Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od annasza do kajfasza

Jest ktoś z Warszawy?

Polecane posty

Jak tam się żyje? Drogo kosztuje wynajem mieszkania, pokoju? Jestem z Grudziądza i planuję zacząć od października tam studia. Nigdy nie byłam w Warszawie, tylko raz przejazdem i nie wiem czy tam jest bezpiecznie, czy się odnajdę :O Można zobaczyć kogoś znanego z telewizji? Czujecie się trochę tak jak w centrum (w końcu stolica) medialnym i telewizyjnym? Wy pewnie się już przyzwyczailiście, ale dla mnie to wielka rzecz zobaczyć kogoś z tv. Łatwo tam o dobrą pracę, o sukces? Proszę odpiszcie :)

Jeśli chodzi o ceny, to oczywiście wszystko zależne jest od lokalizacji. Zawsze jednak możesz wynająć u kogoś sam pokój (koleżanka na Mokotowie płaciła 600 zł), mieszkanie na spółę w kilka osób albo akademik. Przeważnie w centrum zdarza się spotkać kogoś znanego ;) Jeśli masz więcej pytań - wal

kogo np znanego :) dla mnie Warszawa to jakiś kosmos jest, a wy może studiujecie już?

Gość aj tam zaraz Warszawa
Miasto jak kazde. nie ma co z warszawy robic czegos specjalnego. widzialam ostatnio Agnieszke Maciąg. studiuje, pracuje. wynajmuje klite za 650 zl.

Gość kotwica budżetowa
mieszkam tu szósty rok, byłam chyba we wszystkich dzielnicach i nikogo znanego nie widziałam, bo mam takiego pecha. widziałam za to wojsko amerykańskie i to mi wszystko rekompensuje, bo chłopcy nadawali się do schrupania :classic_cool: ceny są różne, ja na pradze południe wynajmowałam pokój za 1000 złotych na pół z koleżanką. teraz jestem w centrum i trochę drożej. bezpieczeństwo to też zależy gdzie, mi raz chcieli sprzedać kosę na pradze północ, ale mnie policjanci poratowali, na pradze południe wiecznie się pijaczyny biją, w centrum mnie okradli. ale wszystko zależy od szczęścia. a co do pracy to się nie wypowiadam, bo jeszcze nie szukałam.

Kosa, gdzie konkretnie na Pradze Płd? Mnie na sczęście (odpukać) narazie ominęły jakieś nieprzyjemne akcje :P Jakiś czas temu spotkałam Ś.P. Lecha Kaczyńskiego w szpitalu na Szaserów, gdzie często przebywa jego Matka. Poza tym często spotyka się osoby z telewizji. Kiedyś Wojewódzki burczał mi swoim "rzęchem" na pasie obok :P Żenada :D

Gość kotwica budżetowa
tą kosę to w podziemiach przy wileńskiej. ale to naprawdę środek nocy był, ludzi zero, tylko łyse karki :P i w sumie tak pojechałam, że na południu to się tylko pijaczki biją, a w sumie nie są groźni, zwłaszcza panowie przy wiatracznej, bo widząc kobietę z siatami zawsze przerwą walkę i uprzejmie spytają czy może jej pomóc. jeszcze zapomniałam o parku skaryszewskim - ekshibicjonista mnie napastował z samego rana :D

A słuchajcie, bo ja nie znam miast i idę tam sama także dopiero tam pewnie kogoś poznam;/ Najbardziej chyba będą męczące te początki, gdzie nie masz nikogo, mieszkasz z kimś obcym, z jakimiś innymi studentami którzy mają swoich przyjaciół i znajomych...Trudno mi się będzie wbić w jakieś towarzystwo tak czuję :( Boję się tego :O A ja tylko gadałam raz w Gdańsku z Wojciechem Cejrowskim i to tylko ze znanych osób u mnie ;p Bo Majki Jeżowskiej nie liczę xD

Gość mieszkam w warszawie z dziada
pradziada i zawsze mnie bawią takie dyskusje "o Warszawie" prowadzone przez przyjezdnych:o🖐️

Gość AniaMM
Najlepiej zamieszkaj w akademiku, to najlepszy czas w zyciu kazdego studenta :) Mowie bo po akademiku mieszkalam w mieszkaniu, i to nie to samo... A w akademiku poznaje sie mnostwo ludzi, ktorzy staja sie najblizszymi znajomymi, a byc moze nawet przyjaciolmi. Bedzie Was laczyc to samo, wszyscy bedziecie szukac nowych znajomosci, i sie integrowac :) W razie potrzeb dzielic sie ksiazkami notatkami :) a nawet wspolnie sie uczyc!!! REWELACJA!! Chcialabym raz jeszcze wrocic do tych wspanialych czasow...echhh

kotwica weź mnie nie strasz z tym parkiem ;p

Gość ale fajny koteł
heh, też mnie bawią takie dyskusje :) miasto jak miasto, tyle, że mieszkania droższe niż np w Łodzi. ogólnie, to nie polecam tego miasta :classic_cool:))

Gość ale fajny koteł
a jak ktoś ofiara, to nawet w najbezpieczniejszym miejscu go napadną czy okradną 🖐️

podobno w akademiku nie ma warunków do nauki ;p jest sex, drugs and rock'n'droll czy jakoś tak ;p

Gość druidalna sowa
a jest tam przynajmniej internet bezprzewodowy? aha i w akademiku to normalnie w pokoju same dziewczyny mogą być? albo jest oddzielnie piętro dziewczyn i chłopaków?

ludziska joooł!