Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smartiessss

jak uczyc dziecko czytac

Polecane posty

Gość smartiessss

jak uczyc dziecko czytac po angielsku??????????????????????? biorac pod uwage ze inaczej sie pisze inaczej wymawia. Ja nauczylam sie angielskiego pracujac tutaj nigdy wczesniej nie uczylam sie tego jezyka.Teraz przyszla pora na nauke mojego syna ale nie mam pojecia jak do tego sie zabrac. Jak radzicie sobie z tym

Gość co to jest z czym to sie je
wyslij go na lekcje angielskiego....

w jakim wieku jest dziecko? A mowi plynnie po angielsku, ze chcesz go uczyc juz czytac? Nie mieszkasz w Polsce?

Gość Szkola go nauczy
Co sie martwisz

Gość smartiessss
mieszkamy w anglii. Dziecko mowi plynnie po angielsku. Pamietajac polskie czasy to siedzialo sie z mama czy tata i oni uczyli czytac. Najpierw skladanie liter pozniej czytanie sylabami. Chcialam wiedziec czy tutaj tez sa takie metody bo chcialabym mu troche pomoc w domu.

Gość jiojoi
dziecko czytac nauczy sie bez problemu w szkole. Lepiej dbaj o to, aby dobrze znalo i czytalo po polsku:O

a w ktorej jest klasie?Przynosi do domu ksiazeczki do czytania? Bo jesli nie,to szkola nie chce jeszcze,zebys nadzorowala jego czytanie, moga ewntualnie wysylac ksiazki do domu,zebys Ty czytala jemu...Mam syna w drugiej klasie i sama pracuje w szkole podstawowej,wiec mniej-wiecej wiem jak to wyglada.

A metody? Poznaja tzw.phonics co lekcje, np. ucza sie,ze literke 'c' mozna czytac jak k np.cat, albo s,np.cinema itp. Nie jest to dla dzieci latwe,szczegolnie dla tzw.EAL Children(English as Additional Language) i wymaga czasu...