Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kraaakowiankaa

Słuchajcie, co się dzieję z tą pogodą?

Polecane posty

Gość kraaakowiankaa

Czy to wina wulkanu? Jak myślicie co jest powodem takich strasznych zjawisk? Powodzie w całym kraju, trąba powietrzna nad suwałkami, straszna wichura nad ukrainą, burze, znów te ulewy i powodzie. Co jest powodem?

Gość ze cooooooooooooooo?
traba powietrzna nad suwalkami?kiedy?bo niezauwazylam

Gość kraaakowiankaa
w maju na suwalszczyźnie przeszła.

Nie mam pojecia co sie dzieje ale od dluzszego czasu psuje mi to plany. Najgorsze co moze byc to pogoda w kratke...

też właśnie się zastanawiam, a zaczelo sie od 10 kwietnia :o

Gość kraaakowiankaa
Wcześniej też się działo, tyle, że nie w Polsce. Jak u nas była żałoba, to w Chinach jaki dramat się rozgrywał!? Przecież ponad 1000 osób zginęło. Wiecie, ja nie należę do osób przesądnych, czy szukających wszędzie sensacji, ale to, co w tym roku się dzieję przyznam, że mnie przeraża. U mnie w rodzinie też nie wesoło, u moich znajomych tak samo. :(

Gość kraaakowiankaa
miało być niewesoło (ort.) przepraszam za byka :P

Gość ludzie są coraz gorsi
sami sobie zafundowaliśmy te katastrofy, powodzie są przecież przez to że w wyniku wyższej temp morza intensywniej parują i opady są coraz większe

Gość 3121242
Z tego co wiem, są dwie teorie: jedna wiąże wszystko z działaniem słońca, druga - ostrzega o globalnym ociepleniu. Pierwsza jest pewna - bo wiadomo, że aktywność słoneczna jest zmienna, i przebiega w cyklach. Nawet księżyc ma wpływ na pogodę... Co do ocieplenia - tego nie wiadomo na pewno -= bo opinie sa podzielone.

Gość facet lat 39
dopoki bedzie PO przy sterach tak bedzie nad nami ciazy fatum Tusk podaj sie do dymisji bo ściągniesz na nas wszystkie kataklizmy

Gość 3121242
TYlko co w tej pogodzie złego? Można oddychać , nie ma upoałów... Super na konie, rower i spacery...

Gość facet lat 39
bedziemy jesc to co Tusk da przeciez wszystkim daje to i nam nie poskapi

Gość 3121242
no na ogrodzie jak na razie obrodziło mi jak nigdy....

Gość 3121242
bedziemy jesc to co Tusk da A jak nie, to zjemy Tuska....

Gość facet lat 39
chcesz sie otruc???

Gość a co ma sie dziac
? ziemia ma kilka miliardow lat a ty myslisz ze do teraz pogoda nigdy sie tu nie zmienala ???

Gość 3121242
Zmieniała się, tylko to niewielkie pocieszenie. Gdyby np. czekała nas kolejna epoka lodowcowa :(

Gość facet lat 39
ja sadze ze wszystkiemu winne sa te wilcze oczki tuska rude to wredne juz nie raz sie przekonałem

sama temperatura jest ok, ale te cholernie ulewne deszcze wszystko psuja

Gość hkarfv
312142 "TYlko co w tej pogodzie złego? Można oddychać , nie ma upoałów... Super na konie, rower i spacery..." A Ty, to przepraszam na tych koniach pływać chcesz? Nie wiem, czy jak na łeb przez prawie miesiąc leje jak z prysznica to takie fajne jest. :/ Chłopie pomyśl. Nie tylko temperatura się liczy. Co z tego, że chłodno i nie piecze słońce jak stadnina zamieniona w basen, konie na dachu stoją, a Ty do tej swojej stadninki w pontoniku zapie**alasz? ;)

Największa bzdura to globalne ocieplenie ;) Ludzie produkują masę śmieci i trucizn, sama emisja co2 jest mało istotna, a trzeba pamiętać że przyroda ma swoje prawa i następują cykliczne zmiany w okresie rocznym i niecykliczne w większych odstępach czasu np były niesamowite zimy 30 lat temu i ostatnio.

nie ma upałów????????? no wlasnie jest taki zaduch, ze sie z domu wyjsc nie chce.

Gość Chyba wam wulkan spieprzyl
pogode. Ja mam upaly, bardzo cieplo i blekitne niebo. Czytam ze w Polsce powodzie !!

Dlaczego niby wulkan winny? Mieszkam 100 km od niego ,deszcz widuję rzadko,pogoda letnia,słoneczna ,dawno takiego lata tu nie było

Gość Jak to jeeest
bo związki siarki mają wpływ na temperaturę i opady (takie coś mówili w tv, ale ja się nie znam, więc tłumaczyć nie mam co. Uchwyciłąm tylko, że ważna w tym wszystkim jest siarka)

całkiem możliwe,ale jeśli te związki siarki miałyby powodować np.zwiększoną ilość deszczu ,to przede wszystkim Islandia powinna to odczuć,a tak nie jest. Chyba,że jest to tak ,że im dalej od wulkanu tym gorzej,hmm

Gość Jak to jeeest
Nie będę z Tobą na ten temat dyskutować, bo się na tym nie znam :) Czytałam, że jak Wezuwiusz piz*nął, to całe lato na półkuli północnej było bardzo chłodne, były deszcze, grad, a nawet epizod śniegu. Tylko, że to było baaaaaardzo dawno, więc i człowiek nie miał jak dołożyć swoich 3 groszy. Być może, że im dalej tym gorzej, kto wie? To tak jak z tymi samolotami było. Na Islandii latały, a tu paraliż na wszystkich lotniskach.