Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FatCat

prawie 21 tydzien ciąży i nie czuję ruchów - co się dzieje?

Polecane posty

witam, martwię się brakiem ruchów dziecka. podobno powinnam już czuć osławione "pukania" "muskania" "motylki". ja najczęściej nie czuję nic bądź lekki ból - podobny do bólu przed menstruacyjnego . wizytę mam dopiero za dwa tygodnie, więc pytam tu: czy powinnam się martwić?

Gość Mamusienieczka
jedz do szpitala

Gość Mamusienieczka
każdy Twój niepokój lepiej sprawdzić !! Więc jeśli Cię to martwi, a Ty czujesz to najlepiej, nie zwlekaj, i jedź do szpitala.

Gość podobm:0
tak jest ze z pierwszym dzieckiem ze pozniej sie czuje ruchy malenstwa, niepokoji mnie bol, proponuje szybko isc na usg, nawet dzis... to cie uspokoji bo napewno jest ok wszystko, ale sprawdz to wszystko. zaraz...umow sie na wizyte.

Gość mamili
spokojnie, nie denerwuj się. Do szpitala, bo jest późno i żaden lekarz raczej nie przyjmuje. Na izbie przyjęć zrobią ci usg i inne potrzebne badania. Nie stresuj się tylko jedź. Powodzenia :)

Gość pytankoglupieniejestzle
ruchow spokojnie mozesz nie czuc ale te bole niby menstruacyjne to dziwne....ja teraz mam 25 tc i takich nie mialam na pewno tylko w poczatku ciazy....a ruchy czuje tak od 21tc (pierwsza ciaza) ale jestem bardzo szczupla i mam maly brzuszek wiec dlatego moze wczesniej tym sie wiec nie martw....ale o bole ja bym zadzwonila do lekarza i zapytala

ja właśnie tez mam mały brzuch - nie widac za bardzo ze jestem w ciąży:( tym bardziej powinnam wyczuwać ruchy. ostatnie usg miałam w 14 tygodniu i wszystko bylo ok. do tej pory uważałam ze te lekkie bóle są wynikiem rozciągania się macicy

Przy pierwszej ciąży nawet do 24tygodnia można nie czuc ruchów podobno, bo nie znam się :) Jeśli czujesz się ciążowo tzn. piersi bolą itp. jest raczej ok, ale usg nie zaszkodzi- przynajmniej się uspokoisz :)

Gość akrylik
umów się dziś na usg nawet prywatnie. lepiej dmuchać na zimne

Gość nie martw sie ja tez
nie czulam ruchów do 21tc, zaczynalam sie martwic ze tak dlugo nic, a potem (21tc i 3 dni) jak zaczelo stukac to juz codziennie i coraz czesciej sie odzywalo:) Potem to juz szalao, a teraz 33tc juz caly brzuch podskakuje i sie rusza:)

Gość ,,,,.............,,,,,,,,,,,..
Myślę, że nie masz powodów do niepokoju :) Mnie całą ciążę pobolewał rzuch... Wyżej, niżej, podczas chodzenia lub w spoczynku :) Taka widać moja uroda ;)

tak się poschizowałam ,że próbuje umówić się dziś na wizyte prywatnie. faktycznie niby wszystko inne jest ciążowe - wiekszy biust itp no ale sama nie wiem. ostatnie dwa tygodnie bylam naprawde zapracowana - co dzien od rana do wieczora latanie po schodach, noszenie roznych rzeczy itp. na szczescie dzis ostatni dzien i od jutra wolne. boje sie ze cos moze sie stalo przez to ostatnie przemęczenie

Gość ja bylam jakos chyba w
jesli jestes mocno zaniepokojona to byc moze warto sprawdzic czy wsytsko ok choc moim zdaniem nie masz co sie martwic:)takie bole sie rzeczywiscie zdarzaja, sama mialam a ruchy poczzulam dopiero cos ok 23/24 tc. tzn chodzi mi o takie ruchy ktorych nie pomylilabym z niczym innym, po prostu lekki kopniak;)

no właśnie - ja mam różne takie wrażenia ruchu - jednak żadnego nie jestem pewna:(

tez tak mialam, tu jakies smyrniecie tu bulgotanie itp, ale na poczatku to normalne, dopiero pozniej zaczna sie kopniaki:) chociaz widze ze jestes spanikowana przez to przemeczenie wiec moze lepiej idz gdzies prywatnie na usg zeby sie uspokoic:)

bo tez sie roche stresowalam, moja siostra w 1 ciazy juz w 18 tyg czula mocne ruchy wiec ja czekalam na nie jak na zbawienie az tu pewnego dnia jak ttrzymalam reke na brzuchy poczulam kopniaka:Dw najmniej spodziewanym momencie:)

no i wczoraj poczułam - trzy mocne kopniaki:) ale czy ja wiem czy to takie przyjemne? bardzo surrealistyczne doznanie!

Gość mama filipcia
witam to chyba nie na temat ale ja jestem w 18tyg ciazy i nie czuje jeszcze ruchow jest to 2 ciaza i troche sie boje probowalam sobie zrobic ale badanie ginekologiczne i nie wyczuwam tetna moze ja nieumiejetnie do tego podeszlam prosze o jakies wskazowki rady na maila bo jutro juz pewnie zapomne o tym forum:(taka moja natura mloda1561@wp.pl z gory dziekuje