Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolettos

wysokie proste stanie główki

Polecane posty

Gość wiolettos

po roku starania sie o dziecko udało się zaszłam w ciąże! ciąża przebiegała prawidłowo. dzien przed wyznaczonym terminem porodu złapały mnie bardzo bolesne skurcze trwały 1 min a z czasem sie nasilały uciełam sobie ok godz 16 dzemke 2 godzinna i zaczełam pakowac manatki do szpitala. Bóle sie nasilały czulam że to już! kiedy już trafilam pod ktg skurcze sie coraz bardziej nasilały i ktg wykazywało bardzo wyraznie. lekarka zbadała mnie i stwierdzila że skieruja mnie na patologie :-| ale pielęgniarka odp jej ze wykazuje mi skurcze i ze je mocno bolesnie odczówam. położyli mnie na porodówce z zaleceniem na założenie czopka. po włożeniu czopka kanały rodne puściły.20.00 zaczeło sie! lewatywa skakanie na piłce i moja mordęga! Bóle miałam okropne a rozwarc zero. kolejne czopki i zastrzyki... do 3 w nocy 4 cm dopiero odeszły mi wody oczywiscie po czopku. od tego czasu bóle miałam co 4,5 min a trwały ok 2,5 a czułam jakby wieczność. rozwarce ustepowało coraz szybciej. 4 h rozwarcie na 8 cm zaczoł sie poród. Lekarz kazał mi przec bo główke juz widac! i tak co skurcz parłam sobie do godz ok 7 rano. kiedy przyszedł ordynator stwierdził że jest proste stanie główki , kosc łonowa albo biodrowa juz nie pamietam jak to uja i ide natychmiast do cięcia. cieszylam sie z tego CC. i do tej pory jak bym miała wybierac wybrała bym ciecie ;) to wiec była moja historia porodu... jeszcze wtedy nie znałam terminu proste stanie główki i byłam przerazona jak moj syn miał 2 duze krwiaki na głowie (główka w krztałcie serca). teraz ten termin znam ale do konca nie wiem czemu tak sie stało? a teraz pytania: 1. jak to sie stało ze przy wysokim staniu główki było ja widac przy parciu? 2. czego mogla byc przyczyna prostego stania główki? (usg wykazało wszystko w porzadku ułozenie główkowe a główki na ostatnim usg juz nie było prawie widac tylko szyje i kawałek głowki- lekarz stwierdził zebym byla przygotowana na poród bo w kazdej chwili moze mnie wziasc ;) ) 3. czy to wina moich bioder? - nie przypominam sobie zebym miała cos z biodrami- zadnych urazów. 4. czy po wysokim staniu główki i CC kolejny poród tez bedzie wykonany CC?

Gość wiolettos
jeszce jedno pytanie czy ktos tak miał i jakie macie odczucia po takim porodzie>

Gość wiolettos
chyba nikomu sie niechce czytac hehe ;P sie spisałam

Gość Tyshia
Witaj, tez miałam cc. z tego powodu co Ty podaj maila opisze ci moją historię i to co znalazłam w necie na temat prostego ustawienia główki. Pozdrawiam, Justa

Gość adada
mnie również przytrafił sie ten jeden na sto przypadek:( przebiegło to łagodniej niz u ciebie, ale tez zakonczylo sie cesarka, po 3 h porodu naturalnego,pełnym rozwarciu i skurczach co minutę. żałuję że musiało sie skonczyć CC, ale jeszcze bardziej żałuję , że nie wzięłam od razu znieczulenia, bo przynajmniej nie nacierpiałabym sie niepotzrebnie przy porodzie. kiedy juz nie dawałam rady i prosiłam o znieczulenie, powiedzieli,że jest za późno...dlategio mysle że warto decydować sie od razu.

Ja urodzilam w 42 tc i rodzilam 22 godziny. Skonczylo sie cesarka. Niestety, dziecko bylo ulozone zle-wysokie proste stanie glowki. Nie przechylilo sie odpowiednio chociaz polozna dala czas 2 godziny i wiekszosc plodow sie przechyla w koncu do porodu. Teraz juz nie pamietam tego bolu, pamietam tylko wrazenie i co robilam (krzyki, wspinanie sie po drazku od kroplowki itp) Na pocieszenie dodam, ze inne pierworodki z oddzialu o wiele lepiej i szybciej rodzily. Mialam pecha, ze corka sie nie wstawila. Od polowy ciazy pchala sie na plecy i mi siedziala na lewym boku. Tez chcialabym poznac odpowiedzi na postawione przez autorke watku pytania....