Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa i zaintrygowana

Czy ludzie zmieniają się, gdy wiedzą ze umrą?

Polecane posty

Macie jakieś doswiadczenia z tym zwiazane? Zmianiają się na lepsze gorsze? Jakie slowa wypowiadają? Jakie mają przemyślenia? Każdego z nas to kiedyś spotka..

Gość $a$zka
Każdy człowiek wie, że umrze, a jedynie niewielka część ludzkości potrafi się skutecznie w związku z tym zmieniać.

Gość wiejskim głosem
No właśnie przecież wszyscy wiemy, że umrzemy. To najpewniejsza rzecz pod słońcem ale żyjemy tak jakby to miało nigdy nie nadejść.

Oczywiscie, ze kazdy z nas to wie, ale chodzilo mi o sytuacje miesiac pol roku przed smiercia..

Gość
właza w dupe i chca uzyskać przebaczenie od innych, ktorych zranili

Luidżi 3 doświadczyles tego?

Gość grgrgrrrr
tu nawet nie chodzi o przebaczenie, robią to z czystego egoizmu - ze strachu o siebie - potrzebują czesto wsparcia i pomocy gdy są chorzy, a wiedzą że jak będą dla innych niezbyt życzliwy to jej nie uzyskają

Gość
nie osobiscie, ale teściowa mojej matki tak sie zachowywała

Gość karmelki i cukierki
wiesz co nieliczni część obłudników egoistycznie nagle pragnie "wielkiego" pojedcnania i miłosci Udają, że nie pamietają jakie krzywdy wyrządzili Nieliczni naprawdę rozumieją pewne rzeczy i nie udają idiotów z krótką pamięcią, tylko w głebi żałują pewnych rzeczy bądź nie :)

Ja slyszalam, ze niektorzy maja bardzo duzo sily, chociaz choroba teotetycznie powinna ta sile odebrac, nagle wstaja z lozek biegaja, krzycza, adrenalina. Slyszalam tez ze niektorzy zatruwaja otoczenie swoja obecnoscia, sa niemili agresywni, obwiniaja innych.

Oj, nie powiedzialabym, ze maja duzo sily, moze zdarzaly sie pojedyncze przypadki, jeszcze pewnie zalezy od choroby, ale jak ktos umiera na raka to czuje taki bol, ze tylko marzy o kolejnej dawce morfiny. Raczej agresja spowodowana bólem, bezradnoscia. Wiem cos o tym, bo tata jest lekarzem i przynosi do domu rozne opowiesci:( Niektorych nie moge sluchac bo mi sie plakac chce. Jak to rodzina do ostatnich momentow siedzi przy lozku i placze...ech:(

Gość jkfjhkjkjkjhkjhkjhkh
up