Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiula202020

kolezanka w ciazy! Ona cche sie zabic!

Polecane posty

Gość Kasiula202020

Witam, mam mlodsza kolezanke, ma 16 lat no i zaszla w ciaze...! Zalamala sie, z tym kolesiem juz nie jest. Powiedziala mi tylko ze na zawsze go stracila. Nie wiem o co poszlo. Nie wiem czy nawet powiedzial mu o tym ze jest w ciazy... Powiedziala ze chce sie zabic... to mnie przerazilo! Probowalam ja pocieszyc, powiedzialm jej ze powinna myslec o dziecku teraz a nie o tym ze z tym kolesiem jej nie wyszlo. W koncu teraz jest odpowiedzialna za zycie swojego dziecka! Nie wiem jak wybc jej to z glowy... Nie podoba mi sie ze w tym wieku... Ale stalo sie i musze jej pomoc!

Gość skrobanka moja droga
tylko aborcja teraz, najlepsze wyjscie.

Gość Kasiula202020
Nie to w gre nie wchodzi... Skad kase na to wziasc. A zreszta nie wydaje mi sie zeby sie zgodzila

Gość hilmijka
a mało to jest "domowych sposobów" na poronienie ? wystarczy poczytać w necie... tabletki na stawy itp.... Czemu ma sie dziewczyna zabijać skoro jest sposób żeby rozwiązać inaczej problem. ile ma lat ?

Gość Kasiula202020
Podalam juz... 16... Ona bardziej przezywa to ze z tym chlopakiem juz nie jest...:/

Gość gracha
powiedz jej rodzicom, chociaż byłoby o wiele lepiej,gdyby sama powiedziała.wytłumacz jej,że im wcześniej,tym lepiej,przecież i tak się wyda.po takiej "pomocy" może cię znienawidzić,ale ja zaryzykowałabym przyjaźń dla jej życia

Gość hilmijka
ten jej chłopak to pewnie nieodpowiedzialny gówniarz. niech sie lepiej zajmie ta ciąże ( tak będzie dla niej lepiej widać ,ze to durne jak bardziej martwi sie faktem ze porzucił ja jakiś gnojek niż ,ze ma 16 i jest w ciąży) w którym miesiącu jest ?

Gość Kasiula202020
Zapewne jakies poczatkowe miesiace.., Ostatnio nie mialam z nia dobrego kontaktu poniewaz sie poklocimysly, a teraz ta sprawa... Ona zawsze przezywala rozstania z chlopakiem... Mowilam jej ze jak urodzi wszystko sie ulozy, ze rodzice na poczatku beda zli ale powtem jej pomoga napewno. Nie chce mnie sluchac...

Gość to dzisiejsze
młode kurewskie pokolenie

Gość Kasiula202020
Ja tego nie pochwalam! Ale co mam zrobic???

Gość taka sobie jedna ania
to jak, wiesz ze chce sie zabic, a nie zapytalas, czy chlopak wie o ciazy? ja bym takie pytanie zadala jako pierwsze... prowokacja jak nic!

Gość hilmijka
gówno prawda. niech lepiej usunie ma dopiero 16 lat , a ty naczytałaś sie jakiś głupot w stylu "powiedz rodzica , bada źli ale wszytko sie ułoży" moja koleżanka zaszłą w ciąże w wieku 17 lat chłopak jak rasowy facet sie ulotnił i zostawił ja z dzieckiem doradzałam jej aborcje ale ona "nie" jak to stwierdziła "wszytko sie jakoś ułoży" no i sie ułożyło rodzice wyrzucili ja z domu nie skończyła nawet ogólniaka mieszka na jakimś "barakowym" osiedlu gdzie prąd ma na podbicie karty (serio na godziny) , pracuje w jakis kwiaciarni na czarno za 800 zł miesięcznie i dziecko ciągnie sie za nią jak kula u nogi. Kiedyś jak z nia szczerze rozmawiałam przyznała mi sie ze niczego tak w życiu nie żałuję jak tego ze mnie nie posłuchała i urodziła to dziecko. wiec nie praw jej kazań bo nic nie wiesz o życiu jesteś pewnie z rok od niej starsza.dziecko to nie świetna zabawa, a w dużej mierze problem. gdybym to ja byłą na twoim miejscu (a byłam kiedyś) to doradzałabym jej aborcje.

Gość Kasiula202020
Tak prowokacja! Zartowalabym sobie z czegos takiego? Chcialam pomocy a nie jakis głupich stwierdzen! I mam 20 lat a nie 17! Niby jak sie mam jej zapytac skoro ona izoluje sie od ludzi i nie chce z nikim gadac? Jak moglam sie zapytac o tego kolesia? Nawet nie wiem kto to jest! Mowialm ze ostatnio nie mialam z nia dobrego kontaktu! Mozecie myslec co chcecie! Ja mam problem...

Gość hilmijka
a co sie to obchodzi skro ty nawet nie jesteś jej przyjaciółką ?! jak jest głupia to moze faktycznie niech dzieci rodzi do niczego innego sie jak widac nie nadaje. tylko niech potem nieudacznik nie doi państwa i podatników z pieniędzy bo ona nie ma co jeść.co ludzie co za świat.

Gość hilmijka
a po za tym jak 16 latka może przyjaźnić sie z 20 latka ? dla mnie w tym wieku to przepaść. co innego gdyby ona miałą 20 a ty 24 .

Gość bele de jour
tez uwazam, ze to prowokacja

Gość tfuygua
jeśli uważasz że naprawde może zagrozić swojemu, musisz koneicznie z nią się spotkać, a potem z jej rodzicami, potem ew psycholog...itd. Ale jak nic nie zrobisz to potem bedziesz załować. Co do aborcji, ona ma 16 lat więc jakby nie było odpowiedzialni sa za nią rodzice. Może porozmawiać z rodziacami żeby próbowali chociaż łagodnie podejść do tego. Zeby nie krzyczeli itd, bo się o nia martwisz. Ważne jest jak zareagują, mogą udawać dla dobra właśnego dziecka

Gość Kasiula202020
OK, jakos sobie sama poradze! Nie pytam sie was czy to jest prowokacja czy nie!!! Ok, temat niewazny! Dziekuje za tajka pomoc! Do niczego sie nie nadajecie! Byle ludzi przygasic i wysmiac!

Gość tfuygua
*zagrozić swojemu życiu

Gość Kasiula202020
i tak chyba zrobie! Pogadam z jej rodzicami, musza ja wesprzec! Nie sa jakimis tyranami! Poza tym oni beda przy niej zawsze wiec mysle ze beda na nia uwazac! I wizyta u psychologa napewno sie przyda dziekuje

Gość hilmijka
będzie żałować. moja koleżanka tez sądziła ,ze jej rodzice są wyrozumiali. i byli do póty sie uczyła i wracała do domu o wyznaczonej porze. No cóż mimo wszytko życzę jej szczęścia.

Gość Kasiula202020
ja nie moge za nia dezydowac! Moge ja tylko wesprzec!

Gość tfuygua
hilmijka, ale nie ma innej rady...ma 16 lat i jest pod opieką rodziców. Jako koleżanka inaczej pomóc nie może. Ważne ejst podejście rodziców...muszą zrozumieć że ma myśłi samobójcze, i podejść jak najodpowiedzniej do córki. Mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze.

Gość hilmijka
pieprzenie.według mnie aborcja jeste najlepszym wyjściem.wy myślicie ,ze inne dziewczyny które poddają sie aborcji pytają o zgodę rodziców albo ich o ty informują ?

Gość Kasiula202020
tez mam nadzieje ze wszystko sie ulozy! Bo zawsze jakos szybko lapala dola ale teraz to jest juz strasznie...

Gość Kasiula202020
A POTEM MOZLIWE ZE PRZEZ CALE ZYCIE BEDZIE ZALOWAC TEGO!!! Nie mozna podjac takiej decyzji bez przemyslenia/1 Nalezy byc w pelni swiadomym tego!

Gość tfuygua
hilmijka nie obchodzą mnie inne dziewczyny. Aborcja w Polsce jest nielegalna, więc Twoja rada jest bezsensu. Muszą o tym rodzice wiedzieć, i być może będzie potrzebny psycholog. I przede wszystkim wsparcie ze strony bliskich, nie można jej potępiać.

Gość hilmijka
żałować to ona będzie ciężaru jakim jest utrzymanie i wychowanie dziecka.mam nadzieje ze jest świadoma tego ze będzie je musiała utrzymać, wychować i poświecić swoje życie dla niego. bo swojego już nie będzie miała.