Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez_pseudonimu_

Technikum czy liceum?

Polecane posty

Gość bez_pseudonimu_

Teraz każdy tak się "pcha" do LO. Nie wiem czy to jakaś moda jest, czy jakieś stereotypy, że technika są gorsze. Ostatnio słyszałem jak córka mówi do matki, że mogła iść do liceum, a matka na to: "Nie poradziłabyś sobie". Czy w LO jest naprawdę tak ciężko? Technikum to gorsza szkoła? Jaka szkoła jest bardziej z przyszłością?

powiem Ci szczerze, że to nie ma różnicy... Ja chodziłam do technikum i dostałam sie na lepszą uczelnie niż moje koleżanki z liceum i dodatkowo mam tytuł technika:P W technikum jest więcej nauki bo masz do omówienia ten sam materiał co licealiści plus przedmiosty zawodowe które nie są proste:) Ja nie żałuje, że poszłam do technikum i wyniosłam z tej szkoły wiecej wiedzy niż osoby które poszły do liceum .

Gość dsfgfdhfdfhf
Haha gówno prawda :O Moze i w słabszych technikach odpuszczane są przedmioty podstawowe, ale w tych lepszych jest ten sam poziom co w dobrym liceum + masz jeszcze przedmioty zawodowe. ;)

Gość edge lady
jestem w technikum, w zespole szkol, wiec mam porownanie z liceum. wyniki matury podobne, w technikum nawet lepsze, bo mamy dodatkowe jezyki (jezyk zawodowy)pomijajac fakt, ze u mnie w szkol jest b. wysoki poziom z jezykow. w technikum jest o wiele wiecej przedmiotow i jest ciezej, ale za to ma sie odbyte praktyki i zawod - co sie naprawde przyda w przyszlosci. no i na studia mozna isc - wszyscy z mojej klasy maja taki zamiar ;)

Gość dsfgfdhfdfhf
A pozatym, Ci z technikum, ktorzy ida na studia zaoczne sa postawieni na lepszej pozycji, gdyz maja juz zawod i nie koniecznie musza zaczynac kariere od pracy w biedronce na kasie :O

Gość bez_pseudonimu_
Mi też się wydaję, że technikum jest lepsze, a denerwuję mnie to, że ludzie wokół teraz mówią, że do LO idą Ci lepsi, a techikum to najniższa klasa społeczna.

Gość edge lady
nie przejmuj sie, ja jedyna z mojej klasy w gimnazjum poszlam do technikum i teraz jak spotykam znajomych, wiekszosc mi sie zali, ze mogla isc do tech ;)

kochana... ludzie gadają, a teraz moje kolezanki mi zazdroszczą bo one muszą pracować jako kelnerki a mnie ja mam szanse pracować jako technik technologi odziezowej:P tzn opierdalać się i zarabiac wiecej niz one:P

popieram po technikum masz zawod a po liceum nie . poza tym jezeli pojdziesz sie ksztalcic dalej w swoim technicznym kieronku to na studiach bedziesz miala wiele wiele latwiej!

mój chłopak chodził do technikum ekonomicznego, a teraz na 2 roku studiów siedzi i pierdzi w stołek bo to już wszytsko przerabiał w szkole czyli ma z górki