Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamis

yasmin moze bycprzyczyna tradziku?

Polecane posty

Gość malamis

hej. p[rzed paroma laty mialam duze problemy z tradzikiem, zostal wyleczony potem bralam diane 35 cera byla piekna po 10 miesiacach zmienilam na yasmin ktore tez mialy dzialac dobrze na cere.. jestm po ok 4 opakowaniach a na mojej twarzy jakis koszmar. pryszcze, grudki tradzik powraca a ja nie mam pojecia co robic. zalezy mi na antykoncepcji nie chce brac diane. czy tos orientuje sie czy yasmin moga tak zle wplywac na cere? dermatolog dopiero za miesiac:/

widocznie sa za słabe i przebijają się Twoje hormony. Diane ma silniejsze działanie antyandrogenne niż Yasmin. jesli to Ci tak dokucza to nich ci lekarz zmieni pigulki jeszcze raz.

Gość krucafuks
Yasmin nie jest przyczyna twojego tradziku, tylko go zwyczajnie nie leczy. Pogadaj z ginekologiem i dermatologiem.

Gość kalaksks
powiem ci tak brałam yasmin przez 1,5 roku było super zero pryszczyka wystarczyło, że odstawiłam tabletki odrazu wysyp....przez 7 mc męczyłam się z pryszczami miałam podwyższoną prolaktynę itp.jakiś koszmar!!i niech nikt nie mówi, że tabletki nie są przyczyną pryszczy itp.Nawet nie mamcie pojęcia jaką robią nam huśtawkę z naszymi hormonami!!Dodam ,że przed zastosowaniem anty nie miałam ani jednego pryszcza...w sumie to nigdy nie miałąm problemów z cerą dopóki nie zaczęłam brać tabletek!nigdy więcej nie wezme tego świństwa!!

Gość malamis
boje sie pomyśleć co bedzie po odstawieniu z moja twarza. tak bardzo chciałabym to rzucić z obawy przed konsekwencjami zdrowotnymi w przyszlosci ale potrzebuje zabezpieczenia a prezerwatywy odpadaja:(

"powiem ci tak brałam yasmin przez 1,5 roku było super zero pryszczyka wystarczyło, że odstawiłam tabletki odrazu wysyp...." najleposzym dowodem na to że to nie przez pigułki jest fakt ze problemy zaczęły się kiedy przestałas je brac. nie ma takiego leku ktory dziala jak sie go nie bierze :D "przez 7 mc męczyłam się z pryszczami miałam podwyższoną prolaktynę itp.jakiś koszmar!!" nie koszmar tylko normalka. hiperprolaktynemia polekowa, łagodna i dośc szybko przechodzi. "i niech nikt nie mówi, że tabletki nie są przyczyną pryszczy itp." kiedy nie są :D "Nawet nie mamcie pojęcia jaką robią nam huśtawkę z naszymi hormonami!!" Ty za to masz. to opisz nam prosze JAK twoim zdaniem pigułki dzialaja i JAK tę hustawke robia. "Dodam ,że przed zastosowaniem anty nie miałam ani jednego pryszcza...w sumie to nigdy nie miałąm problemów z cerą dopóki nie zaczęłam brać tabletek!nigdy więcej nie wezme tego świństwa!!" rozważyłas problem że rownie dobrze moglas mies zakażenie albo uczulenie? :) nie przecze ze moglas tak zareagowac na hiperprolaktynemie, alele to nie jest jedyne rozwiazanie.

Gość kalaksks
frufru nie rozumiem ...To wytłumacz mi skąd się wzieła podwyższona prolaktyna gdy przestałam stosować anty??z kosmosu?myśle ,że raczej to nie możliwe!!oczywiście przez tabletki antykoncepcyjne(może doczytaj sobie skutki uboczne stosowania anty to po pierwsze!!)a co powoduje podwyższona prolaktyna?zanik miesiączki,pryszcze itp.!Też poczytaj lub porozmawiaj z lekarzem pewnie Ci wytłumaczy niektóre sprawy!Po drugie nie wciskaj mi swoich mądrości bo ja to przeżyłam !!przepraszam przeżywam nadal bo minęło juz przeszło 9 mc i dalej nie jest tak jak powinno być.gdyby nie tabletki na wyrównanie hormonu i preparaty na pryszcze dzisiaj bym wyglądała jak jeden wielki wulkan a o okresie to bym mogła pomarzyć. Skoro uważasz ,że tabletki nie powodują zmian w twoim organizmie to jesteś w wielkim błędzie!!

Gość kalaksks
a jak wytłumaczysz fakt ,że praktycznie co druga dziewczyna skarży się na zanik okresu i pryszcze po zakończeniu antykoncepcji?nie wierzysz ?to poczytaj... jest mnóstwo o tym na forum:)

"To wytłumacz mi skąd się wzieła podwyższona prolaktyna gdy przestałam stosować anty??z kosmosu?myśle ,że raczej to nie możliwe!!' przecież napisałam - zarówno to że może byc hiperprolaktynemia polekowa jak i to ze skutkiem hiperprolaktynemii moga być problemy z cerą. ale napisałam tez że po pierwsze - to że moze być hiperprolaktynemia polekowa to powinni wiedziec wszyscy (jak ktoś nie doczytał w ulotce, to powinien usłyszec od lekarza), po drugie jest to krótkotrwałe i przemijające, wiec po co to histeryzowac?... badałas prolaktynę przed braniem piguł?... bo moze nasiliły Ci sie poprzednie kłopoty. wystarczyło że mialas hiperprolaktynemie czynnpściową, jak sie złożyła z polekową to cóż. "Też poczytaj lub porozmawiaj z lekarzem pewnie Ci wytłumaczy niektóre sprawy!" nie musze, ja jestem lekarzem. to raczej wy powinnyscie rozmawiac z lekarzami, bo nie wiecie podstawowych rzeczy. "Skoro uważasz ,że tabletki nie powodują zmian w twoim organizmie to jesteś w wielkim błędzie!!" czasowe i przemijające. "a jak wytłumaczysz fakt ,że praktycznie co druga dziewczyna skarży się na zanik okresu i pryszcze po zakończeniu antykoncepcji?nie wierzysz ?to poczytaj... jest mnóstwo o tym na forum" tak ze co druga dziewczyna bierze antyki na problemy z cera i nieregularne cykle. odstawiają antyki - wszystko wraca do normy, smutnej niestety.

Gość jjjjjjjjaaaaaaaaaaa
to coś mało doświadczonym jestes tym lekarzem skoro piszesz takie bzdury!po drugie napisałam przeciez, że przed zastosowaniem tabletek anty nigdy nie miałam problemów z cerą ,miesiaczki były regularne i nie wziełam ich aby polepszyć cere tylko aby sie zabezpieczyć. skoro uważasz ze to co sie dzieje z organizmem jest krótkie i przemijające to się mylisz!!skoro po 1,5 roku brania tabsów przez 9 mc nie mogę wrócic do formy i dla Ciebie jest to krótkie i przemijające to spoko!!.Ciekawa jestem gdybym brała 7 lat anty to ile wtedy by trwały problemy z cerą i hormonami.Aż się boje mysleć...Ale co tam jakieś z 3 lub 4 lata brak płodności itp. to przecież jest krótkie i przemijające:D Mam nadzieję ,że do swoich pacjentów nie podchodzisz z takim samym stwierdzeniem ,że po co się leczyć jak jest to krótkie i przemijające ...dobre sobie:D