Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psiunia

moj pies gryzie meble i bibeloty

Polecane posty

Gość Psiunia

Mam 12-letnia bokserke.Od jakiegos czasu,kiedy wyjde z domu/maz w pracy/obojetnie na ile.suka wszystko gryzie.Prosze o rade ,jak na nia wplkynac,zeby sie uspokoila i nie zgryzala rzeczy.Jak wracam do domu zastaje pobojowisko.Czekam.Dziekuje

Gość xzcjhsdjgaP
Stary pies, nie wiem czy łatwo zmienisz zachowanie. Po pierwsze musi mieć dostatecznie ruchu żeby spożytkować swoje siły, odpowiednie do wieku, kondycji. Po drugie, musi mieć zabawki, najlepiej różnorodne. Bawcie się z nią czasem nimi, niech je polubi. Najlepiej jak byście ją uzależnili od nich :). W tym wszystkim pomogła by metoda klikerowa, ale jak mówiłem pies ma już swój wiek, nie wiem czy sprawnie by się tego nauczył. Wtedy kliker i nagradzanie gdy bawi się zabawką. Gdy zaczyna gryźć przy was wasze rzeczy- odsuwacie ją od tego i podsuwacie zabawki i głaszczecie ją, chwalicie gdy się bawi, nagradzacie... Nie wiem co jeszcze mogę doradzić

Gość xzcjhsdjgaP
Pewnie dlatego że żywi uczucie do tej suki :D

Gość sruuuut
trochę stare psisko zeby go czegoś uczyć. Nie wiem czy to pomoże ale możesz te miejsca za które najczesciej sie zabiera posypac pieprzem...