Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć ! Ostatnia @ zaczęła się 17 kwietnia. Od tamtej pory ani widu ani słychu... Wykonałam dwa testy ciążowe 1 przed terminem @ drugi około 2 dni po. Dwa negatywne... Dziś miałam robić bete ale w laboratorium powiedzieli mi że jej nie wykonują... Nie mierze temp. codziennie ale teraz zmierzyłam z ciekawości i wynosi 37,2. Co o tym myślicie?

Blondynka * : Zdaje sobie z tego sprawę więc proszę o odpowiedzi a nie o 100% zapewnienie. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego jak wyglądają zapisy do ginekologa.

dobry gin raczej Ci powie czy jestes w ciązy czy nie.Chyba że chodzisz do jakiegoś idioty. Dlugo nie masz okresu ,więc to jest dziwne.Zrób może test z samego rana.A jak Twoje samopoczucie ?

U mnie zapisanie się wygląda tak: dzwonię, umawiam się na jutro, idę, płacę, wychodzę i wiem wszystko od razu, bez głupich pytań na kafe.

1. Jakie zabezpieczenie stosowałaś? 2. Ile trwa u Ciebie cykl miesiączkowy i czy miesiączkujesz regularnie? 3. W których dniach cyklu współżyłaś? 4. Czy nie chorowałaś ostatnio, jakiś silny stres? Albo czy nie podróżowałaś gdzieś daleko (zmiany klimatu itp.)

Głaszczka : Jeżeli chodzisz prywatnie to tak wygląda... Ja mam dobrego gin. ale państwowo i trzeba czekać niestety. A jeżeli nie interesują Cię moje pytania to nie odpisuj i tyle :) Carrotkaline : Nie zabezpieczam się, 30 dniowy cykl regularny zazwyczaj, bez podróży stresów itp :) Blondynka * : Samopoczucie OK :) senna troszkę ale u mnie to normalne, zgaga od czasu do czasu, bez wymiotów nudności itp :))

A w którym dniu cyklu współżyłaś? Zrób test z krwi- koszt 30 zł. Każde laboratorium analityczne wykonuje go. Jak nie ma w Twoim to poproś o wskazanie innego laboratorium, które wykona ten test. Zrób też test z porannego moczu (bobo test strumieniowy który wykrywa 10 jednostek beta hcg). Są rzadkie jednostkowe przypadki, że u niektórych ciężarnych testy z moczu są negatywne. Jak nie wykaże Ci ciąży badanie z krwi to musisz się wybrać do ginekologa w celu wykluczenia ciąży poprzez usg. Jeśli nie jesteś w ciąży będzie konieczne sztuczne wywołanie krwawienia i uregulowania miesiączki. Dla mnie jest wysokie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.

Dziewczyny źle radzą. Gin potwierdzi ciążę dopiero w 5-6tygodniu, wcześniej nic nie widać na usg. Beta musi być minimum 1000(a i tak rzadko widać), a nawet 3000 Test wykrywa ciążę przy becie 25(jeśli masz rozcieńczony mocz to troszkę więcej), więc tym bardziej lekarz nic nie powie. Zrób betę lub total hcg- zależy co robią w labo i dopiero z wynikiem do lekarza