Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

werona1920

zapobieganie ciąży tylko przez obserwacje szyjki macicy i śluzu

Polecane posty

czy któraś z was stosuje metodę zapobiegania ciąży polegającą wyłącznie na obserwacji szyjki macicy i śluzu

Gość gracha
działa tylko przy bardzo dokładnych obserwacjach przez długi czas,badaniu o stałej porze dnia,raczej przy stałym cyklu,nie łatwe...

a czy stosujesz zasadę, że w 1. fazie cyklu współżyjesz do momentu aż szyjka macicy jest twarda, kiedy mięknie zachowujesz abstynencję

Gość do dziwna
tak...spokojnie mozna stosowac te metode przy regularnych cyklach,a bardziej trzeba sie obserwowac przy niereguilarnych..ja ja stosuje,gdyz jestem przeciwna wszelkiej chemii i leteksowi..:)

metoda trudna, łatwo nie jest się nauczyć, po porodzie zamierzam wrócić do niej- ciaża była planowana, żeby nie było samej szyjki uczyłam się 3miesiące. Pamiętaj o temperaturze wybierz metodę, kup podręcznik i będzie łatwo. Początkowo niektórzy stosują prezerwatywy, bo wiadomo, jak jest z nauką

Wyznaczanie płodności tylko na podstawie obserwacji śluzu i szyjki, to za mało by osiagnąć skuteczność taką jak np. tabletki. Musisz mierzyć temperaturę - tylko skok Ci powie czy rzeczywiście doszło do owulacji w danym cyklu. Polecam strony: www.npr.pl oraz www.naturalnemetody.fora.pl