Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samam mamaaa

Po oplaceniu rachunkow zostalo mi 50zł na miesiac.Jak tu przezyc?

Polecane posty

Gość samam mamaaa
Dla mnie oplaty to podstawa.I tak mam juz do tylu.Place internet z opoznieniem i kablowke. Musze wystawic na allegro ubranka corci moze akurat sie uda sprzedac. Ciezko mi jest.Mieszkamy same i opaty wynosza ok 500zl miesieczne.I zostaje ok.250zł.Ale musialam oddac dlugi kupilam dla malej zapas pieluch kosmetykow kaszki i mleka i tyle mi zostalo.

Gość 3121242
Ciezko mi jest.Mieszkamy same i opaty wynosza ok 500zl miesieczne.I zostaje ok.250zł. Jesli tak rzeczywiście jest, to na bank dostałabyś pomoc z MOPS... Oni patrzą na wysokośc opłat - jesli wynoszą 500 zł to 250 na życie nie starczy na dwie osoby.

Gość samam mamaaa
Bylm kilka dni temu w mopsie.Nic mi sie nie nalezy.Bo przekraczam dochod.Powinnam miec 702zł .A mam 768zł.I nie opatrza ile mam oplat i ile zostaje na zycie.Jestem za bogata.

Gość 3121242
To trafiłaś na złośliwego pracownika.... A złożyłaś pismo? Masz prawo złożyć.... Jak nie to napisz podanie - będą musieli odpowiedziec... Choćby odmownie, Wtedy możesz złożyć odwołanie. Jest przepis, który dopuszcza przyznanie pomocy kiedy przekracza się limit, w wyjątkowych sytuacjach. Można się powoływać, że samotne wychowywanie dziecka to wyjątkowa sytuacja....

Gość stan kleski
W jakim celu założyłaś ten topik?

Gość samam mamaaa
Tak poprstu wygadac siie.MIeszkanie sie sypie.Wymaga remontu, Inni jakos ukladaja sobie zycie a ja mam coiagle pod gorke.Majac 28 lat moge stwierdzic ze przeggralam zycie.Bawet macierzynstwo mnie nie cieszy.aNawet nie mam z kim dzielic sie tym co najpiekniejsze bycie mama.

Gość 3121242
Jakby dziecko było alergikiem , albo było nadpobudliwe, to można z zaświadczeniem lekarskim iśc na komisję, dają niepełsnoprawnośc, (jeśli się uda), i wtedy można miec jeszcze dodatkowo zasiłek pielęgnacyjny - 170 zł. W skrajnych sytuacjach można pozwać o alimenty np. nawet rodziców, jeśli mają bdb dochody... Rozwód masz? Powinien byc z orzekaniem o winie - wtedy można mieć od męża alimenty nie tylko na dziecko, ale tez na siebie. Ale generalnie o pieniądze niełatwo... Najlepiej jak najszybciej zanleźć pracę...

Gość A te
768 zł skąd dostajesz? Zarabiasz? Na jakiej zasadzie? Chodzi o typ umowy itd.?

Gość Oiuytrea
Masz kablówkę przy takich dochodach? CIekawe:/

Gość samam mamaaa
Jestem na wychowawczym i mam alimenty.Zajebiscie fajnie znalesc prace.Milalam kase jeszce pare mieiecy temu a teraz klepie biede.A co z dziekciem.Nawet jak pojdzie do zlobka to gdzie ja znajde prace od 7-15. Ja nawet nie mam punkyu zaczeoienia,Brak wspracia, poczucia bezpieczenstwa zabija mnie powoli.A jeszcze mieszkam na takim zadupiu ze nie ma szans dorobic sobie.

Gość Czink-czank-czu
Po pierwsze zrezygnuj z internetu i kablówki skoro nie masz pieniędzy! Są teraz unijne programy dla kobiet chcących wrócić po opiece nad dzieckiem do pracy wystarczy poszukać. Jednak myślę ,ze to prowokacja bo nikt kto nie miał by kasy nie zakładał by kablówki i internetu!

Gość 3121242
TO pozostaje ci walka z urzędami. Ja bym na pewno do MOPSu złożyła, niech odpowiedzą. Może podwyższenie alimentów? Masz rozwód z orzekaniem o winie? TO możesz złożyć o alimenty na siebie. Albo może praca opiekunki do dziecka?

Gość Oiuytrea
O to jest faktycznie jakieś rozwiązanie. Spróbuj zaopiekować się czyimś dzieckiem, a najlepiej dwójką. Zawsze jakaś kaska dodatkowa.

Gość samam mamaaa
Przeciez kablowke i internet mam od kilku lat.

Gość samam mamaaa

Gość samam mamaaa