Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka gagatka 22

Sen o Warszawie czy Toruńskie pierniki?

Polecane posty

Gość agatka gagatka 22

Obecnie robię licencjat w Toruniu na UMK i nie wiem czy opłaca mi się kontynuować magistra w Toruniu. Może w Warszawie jest więcej możliwości na pracę? Nie wiem jak ludzie na to patrzą. Czy szukając pracy w Warszawie bardziej prestiżowa dla pracodawców będzie informacja o tutejszym uniwerku czy może spojrzą zupełnie innym okiem jak im przedstawię dokumenty toruńskiego UMK? W Toruniu jest dość drogo, ale czy drożej w Warszawie? Gdzie jest się łatwiej wybić, spotkać ludzi związanych z mediami, z dobrą pracą, z lepszym życiem? To chyba pytanie retoryczne. Nie wiem co mi radzicie. Ja za pokój w Toruniu płacę obecnie 500zł i mieszkam z 3 osobami, a jak taka sytuacja wyglądałaby w Warszawie? Róbmy kontrę, przedstawcie swoje argumenty, gdzie bardziej "opłaca się" żyć. Warszawa podobno przereklamowana, ale jak to wygląda od kuchni? Zapraszam do dyskusji.

Gość agatka gagatka 22
zapraszam do dyskusji ;0

Gość ladaco
a u Rydzyka było się

Gość agatka gagatka 22
proszę?

Gość agatka gagatka 22
serio proszę was o pomoc, mam dylemat jak nigdy

Gość mess me
wiesz co. ja studiuje w bydzi. ale przenosze sie na uczelnie w wawie. wlasnie ze wzgledu na mozliwosci. :) juz znalazlam prace. zaczynam za 2 tyg a od pazdziernika ide na polibude

Gość mess me
ciezko mi ci powiedziec cos wiecej. ja sie ciesze bo bardzo szybko znalazlam prace zwiazana poniekad ze swoimi studiami, pokoj - mam o tyle latwo ,ze moj facet ma dom w wawie i miesiecznie pokoj kosztuje mnie 300zl. mysle ,ze w starciu wawa vs torun wygrywa stolica. wieksze mozliwosci, ciekawe zycie ... sama zadecyduj

Gość agatka gagatka 22
ale niby Toruń też jest osławiony, te całonocne imprezy, karaoke Wiadomo, że w Warszawie też jest tego pełno, ale... Przyznam się Wam...byłam w Warszawie tylko raz i to wręcz przejazdem. Nie znam miast kompletnie, tylko tyle co z tv :O Znam jednak osoby, co poszły do Warszawy bez znajomości jakiejkolwiek miasta i się łatwo odnalazły. A powiedzcie tak szczerze...w Warszawie można zabłysnąć w tv? Wiadomo, jak są te budynki telewizyjne to jakieś castingi czy coś? Bo powiem wam szczerze, że moje studia wiążą się nieco z mediami. Często widujecie jakieś osoby, które można zobaczyć w telewizji?

Gość mess me
torun owszemjest fajny - wkoncu piekny , zreszta miasto studenckie. ale warszawa jest duzo wieksza. wiecej pracy, firm. sama spojrz jak wyglada mozliwosc pracy w mediach w toruniu i w wawie. ja do wawki od poltorej roku jezdze co najmniej raz w miesiacu. poznaje to miasto ale nie do konca - mieszkam w domu w dosc odleglej dzielnicy ;/ warszawy ie da sie porownac do torunia w ktorym tez czesto bywalam nie zachlysnelam sie stolica ,ale mysle ,ze mozliwosci dla odwaznych ludzi sa. w mediach - nie wiem jak to wyglada. ja jestem z branzy lotniczej. ale poznalam kiedys dorote gardias bo moj facet zna sie z jej mezem.

Gość agatka gagatka 22
a kogoś jeszcze widzieliście? moja znajoma, która tam już drugi rok studiuje lubi to miasto W-we i mówi że widziała właśnie np Komorowskiego, albo Kingę Rusin i takie tam inne osoby. Czasem jej zazdroszczę, bo ona stała się już trochę warszawianką, czasem nawet ją nie dziwi, że widzi kogoś z tv. Dla mnie Warszawa to trochę kraina za siedmioma górami morzami :O

Gość agatka gagatka 22
proszę to ważne

Gość mess me
ja w sumie widzialam raz wojewodzkiego na zlotych tarasach ,ale mnie to nie jara wiec splynelo to mnie jak po kaczce :D jedyne co mnie wkurza to te odleglosci. z mojej dzielnicy na okecie jade 1,5h ;/ dwoma autobusami ;/

Gość agatka gagatka 22
to rzeczywiście trochę lipa z odległościami, ale mi na okęcie nie spieszno na razie ;p a jak się nie zna miast to łatwo się czyta rozkład tramwajów czy autobusów? dla mnie toruń to jak moje rodzinne miasto, już nie czuję tej satysfakcji a pierniki mi się znudziły ;p a co do pracy to też brak, mój brat nie może znaleźć. ja też zaczynam się bać co ze mną będzie;/

Gość mess me
co konkretnie studiujesz? z licencjatem i bez dosw na pewno odrazu pracy w mediach nie dostaniesz ale predzej znajdziesz cos ciekawego niz w naszym kochanym kujawsko-pomorskim. czy latwo sie czyta? latwo ,ale musisz wiedziec gdzie czytac :D komunikacja jest swietna. bilet dobowy na wszystko tylko 4,50 kosztuje, miesiak na wszystkie linie + metro dla studenta okolo 40 zl :)

Gość mess me
dla mnie okecie to niestety miejsce pracy i jestem skazana na te eskapady .

Gość agatka gagatka 22
aha rozumiem. ja studiuje kulturoznawstwo ale w toruniu miałam już trochę praktyk w radiu. Przyznam, że nieco po znajomości, ale cóż dziś można mieć bez tego?

Gość mess me
kulturoznastwo? eh w wawie jest troszke zabytkow, galerii , muzeow :D