werona1920 0 Napisano Czerwiec 4, 2010 czy któraś z was stosuje metodę zapobiegania ciąży polegającą wyłącznie na obserwacji szyjki macicy i śluzu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gracha Napisano Czerwiec 4, 2010 działa tylko przy bardzo dokładnych obserwacjach przez długi czas,badaniu o stałej porze dnia,raczej przy stałym cyklu,nie łatwe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werona1920 0 Napisano Czerwiec 4, 2010 a czy stosujesz zasadę, że w 1. fazie cyklu współżyjesz do momentu aż szyjka macicy jest twarda, kiedy mięknie zachowujesz abstynencję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do dziwna Napisano Czerwiec 4, 2010 tak...spokojnie mozna stosowac te metode przy regularnych cyklach,a bardziej trzeba sie obserwowac przy niereguilarnych..ja ja stosuje,gdyz jestem przeciwna wszelkiej chemii i leteksowi..:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Czerwiec 4, 2010 metoda trudna, łatwo nie jest się nauczyć, po porodzie zamierzam wrócić do niej- ciaża była planowana, żeby nie było samej szyjki uczyłam się 3miesiące. Pamiętaj o temperaturze wybierz metodę, kup podręcznik i będzie łatwo. Początkowo niektórzy stosują prezerwatywy, bo wiadomo, jak jest z nauką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okoani 0 Napisano Czerwiec 4, 2010 Wyznaczanie płodności tylko na podstawie obserwacji śluzu i szyjki, to za mało by osiagnąć skuteczność taką jak np. tabletki. Musisz mierzyć temperaturę - tylko skok Ci powie czy rzeczywiście doszło do owulacji w danym cyklu. Polecam strony: www.npr.pl oraz www.naturalnemetody.fora.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werona1920 0 Napisano Czerwiec 4, 2010 tabletki nie wchodzą w rachubę, chcę stosować wyłącznie metody naturalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach