Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Igaaaa20

Chleb dla dziecka

Polecane posty

Gość Igaaaa20

Czy dajecie 8-miesięcznemu dziecku chleb z drobiowym pasztetem?

Gość pytająca mamusia
z masłem daj, z pasztetem poczekaj aż skończy rok i będzie pewnie żuł

Oj na pasztet jeszcze za wcześnie. Ale możesz zrobić niby - pasztet, taką pastę: kawałek ugotowanego mięsa z kurczaka np. piersi, ugotowane żółtko, jakieś świeże zioła, troszkę oliwy lub masełka aby nie było za suche i całość porządnie zmielić np. w blenderze. Powinno posmakować, a na pewno lepsze i zdrowsze dla takiego malucha.

Gość Igaaaa20
Oki...a z czym jeszcze można dać chleb dziecku??

Gość może prznajmniej dostali manda
ja bym posmarowała serkiem topionym, nie wiem czy to zdrowe pewnie zaraz pojawia sie wpisy ze to chemia ale jak zasmakuje maluchowi to czemu nie, tyle ze bedziesie 'mazał' he he

Gość Igaaaa20
Ja mojemu dziecku daje tylko z masłem ale chciałam wprowadzić mu coś innego, to moje pierwsze dziecko dlatego pytam kobiety...

Gość ja mam plaszcz pumy
z maslem daje, razowy chleb ,czasami z serkiem bialym, pasztetu na razie nie polecam chyba ze jakis domowy, w tym sam tluszcz i polepszacze smaku sa :o

Gość może prznajmniej dostali manda
po co sie tlumaczysz, ja bym i nawet pasztetem posmarowala jaby tylko maluch lubil, nie za grubo... jakby go wysypalo czy cus no to wiadomo by bylo od czego ;)

Gość taka jedna dziołka
serkiem to chyba moze się zakleic takie dziecko

Jak mój Synek był w tym wieku to najlepiej podchodził mu sam chleb, bez masła , bez niczego... Ale dostawał z domowym dżemem, albo z owocami ze słoiczka dla niemowląt - coś jakby dżem z tego jest, z pieczonym mięsem np. schabem, szynką. A to żółty serek, lub twarożek.

Gość ja mam plaszcz pumy
nasz ma 15 miesiecy wiec jest starszy i wciaz przewaznie je z maslem, a ten serek bialy to taki jak Bieluch,itp. daje tez pomidora,ale Twoj maluch duzo mlodszy jest :) My mamy chleb pieczony w domu, z razowej zytniej i razowej pszennej maki, z ziarnami sezamu, dyni, slonecznika, siemienia lnianego. Ten chleb sam w sobie jest sycacy.