Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama blizniakow wczesniakow

Mleko Bebiko, po ile kupujecie

Polecane posty

Gość mama blizniakow wczesniakow

Witam wszystkie mamy :) Do tej pory dawałam synkom Bebilon (wcześniej pili Bebilon Nenatal Premium, potem przeszliśmy na Bebilon 1 [drugi synek pił HA, zamieniłam mu na NAN HA ale było kiepskiej jakości i wróciliśmy do Bebilonu] i teraz pili 2), ale niedługo kończy mi się macierzyński i proza życia, będzie mniej kasy. Przy dwójce koszt Bebilonu jest gigantyczny, jedna puszka 800 g starcza na 3-4 dni. Poza tym chłopcy mają już 8 miesięcy, nie chorują, mają apetyt. Dlatego postanowiłam przejść na inne, tańsze mleko. Poczytałam w necie opinie i kupiłam NAN 2R (mają problemy z ulewaniem, do każdego mleka dodaję kaszkę), ale ostatecznie im tego nie podałam, zostałam przy Bebilonie. Drugie podejście to było Bebiko i tutaj strzał w dziesiątkę! Skład jest niemalże identyczny jak Bebilon, nie zawiera jedynie nukleotydów. Chłopcy piją je chętnie, nie mają problemów z kupkami. Smakuje im, w zasadzie chyba nie poczuli różnicy. Bebiko zawiera prebiotyki, czego nie ma NAN i to jest dla mnie ważne. Wydaje mi się, że przy Bebilonie cena jest wysoka również ze względu na opakowanie. Oczywiście Bebiko jest tańsze, miesięcznie zaoszczędzę 100-150 zł. Dla mnie to dużo, biorąc pod uwagę, że karmię ich jedzonkiem ze słoiczków. Wobec tego mam pytanie, gdzie i po ile kupujecie Bebiko2? Do tej pory trafiłam na fajną promocję w Biedronce, 2 x 350 g + kaszka manna za 21,90. Normalnie kosztuje 11,80. Słyszałam, że jest tańsze w Lidlu i Kauflandzie, ale nie mam jak tego sprawdzić. Pozdrawiam :)

Ja zawsze kupowalam w kauflandzie lub biedronce po 11.45, teraz tez widzialam promocje w rossmanie, mam nadzieje, ze promocja bedzie, az dostane wyplate...:P