Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Charlotte300392

Quick Test

Polecane posty

Witam. Wczoraj około godziny 11 ( czyli nie z porannego moczu ) wykonałam ten test ciążowy. Wcześniej nic nie jadłam i piłam tylko wodę mineralną. Wynik okazał się negatywny. Dodam tylko, że robiłam go 6 dni po owulacji, 19 dni od stosunku w którym mogło dojść do zapłodnienia i ok. 6 dni przed miesiączką. Czy mogę ufać temu wynikowi ?

Gość gryczka
Dobrze rozumiem, że jedyny stosunek był 13 dni przed owulacją?

No to nie był jedyny stosunek ale tylko w tym mogło dojść do zapłodnienia:) Wiem, wiem co chcesz powiedzieć.. ale dzień owulacji jest wyliczony kalendarzykiem, więc wiesz mogło się coś poprzesuwać, poza tym plemniki przeżywają trochę.

Gość gryczka
Ale nie 13 dni! Góra 7, czyli prawie 2 razy krócej, i to w super sprzyjających warunkach. Powiem tak: test niekoniecznie musi być wiarygodny tak wcześnie, bo 6 dni przed spodziewanym okresem ciąża jest tak mikroskopijna (a bardzo często jeszcze nie zagnieżdżona), że hormon nie zostałby wykryty. Natomiast uważam, że jeśli stosunek był 13 dni przed hipotetyczną owulacją, to nawet jak ona by się przesunęła do tyłu tydzień, to i tak szanse na ciążę byłyby bardzo małe. Jeśli chcesz nieć pewność, powtórz test w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość M:)
Nie możesz mu ufać.Zle przeczytałaś ulotkę. 6 Dni od zagnieżdżenia czyli ok 14 po owulacji. Zrób test najwcześniej w dzień spodziewanej miesiączki, ale jak rozumiem stosunek był 13 dni przed owulacją? To pewnie nie będziesz w ciąży .. Jeśli to był jedyny stosunek to zbyt dużo dni aby plemniczki mogły przetrwać do jajeczkowanioa

Gość a ja mysle ze....
Test wykonuje sie w dniu spodziewanej @

No ok, dzięki :) Poza tym wtedy wytrysku we mnie nie było, ale pękła prezerwatywa i wzięłam escapelle ( tabletka 72 h po stosunku ). No i właśnie teoretycznie te dni niepłodne, więc mam nadzieję,że będzie ok.

Gość gryczka
Charlotte, NIE MA SZANS ŻEBYŚ BYŁA W CIĄŻY :-o Ogarnijcie się kobiety, naprawdę sądzicie, że tak łatwo się zachodzi? :-o

Sądzę, że łatwo patrząc na moje koleżanki z LO śmigające z brzuchami do kolan :) Ale tak, wiem, że moje szanse są minimalne.

Gość Emily 252525252
Hmmm ja Ci powiem Charlotte jedno - robiłam Quick Vue 3 dni przed termnem spodziewanej miesiączki, wyszedł negatyw, a było to jakieś 14dni od stosunku w owulację- jak przypuszczałam. Dziś zrobiłam Pro-test, bo mi się @ spóźnia 2 dni. I mam 2 krechy ;) Także widocznie stężenie hormonu "ciążowego" było zbyt małe 3 dni przed. Poczekaj te 6 dni i wtedy zrób test.

Gość Emily 252525252
A z tą escapelle dziewczyny... ja w em, że czasem trzeba, bo nie czas na dziecko, sama ją raz wzięłam, ale traktujcie to jako zło konieczne a nie jako formę antykoncepcji. MI wszystko mi się wtedy strasznie porozwalało z cyklem. Krwawiłam i plamiłam ok. 18 dni!!! Naprawdę, dużo lepiej jest zaopatrzyć się w tabsy niż serwować organizmowi taka bombę hormonalną. Pozdrawiam 🌼

Z tym, że jestem w lepszej sytuacji, bo mój stosunek nie odbył się w owulację a blisko dwa tygodnie wcześniej.:) Test zrobiłam bardziej dla chłopaka, byłego chłopaka, aniżeli dla siebie, bo ja raczej zakładam, że nic nie powinno się stać.

Tak, wiem... A w którym dniu cyklu brałaś esc. ? I jak długie masz cykle?:) Partner doszedł w Tobie czy poza Tobą? No i po ilu godzinach wzięłaś?:)

Gość gryczka
Ciekawe, bo ja patrząc na siebie i swoje koleżanki (troszkę starsze, niż licealistki) uważam, że wcale nie tak łatwo. Zresztą statystki mówią, że tylko ok.30% doczeka się dziecka w 3 pierwszych cyklach STARAŃ (czyli współżycia do końca, bez zabezpieczenia, w dni płodne), pozostałym zajmie to ok.pół roku do roku. Porównaj swoją sytuację (brak wytrysku, dni niepłodne, pigułka po) z tymi danymi i... zaoszczędź kasy na kolejny test.