Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna Aleksandra

Kaszka

Polecane posty

Gość Anna Aleksandra

Witam. Proszę doświadczone w tym względzie mamy o pomoc :) Moja córka ma 5.5 mca. Dostaje kaszkę przed spaniem, ale... chciałabym dawać jej jakąś kaszę, która nie jest słodka. Do tej pory dostawała Bobovity owocowe, ryżowe na swoim mleku modyf. Jaką kaszę niesłodką polecacie? No i jeszcze jedno pytanie. Podaję małej kaszkę pitną, a jak zrobić pitną mleczno-ryżową? Bo to na wodzie i jak dam mniej tej kaszki, żeby ją piła to nie będzie taka "wodnita"? Pzepraszam bo może durnowate ;) te moje pytanie, ale ja po prostu nie wiem :) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

z polskich kaszek bez dodatku cukru znalazlam Nestle Zdrowy Brzuszek: z lipa (na noc), ze sliwka, 8 zboz i chyba jest tez z marchewka ale nie jestem pewna, mozesz tez podac jej kleik ryzowy na zmiane, ten na pewno nie zawiera cukru.

mleczno-ryzowa to do picia ciezko bedzie zrobic bo ona ma takie proporcje mleka zeby przygotowac na gesto, do jedzenia lyzeczka, jesli chcesz rzadsza to zrob kaszke bezmleczna na mleku modyfikowanym

Gość Anna Aleksandra
Dzięki :) No wlaśnie, mleczno-ryzowe odpadają :) Spróbuję tych, co polecacie, dzięki :)

Moja córka też nie lubi słodkich i do tego ciągle pije z butelki. Świetny jest kleik kukurydziany Nestle z probiotykami. Robię to na mleczku, które pije w proporcji 1 łyżeczka na 30ml mleka. Innych narazie nie lubi, a mlecznych trochę się obawiam.

Gość Anna Aleksandra
Moja lubi te słodkie, ale tam dodają cukier, a ja chciałabym troszkę go wyeliminować :) Poza tym małej po słodkich kaszkach się cofa dość często. Nie ulewa, ale cofa, co nigdy się nie zdarzało, ani nie zdarza po innych posiłkach :)

Moja często zwraca posiłek i nie ma znaczenia co zje. Taki jej urok. Nie lubi słodkiego i owocowego smaku. A większość produktów dla dzieci jest właśnie takie. To jest problem bo nie chce nic pić, tylko czasem herbatkę i to tylko troszkę. Na szczęście nie ma problemów z kupkami, bo nie wiem co bym zrobiła.