Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna_0021

Czerwone plamy na twarzy i szyi

Polecane posty

Gość anna_0021

Może ktoś z Państwa będzie wiedział co to może być? Otóż od grudnia zeszłego roku mam plamy. Na początku była to mała plamka na jednej powiece później zaczęło się to rozprzestrzeniać. Najpierw próbowałam "domowych" sposobów, czyli wapno, Oxycort'A do skóry oczu ale niestety nie pomagało, gdy się ppowiększyło, poszłam do jednego dermatologa, przepisał coś przeciwgrzybicznego i powiedział ze to z powietrza ale oczywiście nie pomogło, po dwóch tygodniach poszlam do drugiego lekarza, Pani doktor powiedziała ze to do tuszu do rzes (niedorzeczne ) zapisała masc na sterydach (Advanten) i kazała przestac sie malować (zaznaczam ze od zawsze stosuje bardzo delikatny makijaż, nawet nie uzywam podkładu tylko troche pudru sypkiego na tak zwaną strefe "T" a oczy maluje tylko tuszem górne rzęsy) no ale ok, nie malowalam sie dwa tygodnie ZERO nawet najmniejszej poprawy. W międzyczasie wyskoczyło mi to na dwóch powiekach, teraz mam tez pod powiekami na skórze tak jak bym miała odrysowaną szklanke wokół oka oraz pojawiły sie plamy na szyi, które się dalej powiększają. Później poszłam znowu do pierwszego lekarza, powiedział ze to co mam na szyi nie ma nic współnego z oczami (powodzenia!) i ze to na szyi mam od perfum (nie zmienialam) i ze mam czekac az to przejdzie samo!! Zaznaczam, że swędzi mnie to, piecze i mam to jeszcze na skórze nad ustami i dzisiaj rano zobaczyłam jedno nowe przy lewej skroni. Poszłam wczoraj do lekarza od chorób wewn. po skierowanie na badania ogólne mocz, krew itp, mam na polowe czerwca wizyte w poradni alergologicznej ale jak ja bede wyglądała do tego czasu? jestem załamana, wyglądam na chora, przemęczoną. Nie jem nowych rzeczy, nie zmieniałam proszku do prania, wietrze pokój przed spaniem (najgorzej mam po nocy) posciel mam bawełnianą, odkurzam i dodam ze nigdy nie bylam alergikiem. Jezeli ktoś moze wiedziec od czego to moze byc to proszę o jakąkolwiek informacje, moge komus wysłac zdjecie tego na szyi to sam zobaczy. Prosze o wypowiedzi osób powaznych gdyz mi nie jest do smiechu... :(

Gość liqui moly
Wiem trochę późno odpisuje, ale mi pomogła witamina B6 po jakiś 2tygodniach plamy znikły, i puki co jest dobrze.

wygląda to na trądzik różowaty, a raczej jego postać hormonalną objawia się w różnych miejscach, oczy, nad ustami, szyja nie używaj sterydów!!! mam podobnie, leczenie nie dało efektów kup w aptece krem Ziaja wyciszający rumień osobiście używam drogich od grudnia na rumień i nie ma pieczenia, troszkę rozjaśnił