Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchewwka

ugryzienie komara

Polecane posty

Gość marchewwka

Kiedyś jak ugryzł mnie komar to nie miałam większego problemu jeśli nie drapałam tego miejsca, na trzeci dzień po ugryzieniu nie było śladu albo przynajmniej malało z dnia na dzień. Ale od tamtego lata strasznie cierpię przez te ugryzienia. Robi mi się opuchlizna w tym miejscu, skóra jest gorąca i utrzymuje się zaczerwienienie na sporym jej obszarze, boli gdy dotykam i swędzi nieziemsko. W tamtym roku spuchło mi pół łydki przez ukąszenie komara:( Robiłam okłady z czegoś, bo byłam z tym u lekarza, ale nie pamiętam co to takiego było. I w tym roku znowu zaczął się koszmar. Nie wiem dlaczego moja skóra tak reaguje:( Męczę się strasznie. Co mam robić?

Gość alergiaaaaaa
tez tam mam, nic nie poradzisz, trzeba przetrwac, smaruj czym sie da, lyknij jakis srodek przeciwalergiczny , pij wapno, powodzenia

kup sobie Fenistil i smaruj po ukąszeniu FENISTIL żel 30g | Komary, kleszcze, inne | i-Apteka.pl FENISTIL żel 30g | Fenistil znajduje zastosowanie w leczeniu świądu w przebiegu dermatoz, pokrzywki, po ukąszeniach owadów (w tym komarów), w oparzeniach

Gość marchewwka
Kupiłam Fenistil, ale nie przynosi ulgi nawet na moment:( Na alergię nic nie biorę, bo przenigdy nie miałam z tym problemów. Komary mnie niestety kochają, każdego roku byłam cała pogryziona, ale nigdy nie było tak dużej opuchlizny, nawet jak się drapałam. Nie wiem z czym to się może wiązać.

Jak ktos wyzej napisal- pij wapno, to pomoze. Nawet zalecalabym Ci pojscie do lekarza z obrzekiem, jaki wystapi po ukaszeniu, dostaniesz lek odczulajacy, np. Clemastinum w iniekcji i zapobiegniesz wzrastaniu reakcji alergicznej na jad komarow. I zapobiegawczo stosuj srodki odstraszajace komary, kazdego dnia.

Gość a masz proszę
szczepiłas sie na grypę?

Gość marchewwka
Babaruda pije wapno jak tylko zobaczyłam, że brzęknie. Do lekarza tymczasowo nawet nie mam kiedy się wybrać. Ale jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiała znaleźć czas, bo nie wyobrażam sobie takich męczarni dalej:( Ale pytania o szczepionkę na grypę nie rozumiem. Nie miałam takiego szczepienia.

W sumie jest wiele rożnych środków, które chronią przed ugryzieniami komarów, albo łagodzą skutki takiego ugryzienia, czyli najczęściej zaczerwienienia, opuchliznę czy bąble. Dobry jest DAPIS używa się go zewnętrznie, łagodzi to okropne swędzenie i zmniejsza zaczerwienienie. Myślę, że warto mieć coś takiego w domu, bo w tym roku będzie na pewno bardzo dużo tych okropnych owadów. Na e-lek.pl widziałam ten preparat, cena nie była duża, więc obowiązkowo trzeba się w coś takiego zaopatrzyć.

Gość 20lat
mam tak samo jak ty, w sobote udu*** mnie taki kamar w udo i to było szok, opuchlizna na poł nogi, czerwone, twarde, śwędzenie i ślad do dzisiaj, fenistil mi pomógł akurat, sama zamiar kupic off albo autan bo wieczirem już z domu nie wychodze

Gość uważajcie z tym wapnem
przedawkowanie jest niebezpieczne

Gość lepiej zażyć jakiś lek
przeciwalergiczny

Gość coolerka
Ja kiedyś tak rozdrapałam ślady po ukąszeniach że zrobił mi się czyrak na pośladku i na nodze. Od tamtej pory już nie drapię mimo że swędzą mnie.

Mnie też ostatnio zaatakowały, przez chwilę tylko nie padało, zrobiło się odrobinę cieplej i chmara tego paskudztwa mnie pogryzła. Trzy ugryzienia w jednym miejscu to norma! Czasami wcieram cytrynę, ale to strasznie piecze i nie wiem czy faktycznie pomaga, spróbuję ten Dapis, cena faktycznie nie odstrasza. Kupowałaś już w tym sklepie?

też tak mam, na innym forum polecono mi smarować ugryzienia aloesem żelem albo sokiem. ja akurat miałam w lodówce 100% sok aloesowy, pomógł :) a poza tym ubezpiecz się w śmierdziucha antykomarowego ;) ja mam go non stop w torebce.

Proponuję zażywać wapno bo pewnie jakas reakcja alergiczna się przyczepiła - niestety teraz te komary sa nie za fajne i większość ludzi ma taki problem po ukąszeniu.

Gość Dubeltowka
A mnie pani w aptece zaproponowala polska masc, Apiżel, i od razu swedzenie zniknelo. Jak reka odjąl :) tanszy sporo od fenistilu, ale co wazniejsze zadzialalo

Gość Alergiabb
Też kilka lat temu mówiłam, że nie mam alergii. Ale zaczęło się po ugryzieniu zaczerwienienie opuchlizna niesamowity ból o chodzeniu nie było mowy.Nawet lekarz sugerował że noga wygląda jak po ugryzieniu pająka. Co roku było gorzej. Teraz jestem w trakcie leczenia dwóch malutkich ukąszeń w stopę i łydkę. Noga jak bańka opuchlizna koloru bordowego gorączka 39,50. Leżę, biorę antybiotyki, leki alergiczne, zmieniam okłady. Mimo różnych nowoczesnych specyfików powróciłam do mokrych okładów z altacetu w tabletkach.

Gość cbadef
Tani sposób na komary - smarować octem oraz 3% wodą utlenioną - przestaje natychmiast swędzieć i nie ma na skórze żadnych śladów

Gość sławomira_1970
Kiedy pakuję swoje dzieci na kolonie do torby wkładam im krem rescue, który mogą stosować w przypadku oparzenia przez słońce i po ugryzieniu komara żeby skóra ich nie swędziała. Zamawiam zawsze wcześniej na www.drbach.pl Zawsze mam też jedno opakowanie w domu, tak na wszelki wypadek

Gość gość
Ja wyprobowalam taki zel moskill. Skusiła mnie w sumie cena, ale działanie ma rewelacyjne. Do tego w składzie ma same naturalne składniki takie jak np pantenol, aloes. Bardzo delikatny dla skóry nawet dla dziecka.

Gość grty66
Całkiem ciekawą opcją na walkę z komarami jest Zap It- www.zap-it.pl . To takie małe urządzenie które wygasza swędzenie. Bardzo poręczne, praktyczne i w sumie tanie, bo kosztuje 30 zł, a wystarcza na 1000 kliknięć.

Gość gość
mnie komary zawsze strasznie dziabały nie wiem widocznie mam dla nich odpowiednią krew :/. jak byłam u lekarza rodzinnego zapytałam go przy okazji czy ma jakieś sposoby żeby te ich ugryzienia jakoś łagodzić. powiedział mi wtedy o oleju kosmetycznym z miodli indyjskiej. nigdy wcześniej o nim nie słyszałam więc nie wiedziałam jaki konkretnie kupić i w końcu trafiłam na esent. zaczęłam smarować i mniej mnie swędziało a własnie ze swędzeniem miałam największy problem.

Gość gość
ja na ukąszenia stosuje żel Dapis. Sprawdza się ni tylko po komarach, ale tez po osach, poza tym nie brudzi ubrań. Ja sobie środki na komary i kleszcze zamawiam w tej aptece internetowej http://aptekamirowska.pl/, bo finansowo bardzo się opłaca a wybór spory.