Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hakuna

Czy tylkoja mam kompleksy na punkcie poziomu swojego

Polecane posty

intelektu? Dużo czytam, staram się zdobywać nowe wiadomości w wielu dziedzinach, a że dużo rzeczy mnie interesuje- nie jest to zadanie proste. Ale coraz częściej myślę, że zbyt mało jeszcze wiem/umiem, zbyt powierzchownie coś oceniam, za słabo orientuję się w tym czy owym temacie. Pytam poważnie, czy miewacie też tak? Czy ja już wariuję? ;)

To że tak czujesz znaczy żeś inteligentny a reszta to tylko wiedza a przecież w każdej dziedzinie nie możesz być dobry

Gość hfhhhhhhhhhhhhh
też tak mam...ale ja nie jestem normalna...

Owszem, mustafa, nie mogę być dobra we wszystkim, ale jako takie pojęcie o świecie chciałabym mieć. Ostatnio nie mogę przestać myśleć o niczym innym, mam mało czasu dla siebie i poczucie, że nawet te kilka wolnych chwil mogłabym jakoś produktywniej wykorzystać.

Mo chłopak tez tak ma odkąd pamietam mówi że nie będzie spał więcej niż 5 godzin bo życia szkoda

A mnie trochę przeraża ogrom świata , ogrom wiedzy , której nie mam... Gdy spotykam kogoś o wielkiej wiedzy i doświadzczeniu to czuję się taka malutka i nieważna więkzość profesorów na moich studiach to WIELCY LUDZIE - podziwiam ich

Anielskooki, czytam też prasę, problem raczej w tym, co dodała mustafa: spotykam kogoś, kto ma bardzo wszechstronną wiedzę i czuję się taaaka mała. Wiem, że nie można wiedzieć wszystkiego. Ale nie chciałabym mieć kompleksów na tym punkcie, bo to mi w niczym nie pomoże, ale wszystko prowadzi do tego, że niedługo się ich nabawię.

Lepiej nie przesadzać z ilością a zadbać o jakość wiedzy. Kiiedyś narzekałam na Amerykańców bo nie wiedzą co to polska , ale co ja wiem o np Serbii???!! Tylko tyle że mają dobrych piłkarzy i wstyd mi i musze to zmienic

hakuna... przecież nie ma ludzi, którzy znaliby się na wszystkim.. zgadzasz się?:) taki profesor dużo wie, ale pewnie nawet nie potrafi naprawić najprostszej usterki w domu... i bądź tu facetem idealnym :-o

wiesz co ja radzę ci zmienić stosunek do siebie po prostu dręczenie się gdy znajdziesz kogoś mądzejszego od siebiee do niczego nie prowadzi... lepiej podziwiać i zachwycać się kimś wybitnie mądrym i uczyć się od niego Ja niestety ciągle nad tym pracuję i nie mogę przestać zazdrościć bo jak nie zazdrościć komuś kto ptrafi np nauczyć się włoskiego w 3 tyg , kiedy ja się czę od roku i ciągle nie wiele umiemn

Zgodzę się, anielskooki. Nie ma ludzi idealnych, facetów również ;) Też sobie czasem myślę w ten sposób, moja babcia skończyła na przykład 4 klasy podstawówki, a jest mądrą, dobrą i naprawdę bardzo lubianą kobietą. Rzecz w tym, że chyba nigdy nie będę zadowolona z poziomu mojej wiedzy, ale może macie rację, rzeczywiście ten świat tak szybko mnie naprzód, że jeden mały człowiek nie jest w stanie nadążyć za wszystkim...

Gość OLQ
jeny, dokładnie wiem o czym mówisz. Mi to objawia sie w sytuacjach, kiedy poznaje ludzi zajmujących się dziedzinami ścisłymi... Matko, wszystko jest ok, aż do czasu kiedy dowiem sie, że ktoś jest dobry z matematyki lub fizyki. Wtedy automatycznie zamykam się w sobie i czuje się jak... nie wiem, odwrotnie proporcjonalnie do Guliwera z powieści Swifta. To straszne uczucie i wcale nie pomagają mi pocieszenia w stylu 'zaakceptuj siebie', gdyz robię to przez cały czas i jestem pewną siebie osobą aż do pewnego momentu ;P może ktos zna sposób na ten problem?

Hakuna ja mam tak samo. Moją najczęściej odwiedzaną stroną internetową jest wikipedia. Nie martw się widzę u ciebie taki sam problem jak u wybitnego muzyka Piotra Łuszcza znanego potocznie jako magik. Dodam że nie żyje, popełnił samobójstwo. Zakładamy się jak się zabije Hakuna ? Stawiam na skok z okna. Miałem myśli samobójcze. Zmien wiarę na buddyzm, medytuj, uprawiaj jogę i ciesz się życiem. A jak masz bóle egzystencyjne albo myśli samobójcze "zamiast nie spać nad ranem, miej na to wyjebane". Baba nam kevalam. Dobranoc