Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EnjoyTheSilence

KIEDY STAJĄ AMSTAFFOWI KOPIOWANE USZY?

Polecane posty

Gość Barbarzyńcy
Mam nadzieje, że jak wasze pieski podrosną to doskocza wam do twarzy i zjedza wam kawałek ucha. Po co wy to robicie? Poważni hodowcy juz od tego odchodzą a niektórym rasom odejmuje się za to punkty na wystawach..Ja mam cane corso z całymi uszami i całym ogonkiem i w zyciu bym go nie okaleczyła...

Gość weronikax
Po 1.Ogonów się nie obcina -jak ktoś wyżej napisał ;) Po 2. Cane Corso wyglądają fajnie z uszkami-a Amstaffkom-jak niektorzy twierdzą lepiej jest z przyciętymi....Mi jest obojętnie,z uszkami czy bez...W przyszłym roku też planuję kupić Astka;) Narazie poszukuję dobrej hodowli ;)

Gość weronikax
No ,ale te ogonki i szczeniaczek odnośnie czego? Bo ąstom ogonów się nie obcina i CC też....To chyba mały rottweiler.....Ale One brzydko wygladaja z ogonkami....

Gość lidia9033
a tym psom to nie boli??

Gość weronikax
przeciez nikt nie robi im tego bez znieczulenia......Logiczne...Rekonwalescencja pewnie boli-człowieka też by bolało troche jak cos się goi ...Ale,nie popadajmy w paranoje pies nie ma pózniej przez całe zycie traumy przez to,że nie ma ogonka czy ma uszki przycięte.....

Gość a swistak siedzi i zawija
"KUPILAM AMSTAFFA Z PRZYCIETYMI USZKAMI" Juz to widze jak ktos sprzedaje z przycietymi. Bajerować to możesz.... swojego mena.

Gość nudzita jak zawsze
a jak se lala cyce sztuczne robi, to już źle, a psy to chirurgicznie "poprawiać" (bo z rzeczywistą poprawą nie ma to wiele wspólnego) można, nie?

Gość Barbarzyńcy
weronikax jesr pare ras, którym kiedys wg ówczesnej "mody" obcinano czy tez - skracano ogony . Tłumaczenie "juz miał obciete" jest bez sensu1 Kupując takiego szczeniaka popierasz ten preceder.

Gość weronikax
Ja ogólnie rzecz biorąc mam gdzieś czy ktoś kupił psa z uszkami przyciętymi czy też nie-ale mało kiedy mozna kupic Astka z przyciętymi choćby z tego względu,że jest to dość kosztowny zabieg....Ja jak będę miała już psiaczka to uszka też bedzie miał podcięte,żeby nie wygladał jak jamnik ;) Nie umrze ;)

Gość weronikax
I jakbym miala rota to ogonek obowiązkowo też bym obcieła-jesliby miał rottweiler z ogonem to jakiś koszmar....Sama mam teriera rosyjskiego i nie wyobrażam sobie go z ogonem.

Gość Fanka JKM
Mój ma uszy :-) po co okaleczać psa ??

Gość ty też byś nie umarła
głupia dziwko, gdyby ktoś ci obciął kawałki uszu, co nie znaczy, że byłabyś szczęśliwa. To jest okaleczenie zwierzęcia dla ludzkiego widzimisię, bo człowiekowi chce się poprawiać to, co psu stworzyła natura. To jest zabieg (OBCINA się kawałki ciała), to się potem musi wygoić, pies czuje dyskomfort, a nawet cierpienie. Ale po co sobie strzępić języl dla pustaka, dla którego najważniejsze, żeby pupil wyglądał tak, jak ona chce.

Gość weronikax
Przeciez po przycięciu uszków on nie jest kaleką ;)

Tekst był oczywiście do pustaka - weronikax

Gość weronikax
No proszę co za inteligentna osóbka się odezwała....Dziwka chyba masz na drugie imię kochana ;) Za takie nieprzyzwoite slowa języczek ktoś powinien ci uciąć ;) ;) ;)

A pytałaś się psa, czy wolałby mieć uszy, nie mówiąc już o ogonie? Pies ci tego nie powie z oczywistych względów. Jest zależny od człowieka, a pustak pierwsze co zrobi, to tę zależność wykorzysta, żeby małemu pieskowi coś odcinać. Ty sobie też coś obetnij, proponuję lobotomię mózgu, gorzej na pewno z twoją głową nie będzie.

Gość weronikax
Ale wiesz-chociaż wydaje mi się,że nie wiesz ;) Że tylko i wyłącznie żle świadczy o tobie to jakich słów używasz :) "Pustak" "dziwka" Boże dziweczyno bagienko masz w buzi.....

Jeszcze więcej wstaw tych "enteligentych" emotikonek :O Jak cię śmieszy temat o obcinaniu zwierzętom częście ciała, to niech cię śmieszy. Ale nie dziw się potem, że cię zwą tak, jak na to zasługujesz.

Gość Fanka JKM
Nie mogłabym tego zrobić swojemu kochanemu pieskowi... :( Nie i kropka. Dla mnie to chore, chora moda i tyle. W niektórych krajach to jest już zabronione (i karalne).

bagienko MIEWAM w buzi, kiedy coś trzeba dosadnie i bez owijania w bawełnę powiedzieć. A teraz biegnij komuś coś odciąć, PUSTAKU. Bez odbioru 🖐️

Gość a swistak siedzi i zawija
Specjalnie napisala ze takiego kupila bo wiedziala ze ją zjedzą, a i tak ją zjedli :D hahha, pokaż mi kretynko kto sprzedaje z kopiowanymi uszami hahahahahha , najlepiej na allegro :P

Gość weronikax
Ale takich psów jak Amstaff nie kupuje się na allegro od tego trzeba zacząć......widać sami znawcy.....