Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwuska_20

Jak radzic sobie ze stresem...????? :(

Polecane posty

Gość nerwuska_20

Co robic kiedy tabletki na uspokojenie juz nie działają? :(

Gość a jakie bierzesz?

Gość anka567
:)

Gość polecam alkohol

Są mocniejsze rzeczy niż tabletki ziołowe, ale najpierw to powinnaś uderzyć w źródło stresu a nie leczyć się farmakologicznie.

Gość
Przede wszystkim musisz zwalczać przyczynę stresu. Co Cię tak bardzo stresuje?

idź do psychologa, on cie skieruje do lekarza a on przepisze ci mocniejsze leki, leki nie działają od tak, musisz też sam chccieć wesołego życia:)

Gość nerwuska_20
Brałam tabletki poczaszy od Neurolu poprzez zwykłe ziołowe przez ktore jeszcze bardziej byłam nerwowa...

Gość nerwuska_20
Mam nie ciekawa sytuacje w domu ... rodzice po rozwodzie, chora babcia ktora ja sie opiekuje (bo wszyscy mają ja w d...e), a do tego skoncyzłam szkole w kwietniu i robie jako nianka (2 dzieci siosrty)...a do lekarza nie pojde bo powie ze na łeb dostałam/.......

Gość
Pewnie wiesz, że tabletki są rozwiązaniem doraźnym. Niemożliwe, żebyś po ziołowych tabletkach była bardziej nerwowa, chociaż zależy czym je popijałaś :P

Gość nerwuska_20
woda, moze poprostu przestały działac....:(

Gość
Lekarz na pewno nie powie Ci, że 'dostałaś na łeb' :) On jest po to, żeby pomagać, a nie żeby Cię oceniać. Chociaż w Twoim przypadku ważniejsze jest uzyskanie czyjegoś wsparcia i rozwiązanie sytuacji domowej. Masz przyjaciół, kogoś w rodzinie, na kogo możesz liczyć?

Gość nerwuska_20
NIby tak...tylko ja wole zeby odbierali mnei jako twarda osobe...Jakos nie zdarzyło mi sie płakac przy kims chciaz nie ukrywam ze zdarza mi sie przepłakac pol nocy :( Kazdy zawsze mi mowił ze ja sobie w zyciu rade dam, ale czuje ze powoli wymiękam a nie chce by o tym wiedzieli :(

Gość
No to musisz się zdecydować czy chcesz udawać przed innymi i żyć w ciągłym stresie, czy wyluzować i przyznać, że każdy ma prawo do słabości. Żeby móc być silnym trzeba czasem pozwolić sobie na słabość. Co nas nie zabije, to nas wzmocni :)

Gość nerwuska_20
A jesli pojde i poprosze kogos z rodziny o pomoc to bedzie wstyd?:( bo mnie sie wydaje ze własnie tak bedzie...:(

Gość
Jaki wstyd? Nie żartuj sobie. A jak Ty komuś pomagasz, to uważasz, że ta osoba powinna się wstydzić? Po to są inni ludzie, żeby się wspierać w trudnych chwilach. Myślałem, że to oczywiste :P

Gość nerwuska_20
Tak jak mowiełam wyzej wszyscy uwazaja ze twardo stapam po ziemi i jestem naprawde twarda osoba :( moze rzeczywiscie masz racje i powinnam postawic sprawe jasno ze sobie nie radze:( jednak ciezko mi z tym bedzie:(

Gość
Naprawdę twardy jest tylko kamień :P Nie możesz być ciągle oparciem dla wszystkich, nie mając oparcia w nikim. Myślę, że jeśli się komuś wygadasz, to będzie Ci znacznie lepiej. A inni może zauważą, że też masz uczucia i trzeba się z nimi liczyć :)

Gość nerwuska_20
Moze rzeczywiscie jest tak jak mowisz...no nic- zostaje tylko rozmowa przed mna...dzieki

Gość
Polecam się na przyszłość :)