Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablabla54523

pytanie

Polecane posty

Gość blablabla54523

W lutym odstawiłam tabletki anty, troche sie naczytałam o tych negatywnych skutkach, jakoś wtedy zaczęłam się interesować zdrowym odżywianiem i w ogole zdrowym trybem życia, wiec nie chciałam sie truć. Teraz czekam na 4 okres wszystkie 3 były regularne tak jakbym brała tabsy i zastanawiam się czy nie wrocic do nich przy tym okresie. Mam straszna cere gorsza niz sprzed 3 lat kiedy zaczelam brac tab, cycki z B (przy ktorym i tak mialam kompleksy) zmalały mi do małego A;/ i te cholerne gumy, ktorych nie cierpie. do tego myslalam ze jak rzuce tabletki to nie bede miala takich napadow depresji przed okresem a jest jeszcze gorzej z moimi humorami. a teraz moje pytania: czy lepiej poczekac jeszcze pare miesiecy, czy cera wroci do normy? czy brac tabsy pomimo tego że Cie trują (bo nie ukrywajmy na pewno jakoś tam szkodza) i jesli tak to kiedy powinnam przyjac pierwsza tabletke, w pierwszym dniu okresu czy w pierwszym jak sie skonczy? bo zapomnialam jak to bylo :)

Twoja cera juz wróciła do normy. normą jest to co bylo przed braniem piguł. lepiej nie bedzie. jak chcesz brac zaczynasz w pierwszy dzien okresu. czy masz brac - jak chcesz.

Gość blablabla54523
no tak ale jak zaczynalam brac to mialam 17 lat, teraz mam 20,5 i chyba nie bede miala tradziku do 30;/ zaczal mi sie jak mialam moze 12 lat i myslalam ze po prostu z wiekiem ustaje, a zwlaszcza ze teraz mam cere gorsza niz sprzed. czy to nie jest tak bo hormony jeszcze sie nie uregulowaly?

hormony mialas uregulowane podczas brania pigul. przestalas brac - wszystko wrocilo do normy. tradzik hormonalny trwa przez całe życie nierzadko. taki urok bycia kobieta.

Zaczniesz znów brać te tabletki,a potem jak je odstawisz to będziesz miała jeszcze gorsze problemy z cerą i ze swoimi humorami

Gość blablabla54523
no tego też się boje:( ale ja na serio nie chce tak wygladac jak teraz, taki dyskomfort

A ja radze Tobie pójść do dorej kosmetyczki na zlszczanie skóry twarzy. Mi to pomogło, bo miałam bardzo brzyki tradzik. Owszem - zabiegi sa drgie, ale działają!! tylko idź do jakiejś profesjoinalnej, po szkole, a nie po kursie... :) Będzie dobrze Ja tabletki rzucilam w kąt, bo jak zaczęłam je brac por az drugi, to własnie wtedy zaczęło sie pojawiać złe samopoczucie.. A poza ty - zawsze jes to ingerecja w organiz.. dopóki nie wyda się na świat dzieci, nie warto się truć...

Prędzej czy pózniej bedziesz musiała się zmierzyć z tym problemem,np.jak bedziesz chciała mieć dziecko to i tak bedziesz musiała je odstawić i wtedy bedziesz mieć jeszcze większe problemy z cerą. Ja tez polecam kosmetyczkę:-) a tabletki wywal i się nie truj.

Gość blablabla54523
okey ale jakie zabiegi polecacie? na pewno nie chce zeby mi mechanicznie usuwała, bo tak moja kolezanka zarazila sie gronkowcem i wiem jak biedna plakala jak miala cere 100 gorsza niz przed;/ zastanawiam sie czy to nie jest przez zaburzenia hormonalne? no bo skoro kiedys mialam juz takie problem a przy tabletkach ustało i teraz wrocilo? bo wiecie naprawde wydaje duzo na kosmetyki, robie maseczki peelingi,specjalne mydełka, toniki i kremy. a pryszcze jakby w ogole na to nie reaguja, a jak bralam tabletki to bylo inaczej

"zastanawiam sie czy to nie jest przez zaburzenia hormonalne? no bo skoro kiedys mialam juz takie problem a przy tabletkach ustało i teraz wrocilo? " oczywiscie ze tak.

Gość blablabla54523
no to zrobic badania hormonalne musze. ale co jak jakiś lekarz bedzie mi chcial zapisac diane (jak to sie robi w wiekszosci przypadkow)? albo jakis inny lek po ktorym bedzie poprawa a jak odstawie 3 razy gorzej?

Gość blablabla54523
no to zrobic badania hormonalne musze. ale co jak jakiś lekarz bedzie mi chcial zapisac diane (jak to sie robi w wiekszosci przypadkow)? albo jakis inny lek po ktorym bedzie poprawa a jak odstawie 3 razy gorzej? tak czy siak badania zrobie

gorzej niz masz bez hormonów to nei bedzie. bedzie tylko lepiej. zrozum - masakre na twarzy masz z winy swoich naturalnych hormonów. i jesli na tym polega problme - a wyglada ze tak - to zawsze na swoim naturalnym cyklu bedziesz ją miala. jedyną metoda jest wyregulowanie poziomu hormonów, a żeby to zrobic trzeba brac leki. a poniewaz hormony są produkowane w organizmie w sposób ciągły to i leki trzeba brac ciągle. krotko mowiac - na pigulach bedziesz miec ladna cere, bez pigul - brzydka. a hormony nie sa takie znow straszne. codziennie sie tego kotłuje w Twoim orgaznizmie o wiele wiele więcej i żyjesz. jesli cie to pocieszy to niektorym takie problmey przechodza po ciązy. a jesli nie chcesz brac hormonów to powiedz lekarzowi że nie chcesz i niech kombinuje z czyms innym. tyle ze naprawde nie wiem z czym. witaminą c sie tego nie wyleczy. problemy z hormonami reguluje sie hormonami.

Gość blablabla54523
okey czasami tak jest że własne hormony nawalają i trzeba im pomóc;) i nie chodzi mi ze nie chce takiej ingerencji ale tabletka ne zawiera samych hormonow martwie sie o moj zoladek, watrobe itp

Ja rzucilam tabletki w grudniu czyli 6 miesiecy temu i tez nie moge sie roznych holerstw pozbyc... Jak dlugo to odtrucie moze potrawac. ja tez przestalam brac tabsy bo postanowilam zmienic tryb zycia na zdrowszy. zrobilam to pod kontrola ginekologa. I mialo wszystko wrocic do normy po ok. 3 miesiacach, a tymczasem cere mam jak gowniara, pryszcze, zaskorniaki, musialam oksy zmienic na mocniejsze bo tabletki jak i ciaza maja negatywny wplw na wade wzroku, wlosy mi wypadaja jak szalone, jestem strasznie chuda(przy 177cm waze 56 kg.), piersi nie mam wogole i w dodatku do tej pory mam nieregularne okresy, a w tym miesiacu ta mam tak skapy, ze jakbym chciala to bym z jedna podpaska caly tydzien chodzila. No tak skapy ze na noc to nawet wkladek nie zakladam. Niby dobrze,a le wole tak jak kiedys bo jestem spokojniesza. I tez rozwazam ponownie zaczc brac tabsy.

Gość blablabla54523
Aniol ciemnosci... no to witaj w klubie. ja też schudłam mega odkad rzuciłam ale przy takim samy wzroscie jak Twój waze troche wiecej wiec akurat wage mam w normie, ale ta twarz, noż kurde;/ no i przy tabletkach miałam takie fajne większe B, niby nie duże ale jak mnie cieszyły że w ogóle urosły:) a teraz szkoda gadac włosy mi wypadaja ale to chyba dlatego ze rozjasnialam niedawno kurde sama nie wiem;/ chyba wroce do tabsow jednak najpierw postanowilam zrobic badania hormonalne, a Ty mialas kiedys takie?

Aniele ciemności, Ty juz dawno jestes "odtruta". to co teraz masz to efek dzialania Twoich wlasnych hormonów.

Ludzie, 'dajata' spokoj.... Jak nie bralam tabletek to nie mialam takich problemow. Od czasu do czasu mi wyskoczyl pryszcz a teraz ciagle cos. Włosy normalnie garsciami mi leca.... Kupe forsy wydaje na dermatologa i zabiegi fryzjerskie wzmacniajace wlosy, bo mam taka prace ze niestety wypadalo by zawsze dobrze wygladac. Jedyne co mi sie poprawilo to stan paznokci mo mam bardzo mocne i zadbane, ale to raczej efekt dzialania odzywek. Co do badan to mialam badania terczycy i regularnie co miesiac robie morfologie, bo potzrebna mi jest do kuracji dermatoplogicznej na twarz. I zawsze mam wyniki w normie. Tzn. mam anemie ale taka malutka:)

Gość blablabla54523
no to chyba trzeba inne hormony zbadać