Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość --Agatka22--

Kto z Was bral slub, bo dziecko bylo w dordze?

Polecane posty

ja brałam ślub w 4 miesiącu i innej opcji nie brałam pod uwagę... miałam 20 lat. Nie rozumiem po co z tym czekac,dowiedziałam się ciąża więc biegiem załatwiac wszystko. Mój tato przemilczał hociaż zawsze był wybuchowy a mama zachowywała się jakby oszalała,a darła się na całego

Gość --Agatka22--
Lollolitka a dlaczego tak zrobiliscie? Duzo czasu zajelo Wam zalatwianie formalnosci sali itd???

Gość ja brałam ślub w 3 miesiącu ci
ciąży, to mój facet zaproponował ja się odruchowo zgodziłam, bo kochałam, zakochana byłam, ale teraz gdybym wpadła to powiedziałabym że ze ślubem można zaczekać, no ale cóż błędy młodości

justysia innej opcji nie bralas pod uwage dlaczego ? bo wpadka oznazca ze sie trzeba szybko hajtac ? myslisz się...

Jak natkniesz sie na konserwatywna katoliczke tesciowa i przez pierwszych pare lat bedziesz musiala nie jako u niej mieszkac, to bedziesz wiedziala, czy to zalosne, a po za tym my chcielismy dla zalatwienia formalnosci, a tesciowa swoim jeczeniem przyspieszyla podjecie decyzji. Wtedy wychodzilismy z zalozenia, ze sie kochamy i slub nic nie zmieni, ale bylo juz dziecko w drodze, dlatego tylko cywilny.....

Gość --Agatka22--
Ja mam dosc zlozony problem... Rodzice twierdza ze jeszcze czas na slub, a ja bardzo tego chce i moj partner tez...

Gość wpadka kontrolowana
stara mama- po ta kolejność bo niektóre nie mogą doczekać się tego ślubu ale potencjalni kandydaci na mężów już niekoniecznie:P, a że u nas panuje zaściankowość i jak już jest ciąża to wypadałoby wziąć ślub no bo co ludzie powiedzą stąd kolejność od dupy strony:D

Gość --Agatka22--
Zmykam na chwile. Pozniej tu przyjde...

Gość stara mama
aha:) Ja brałam ślub jak córeczka miała 2latka- polecam. Połączyłam wesele z chrzcinami :) Piękna uroczystość. Nawet ksiądz się wzruszył, a najpierw gadał, że nie tak powinno być. Tak więc dziewczyny może nie ma sensu na szybko i byle jak brać tego ślubu będąc w ciązy? Jeśli partner kocha to i tak będziecie razem.

agata a po co mi póżniej te problemy,urodzi się dziecko,ojciec inne nazwisko matka inne,po co to wszytsko...problemy z chrztem a tak mam spokojną głowę

justysia23--> to nie jest powod by tak szybko brac slub w ciazy widać ze rodzice namawilai i otoczenie bo " jest w ciazy a nie ma slubu" to jest załosne...

o nie kochana mnie nikt nie namawiał my sami z własnej woli zaplanowaliśmy ślub,a dopiero powiedzieliśmy o ciąży :)

oj Agatka22, jesli piszesz o załatwieniu sali na wesele w 2 czy 3 miesiace to nie u nas w Warszawie i okolicach.

mojego męża brat tak zrobił,zaszła dzieczyna w ciążę pomyśleli wezmą ślub po urodzeniu dziecka no i d... zimna. Dziecko ma teraz dwa i pół roku kolejne w drodze,z chrztem mieli problem,jeżdzili po parafiach i prosili. A teraz płacz bo trzeba wziąśc ślub

ksiadz nie ma prawa odmowic chrztu dziecku nawet jak jego rodzice nie sa razem formalnie

Gość moja siostra byla w 5 mies
justysia u nas np nie ma problemu zeby ochrzcic dziecko bez slubu. nie rozumiem dlaczego sie oburzasz. ty zrobilas jak chcialas, inne tez robia tak jak uwazaja. zreszta temat troche durny bo co czlowiek to opinia i wsyzscy chca koniecznie miec racje.

Gość --Agatka22--
Ja jestem z Wlkp. Mieszkam w sredniej wielkosci miescie. Mysle ze nie bedzie problemu z formalnosciami.

Gość ja brałam ślub w 3 miesiącu ci
ale ja nie brałam z powodu bo wstyd i co ludzie powiedzą, WZIĘŁAM BO CHCIAŁAM, zgodziłam się bo chciałam, choć mój mąż do końca nie był świadom swojej decyzji, moja rodzina była przeciwna bardzo mama ciągle mówiła nie bierzcie ślubu, a ja nie posłuchałam bo chciałam

Gość rara tara
ja bralam i to nawet dwa śluby :D za pierwszym razem mielismy 7 miesiecy do terminu slubu koscielnego, gdy okazalo sie, ze jestem w ciazy - bylabym w 8 miesiacu, wiec zamiast tego wzielismy szybki cywilny - dla formalnosci, koscielny przelozylismy. Gdy wreszcie nadszedl dzien koscielnego, ja bylam w 3 miesiacu z 2 dzieckiem :) Rodzice sie cieszyli, a zwlaszcza meza, bo nie sa juz najmlodsi i bardzo chcieli miec z jego strony wnuki. W momencie cywilnego bylismy ze soba 3 lata, mielismy porzadne zaplecze finansowe, mieszkanie, prace i nikt nie mogl sie do niczego przyczepic :P

ale ja się nie oburzam absolutnie,na luzaka podchodzę do tematu.. co mnie to interesuje ja już mam to dawno za sobą :D

Gość --Agatka22--
W mojej parafii tez jest problem z udzieleniem chrztu dziecku ktorego rodzice nie maja slubu.

Gość gucineczkaa
Czesc :) to i ja sie wypowiem. Jestem w 6tc ze slubem wszytsko zalatwione. Oczywiscie bedzie slub konkordatowy. Mamy po 20 lat i zadne z nas nie zaluje ze wpadlismy ani ze ,,trzeba" brac slub. Chcielismy oboje.

Gość --Agatka22--
gucineczkaa -----> a jaka byla reakcja rodzicow???

Gość ślub w 4 mies.
Ja 21,on 24

a ja wam powiem tak : to jesli tak bardzo chcieliscie slubu to dlaczego dopiero zdecydowaliście sie po wpadce?:D wszystko wiadomo:D

Gość gucineczkaa
Rodzice hmm... powiem szczerze myslalam ze bedzie gorzej... Powiedzielismy o wszytskim rodzicom 2 tyg temu. A dzis juz mamy zalatwiony urzad, kosciol, sale, zespol, kamerzyste i fotografa.

Gość ślub w 4 mies.
Nie chcielismy ślubu,konserwatywni rodzice itp,to było 25 lat temu;),my oboje na studiach,trzeba było trochę się nagiąć.