pielęgnacyjny krem Nivea Baby do buźki

Gość byle do przodu :)
ja też kąpałam w Oilatum. Zdecydowanie polecam.

Gość krem bambino
to buzki dla noworodka

Gość franca mala
niczym nie smaruj...po pewnym czasie suche miejsca znikna.nie wiem po co smarowac takiego maluszka jakimis balsamami...

Gość rrtg
hdhk

Gość pani turkusowa
uzywaj oliwę z oliwek, jest na prawde swietna, naturalnie i zdrowo!!!

Gość pani turkusowa
po kapieli oczywiscie, zamiast tych olejków typu johnson lub bambino...

Mi położne w szpitalu KAZAŁY smarować tylko i wyłącznie Oliatum albo Emolium bo moja córka ma skórkę uczuleniową i też miała suchą . Tak też robię . Chociaż z tego co zauważyłam to wszystkie dzieciaczki w szpitalu były smarowane tymi kosmetykami . Kosmetyki nie apteczne są zbyt mocne .

Gość naitka
polecam olatum do kapieli moyna juz kapac w tym noworodka po takiej kapieli nie tryeba juz smarowac dzidzi

Gość kahajihaka
Akcesoria potrzebne do kąpieli noworodka Kosmetyki na pierwsze tygodnie, a także odpowiednią wanienkę i ręczniczek trzeba kupić jeszcze przed narodzinami malucha. Będziesz dobrze przygotowana już od pierwszych dni. 1. Grająca szczotka do włosów, Canpol, ok. 6 zł 2. Wanienka, Bb-Jou, zwykła ok. 80 zł, z termometrem oraz dozownikami ok. 170 zł 3. Nożyczki w etui, Bb-Jou, ok. 25 zł 4. Maść na odparzenia Dermopanten, ok. 8 zł 5. Mydełko dla niemowląt i dzieci, Bambino, ok. 2 zł 6. Krem na odparzenia, Sudocrem, ok. 20 zł 7. Szampon dla niemowląt Bbchen, ok. 10 zł 8. Olejek do kąpieli, Linomag, ok. 8 zł 9. Szampon i płyn, Nivea Baby, ok. 18 zł 10. Płyn do mycia dla niemowląt, Johnsons Baby, ok. 20 zł 11. Emulsja do kąpieli, Oilatum, ok. 25 zł 12. Mydło, Oilatum, ok. 20 zł

Gość warzyczk
Używam do kąpieli mojego malucha płynu Oilatum, dodaje 2 nakrętki płynu do wody. Czytałam, że stosując ten płyn do kąpieli nie trzeba dziecka niczym smarować. Dziś zauważyłam, że na brzuszku mojej 8 dniowej córki lekko łuszczy się skóra na brzuszku. To jest normalne czy powinnam zacząć stosować jakiś krem lub oliwkę? jeśli tak to co polecacie?

Gość do warzyczk
Jeśli stosujesz oilatum do kąpieli to ja bym posmarowała brzuszek też oilatum-krem jest bardzo dobry-świetnie natłuszcza,nawilża i nie brudzi ubranek,a tak wiesz,że się nie uczuli przynajmniej jak już stosujesz kosmetyk tej firmy..

Gość franca mala
normalne!mojemu synkowi luszczyla sie skora na brzuszku,przy nadgarstkach i przy stopkach,ale wszystko zniknelo.a nie rozumiem po co tyle tych specyfikow do kapieli:/ja kapie w zeliku dla niemowlakow z mothercare i tyle,a po kapieli troszke pudru na pupcie i elgencko synek wyglada:)im mniej tym lepiej.

Gość alliska
ja lałam oilatum ale i tak mała miała suchą skórę, położna poleciła oliwkować więc jakieś 2 mies smarowałam oliwką bambino później przestałam i już ma normalną skórę, może nawet wcześniej mogłam skończyć z tą oliwką ale jakoś tak fajnie było wymasować po kąpieli

Gość do ahj00
Oilatum to jest bardzo dobry plyn do kapieli,jest dla dzieci w roznym wieku,dla noworodka mozesz kupic Oliatum frgrance free,kapalam moja corcie 3 miesiace,super natluszcza skore,nie uczulal,po takim kapaniu nie trzeba juz uzywac oliwki. Wogole dla noworodkow polecam kosmetyki bezzapachowe,mniejsze agrozenie,ze uczula czy podraznia skore.

Gość ciekawa mama788
cyzm smarujecie buzki niemowlat?

Gość nie sluchaj glupich rad
Nie sluchaj tych rad o oilatum bo to specysik przeznaczony dla dzieci z Atopowym Zapaleniem Skory. Mnie polozna po urodzeniu bardzo "namawiala" do kupna tego plynu. :O Posmaruj dziecko kremem -balsamem bambino jest super i wcale nie brudzi ubranek i szybko sie wchlania i najwazniejsze nie uczula!

kąpę małą w oilatum i już nic więcej nie stosuję do smarowania ciała (oczywiście poza kremem do pupy i niezbędnymi kremami do twarzy, np. z filtrem podczas słonecznych dni). Nie miała żadnych problemów ze skórą. Wyznaje zasadę minimalizmu jesli chodzi o papranie dziecko chemią i świetnie się to sprawdza

acha, dodam, ze używam do mycia córeczki mydełka i szamponu, mimo że na oilatum jest wyraźnie zaznaczone, że nie trzeba już tych rzeczy uzywać

ta lista u gory co ktos podal to jakas przesada gruba. wystarczy plyn do kapieli albo nawet bez - leje sie go kilka kropel, ledwo ledwo a nie 2 nakretki! szampon i jakies delikatne mydelko i to wszystko! zadnych balsamow, olejkow. do pupy sudokrem i tez smarowac dopiero jak skora sie zaczerwienia a nie za kazdym razem. i miec wazeline pod reka jak pojawiaja sie miejsca suche, zazwyczaj jedno-dwa posmarowania w tych miejscach starcza. i to wszystko!!! po co dzieciaka od narodzenia balsamowac jak mumie i do tego samymi chemikaliami??

Gość a ja uzywalam ..............
ja od urodzenia kapalam w oilatum i dodatkowo smarowalam oliwka bambino. ale ona strasznie ubranka plami na zolto. mozesz inna oliwke kupic w aptece. pozniej kupilam emolium i tez bylo dobrze. choc przyznam ze oilatum byl lepszy.