Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciemność to mój lęk

Jak przestać się bać?

Polecane posty

Gość Ciemność to mój lęk

Hej. Mam do Was takie pytanie. Jak przestać się bać ciemności. W nocy jak próbuję zasnąć to przychodzi mi coś takiego ,,zaraz coś zobacze, jakiegoś ducha '' ,,nie zasne bo sie boje ze nigdy nie wstane''. Jak sobie z tym poradzić. Proszę o porady .

Gość Ciemność to mój lęk
Proszę. odpiszcie na moje pytanie. Poradźcie mi coś proszę/ Dodam że jestem dzieckiem i mam 12 lat.

Gość odpitolta się od makaronu
Ja pierdoel , ja w wieku 12 to jak ten nietoperz siedziałam w ciemności a ta się duchów boi :O

Gość tańcząca z gwiazdami
śpij przy zapalonym świetle wiele osób tak ma , nie bój się :)

Gość odpitolta się od makaronu
Nie ma duchów , a buka nie atakuje :O Zapal se lampkę .

Gość
kup sobie miecz świetlny

Gość Laska23457
Kiedys jedną noc spalam przy zapalonym świetle, ale mam potem na mnie nakrzyczala bo musiala duzo za prad zaplacic. a co dopiero codziennie w nocy .. .

Gość Ciemność to mój lęk
Właśnie. ja miałam tak samo jak ta Laska.

Gość Ciemność to mój lęk
Levviatan. Zawsze próbuję myśleć o czymś innym, ale po prostu ta myśl, że ''coś' ze mną w pokoju jest, jest silniejsza i nie daje mi myslec o czyms innym tylko wbija sie to na miejsce tego o czym probuje myslec. Ja wiem, że duchy nie istnieją, no ale nie wiem co mam zrobić, żeby ta mysl nie powracała...

Gość Ciemność to mój lęk
Mam też tak, że jestem w dzień sama w domu i słyszę jakby jakieś kroki, skrzypiące drzwi itd. takie to wszystko ciche, ale słyszę.

Gość Ciemność to mój lęk
Ktoś mi coś jeszcze poradzi,prócz tych porad, które juz tutaj napisali ?

to może po prostu to zaakceptuj i zwróć uwagę że to o czym myślisz nie jest takie straszne

Gość Kaaaaaarunia
Może wybierz się do psychiatry bo te lęki są u Ciebie chorobowe. Są na nie leki. Po jednym z nich powinno Ci przejść.

Gość Okti
ja się boję duchów one istnieją nieraz widziałam jak talerze scienne sie same ruszaly przed kogoś smiercia lub przed smiercia zwierzecia ja sie boje sama w pokoju spac!!!!! pomóżcie ja bardzo sie boje!!!!

Gość Okti
ja się boję duchów one istnieją nieraz widziałam jak talerze scienne sie same ruszaly przed kogoś smiercia lub przed smiercia zwierzecia ja sie boje sama w pokoju spac!!!!! pomóżcie ja bardzo sie boje!!!! w dodatku mam 11 lat!!!

Gość guciomiodobrzusznik
śpij z mamą :)

Zasypiaj z włączoną muzyką, na mnie to zawsze działało, miałam w wieży taką opcję, że się dama wyłączała po ustawionym czasie, więc nie grało całą noc

Gość olivkowa olivecka
odkad pamietam to balam sie ciemnosci i wezy oba te leki zostaly mi do dzis dnia to leki fobijne ale walcze ze strachem sama sobie tlumacze,a musze dodac ze jestem z tych pan bardziej doroslych niejedna osoba by powiedziala-ze starszych pan- walka trwa od dziecka niejest latwo pozbyc sie lekow,z ciemnoscia wygrywam a jesli chodzi o gady to tragedia nawet w gazecie niemoge ogladac czy telewizji,pogadaj z rodzicami mysle ze porada specjalisty cos tu da bo samemu niejest latwo wyzbyc sie lekow powodzenia

Gość gość
Wiem, że temat z przed kilku lat, ale co tam. ;p Ja osobiście mam ten sam problem. Panicznie boje się ciemności. To nie jedyna fobia jaką posiadam, ale nie ważne... Można spróbować zapalić sobie lampkę, słuchać spokojnej muzyki przed snem, poczytać książkę, spać z psem, kotem (lub innym zwierzakiem), z misiem, powtarzaj sobie, że nic ci się nie może przecież stać, spróbuj się położyć, zamknąć oczy i wyobrazić coś miłego ( dobre wspomnienia, pokonanie potwora z twojej wyobraźni, planowanie spotkania z koleżanką....) no i oczywiście nie oglądaj horrorów przed snem ;) hmm.. nie polecam też niczego związanego z oobe jeśli się boisz ciemności... z własnego doświadczenia mam tak, że co chwila mam wrażenie, że zaraz coś mnie wyciągnie z ciała, ale to to raczej niezbyt popularny problem. te wszystkie paraliże i tak dalej... brrr nie fajnie :/ A jeśli jesteś wierząca to możesz też się pomodlić :)

Gość gość
Ktos mi kiedys powiedzial ze w nocy jest tak samo jak w dzien tylko ze zmienia sie natezenie swiatla :) ja np ogladam jakies glupoty na internecie na telu i po chwili zasypiam.

Gość gość
Eh a ja mam 18 lat i wstyd sie przyznac ale mam taki odruch ze nie moge miec wystawionej nogi bo mam wrazenie ze ktos mnie za nia pociagnie :D:o

Gość gość
też miałem takie jazdy i wystarczy myśleć o czymś miłym, o kimś i po jakimś czasie minie. http//tiny.pl/hzngk

Gość gość
Pomódl się za dusze zmarłych i śpij.

Gość gość
tesz mam ten problem i bardzo boje sie egzorcyzmu

Gość gosccc
To sa skutki straszenia dzieci w bardzo mlodym wieku... texty typu jak nie bedziesz grzeczny przyjdzie baba jaga i cie zabierze... w celu uzyskania kontroli nad niesfornym maluchem... Tak samo gadki o bogu ktory patrzy z góry i aniołach itd. Dzieciom trzeba tlumaczyc rozne zjawiska i ich przyczyny.... a nie odwoływac sie do ich leków....

Gość gość
Żaden "magiczny świat" Idź do spowiedzi i powiedz o swoich lękach. Lęki zawsze pochodzą od złego. J//ezus odcina wpływ złego.

Pomysleć jak Bóg musiał cierpieć aby poznać wszystko co jest poza naszymi możliwościami cierpienia!!!!!! :(